19 / 04 / 2024

yabancı uyruklulara konut satışı

yabancı uyruklulara konut satışı

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her ay açıklanan konut satış istatistik verileri kapsamında Türkiye'de kaç konutun yabancı uyruklulara satıldığı da tespit edilebiliyor. İşte yabancılara konut satışı istatistik sonuçları ..

Türkiye yabancıya konut satışında rekor kırıyor!

Türkiye yabancılara konut satışında 2021 yılında 50 bin konutla rekor kırdı. DEİK Yurtdışı Yatırımlar Konseyi Üyesi Selman Özgün konut satışalara yönelik açıklama yaptı.

Yabancıya konut satışına niçin karşı olunmalı? 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Yabancıya konut satışına niçin karşı olunmalı?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

Yabancıya konut satışı, sektöre can suyu oldu!

Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül, yabancıya konut satışı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, satışların gayrimenkul sektörüne can suyu olduğunu söyledi.

Antalya'da yabancıya konut satışı giderek artıyor!

Antalya'da yabancıya konut satışları giderek artıyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, kent genelinde yabancıya yapılan konut satışlarını değerlendirdi.

Yabancıya konut satışı yıl sonunda zirve yapacak!

TÜİK tarafından açıklanan ekim ayı konut satışları verilerine göre, bu dönemde yabancıya konut satışında değerleme sistemindeki değişikliğin de etkisiyle yüzde 11 düşüş yaşandı. Peki sektör temsilcileri yabancıya konut satışıyla ilgili neler diyor? Yabancıya konut satışı artacak mı?

Yabancıya konut satışlarında hangi şehirler ilk sırada?

Türkiye'de yabancıya yapılan konut satışları giderek artıyor. İstanbul'dan sonra Antalya yabancıya konut satışında talep gören şehirler arasında yer alıyor.

Yabancıya konut satışındaki artış sektöre can suyu olacak!

Konut sektörü temsilcileri 2021 Ekim'e ilişkin konut satış verilerini değerlendirdi. Sektörün önde gelen isimleri, yabancıya konut satışına dikkat çekerek, ekspertiz sorununun çözülmesi gerektiğini ve yeni atılacak adımların önemli olduğunu belirtti.

Yabancıya konut satışındaki düzenlemeyle neler değişecek?

Yabancıya konut satışında, 20 Eylül tarihinde hayata geçirilen değerleme firmalarının otomatik atandığı düzenlemede yeni bir değişiklik yapılıyor.

Yabancıya konut satışında yeni değişiklik kapıda!

Yabancıya konut satışındaki değerleme sisteminde değişikliğe gidiliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın konuya ilişkin Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'ne konuya ilişkin direktif verdiği belirtildi.

Yabancıya konut satışında hangi şehirler öne çıktı?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yabancıya konut satışında öne çıkan şehirler hakkında bilgi verdi. 

Yabancıya konut satışı rekor kırdı!

Dolar ve euro sürekli rekor kırarken Eylül ayında yabancıya konut satışı da zirve yaptı. Bu ayda yabancıya konut satışı yüzde 25,8 artış kaydetti. 

Yabancıya konut satışına ekspertiz freni!

YAbancıya konut satışına getirilen yeni ekspertiz düzenlemesi kapsamında alım anlaşması yapılsa bile vatandaşlığa hak kazanamadığını öğrenen pek çok yabancı da konutları almaktan vazgeçti.

GAPAS'tan yabancıya konut satışında yeni değerleme önerisi!

Yabancıya konut satışına getirilen yeni düzenleme ile ilgili açıklamalar yapan Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği’ Başkanı İsmail Özcan, belirsizliği ortadan kaldırmak için formül önerdi.

yabancı uyruklulara konut satışı Haberi

yabancı uyruklulara konut satışı

Yabancılara konut satışı istatistik sonuçları!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her ay konut satış istatistikleri açıklanıyor. Eylül ayı verilerine göre, Türkiye’de 2014 Eylül ayında 115 786 konut satıldı.


İstatistik verileri kapsamında Türkiye'de kaç konutun yabancı uyruklulara satıldığı da tespit edilebiliyor. Yabancılara konut satışı istatistik sonuçları aşağıda sıralanıyor:


Yabancılara 2014 yılı Eylül ayında 1 857 konut satışı gerçekleşti.


Yabancılara yapılan konut satışlarında, Eylül 2014’te ilk sırayı 590 konut ile Antalya aldı. Antalya ilini sırasıyla 546 konut satışı ile İstanbul, 144 konut satışı ile Aydın, 112 konut satışı ile Muğla, 96 konut satışı ile Mersin ve 87 konut satışı ile Bursa izledi.


Yabancılara 2014 yılı Ağustos ayında 1 774 konut satışı gerçekleşti.


Yabancılara yapılan konut satışlarında, Ağustos 2014’te ilk sırayı 591 konut ile Antalya aldı. Antalya ilini sırasıyla...