20 / 04 / 2024

Vanda hasarlı konut sayısı

Vanda hasarlı konut sayısı

VAN'DA 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de meydana gelen depremlerde Van Merkez, Erciş ve köylerde 111 bin konut, işyeri ve ahır incelendi, 45 bini için yıkım kararı verildi.

Deprem bölgesinde başlanan toplam inşaat sayısı 200 bini buldu! Orta hasarlı binalar da ağır hasarlı gibi görülecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki konut inşaatları ile ilgili konuştu. Bakan Özhaseki, başlanan toplam inşaat sayısının 200 bini bulduğunu aktardı ve orta hasarlı binaların da ağır hasarlı gibi görüleceğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Malatya'da 36 bin ağır hasarlı konut yıkılacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya ilinde ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor. Bu kapsamda Malatya'da 36 bin ağır hasarlı bina yıkılacak.

Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerin hasar tespitine ilişkin konuştu. Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

Hafif hasarlı konut sahipleri dikkat! Ödemelerle ilgili çok önemli açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, deprem bölgesindeki hafif hasarlı konutlar için DASK tarihinde bir ilki başlattıklarını belirterek, bu kapsamdaki sigortalı vatandaşlara duyuru yaptı.

Düzce'de hasarlı 333 konut yıkıldı!

Düzce Valisi Cevdet Atay yaptığı açıklamada 23 Kasım tarihinde meydana gelen depremden sonra başlatılan çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Düzce'de hasarlı 333 konut yıkıldı...

Düzce'de ağır hasarlı binalar yıkılmaya başlandı!

İçişleri Bakanı Soylu, Düzce'deki depremden sonra yapılan hasar tespit çalışmalarına ilişkin, "369 konut acil yıkık ve ağır hasarlı. Orta hasarlı yok. Ağır hasarlı ve acil yıkık binalar bugünden itibaren yıkılmaya başlanıldı" açıklamasını yaptı.

Bingöl'de 31 az hasarlı, 53 ağır hasarlı konut tespit edildi!

Erzurum Valisi Okay Memiş Bingöl depremiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Yaptığımız çalışmalarda 31 az hasarlı, 4 orta hasarlı, 53 de ağır hasarlı konut tespit ettik" dedi.

Ordu'daki hasarlı konut için 11 bin lira kira yardımı talep edilecek!

Ordu'da meydana gelen depremden sonra yapılan saha taramasında, Korgan ilçesinde 6 mahallede 12 konut incelendi. Bunlardan 10'unun az, birinin de ağır hasarlı olduğu belirtildi.

Murat Kurum: Van'da 694 yapının ağır hasarlı olduğunu tespit ettik!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, AA Editör Masası'nda Van depremine dair değerlendirmelerde bulundu. Murat Kurum, "Van'da 254 konut ve 297 ahırın yıkık 694 yapının ağır hasarlı olduğunu tespit ettik." dedi...

Süleyman Soylu: Van'da 700 konut ağır hasarlı!

İran'da meydana gelen depremden etkilenen Van'da hasar tespit çalışmaları devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "250 konut ve 300 ahır yıkıldı, 700 konutta da ağır hasar var" dedi...

Malatya'da 3 bin 181 konut ağır hasarlı!

Elazığ'da meydana gelen deprem sonrasında Malatya'da yürütülen hasar tespit çalışmalarında 3 bin 181 binanın ağır, 4 bin 626 binanın az hasarlı olduğu tespit edildi...

Malatya’da 6 bin 56 konut ağır hasarlı!

Malatya Valiliği Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası yürütülen çalışmalarda 6 bin 56 konutun ağır, 12 bin 224 konutun az hasarlı olduğunun tespit edildiğini bildirdi...

Malatya'da 5 bin 701 konut ağır hasarlı!

Malatya Valiliği, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası yaptığı açıklamada 5 bin 701 konutun ağır hasarlı olduğunu bildirdi.

Vanda hasarlı konut sayısı Haberi

Vanda hasarlı konut sayısı

Van depreminden sonra yıkım kararı verilen 25 bin konut, ödenek yetersizliği ve davalar nedeniyle yıkılamıyor. Yıkılma tehlikesi olan binalar, asayiş sorunu da yaratıyor. 

VAN'DA 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de meydana gelen depremlerde Van Merkez, Erciş ve köylerde 111 bin konut, işyeri ve ahır incelendi, 45 bini için yıkım kararı verildi. 

Van Afet ve Acil Durum Müdürlüğü depremden sonra acilen yıkılması gereken kamu binaları, hastaneleri, büyük siteleri yıkıp yaklaşık 26 bin binanın enkazını kaldırdı. 

Ancak depremin üzerinden üç yıl geçmesine rağmen halen yıkılmayı bekleyen binlerce bina var. 7 bin 500'ü davalı, toplam da 25 bin konut ödenek yetersizliği ve Ortaklar arasında doğan anlaşmazlıklardan dolayı yıkılamıyor. 

Van depreminden sonra ağır hasar raporu verilen binalarla ilgili bin 300 dava açıldı. 


Davaların birçoğu devam ediyor. Van merkezdeki...