19 / 04 / 2024

Yabancı yatırımcının gözü Türkiyede

Yabancı yatırımcının gözü Türkiyede

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla Merger Market tarafından düzenlenen "Türkiye Şirket Alım, Satım ve Ortaklıkları ve Özel Sermaye Forumu''nda, yabancı yatırımcılar ve sermaye yönetim firmaları Türk firmaları ile bir araya geldi...

Hüseyin Arslan: Yabancı yatırımcının gözü Türkiye'de!

Mehmet Şimşek’in katılımıyla Merger Market tarafından İstanbul Four Seasons otelde düzenlenen “Türkiye Şirket Alım, Satım ve Ortaklıkları ve Özel Sermaye Forumu”nda, yabancı yatırımcılar ve sermaye yönetim firmaları Türk firmaları ile bir araya geldi.

AVM’lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 20'lere geriledi! Dövizle kira ödemeleri geri mi geliyor?

Yabancılar Türkiye'den çıkmaya başladı. Bu durum AVM'lere de yansımaya başladı. AVM'lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 30'lardan yüzde 20'lere kadar geriledi. 

En yüksek temettü veren ve yabancı yatırımcıda zirveye oynayan 10 hisse  

Borsa İstanbul’da dalgayı seyir yerini yükselişe bırakırken, yabancı yatırımcının da ilgisi artıyor. Temettü Direktör, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yabancı payının en yüksek oldu 10 temettü hissesini listeledi.

Dolar, euro, arsa, bitcoin ve otomobil değil! İşte yatırımcının yüzünü güldürecek yatırım aracı!

Yatırımcılar, dolar, euro, ev, arsa, otomobil ve bitcoin gibi yatırım araçlarına yatırım yaparken Borsa İzinde isimli borsa yorumcusu yatırımcının yüzünü güldürecek yatırım aracının borsa olduğunu açıkladı. İşte ayrıntılar...

İş Bankası Genel Müdürü Aran: Yabancı yatırımcı sadece politika faizine bakar!

İş Bankası Genel Müdürü Aran yabancı yatırımcının, bir ülkeye giderken o ülkede yerel seçim sonuçlarıyla ilgilenmediğini,  faiz seviyesinin son nokta olup olmadığıyla, kur ve enflasyon öngörüleriyle giriş yapmak için uygun zaman olup olmadığıyla ilgilendiğini açıkladı.

Borsada dengeler şaştı! Yabancı yatırımcının faturası küçük yatırımcıya kesildi! 

Yabancı yatırımcıların borsaya gelmesi ile borsada dengeler şaştı. 4 yıl öncesine kadar yabancı giderken yükselen borsa, şimdi yabancı gelince düşmeye başladı. Yabancı yatırımcının faturası ise küçük yatırımcıya kesildi.

Yabancı yatırımcıların en çok aldığı ve sattığı hisseler hangileri? İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

İş Yatırım tarafından yabancı yatırımcıların aldığı ve sattığı hisseler açıklandı. Buna göre hisse senetlerinde günlük yabancı oranları tablosunda en çok artan ve en çok azalan hisselerin isimleri belli oldu. İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

Yabancı yatırımcı gözünü Trakya’ya dikti: Bölgede arsa fiyatları arttı!

Deprem riskinin az olduğu Trakya yatırımcıların yeni göz bebeği oldu. Bölge son günlerde yabancı yatırımcıların radarına girdi. İlk sırayı ise Çinliler alıyor.

Trakya bölgesi yabancı yatırımcıların radarında! Çinli yatırımcılar Trakya'da fabrika arıyor!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Trakya bölgesi yatırımcıların yeniden gözdesi haline geldi. Yabancı yatırımcılar fabrika yatırımı için Trakya bölgesinde arayışa girdi.

Stratejist ve yatırım uzmanı Tuna Kaya'dan çarpıcı gümüş yorumu! 2024 yılında yatırımcının yüzü gülecek!

Stratejist ve yatırım uzmanı Tuna Kaya'dan çarpıcı gümüş yorumu geldi. Kaya, gümüş yatırımcılarına seslenerek ''2024 yılında yatırımcının yüzü gülecek'' dedi. Peki gümüş fiyatları ne kadar olacak?

Ne altın ne de dolar. Yatırımcının gözdesi o alacak. Herkes parasını çekip oraya yatıracak

Ne altın en dolar.. Analistler tarafından yatırımcının yeni gözdesi olacak yatırım aracı açıklandı. Detaylar oldukça heyecan verici.

Hatice Kolçak gram altının 400 TL birden yükseleceği tarihi resmen açıkladı! Yatırımcılar o günü iple çekiyor...

Altın ve para piyasaları uzmanı Hatice Kolçak gram altının 400 TL birden yükseleceğim tarihi açıkladı. Yatırımcılar o günü iple çekiyor. İşte altının yükselişe geçeceği tarih...

Borsada yabancı yatırımcı satışta! Son 5 yılda yabancı 13 milyar liralık hisse sattı!

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcı oranı tarihi düşük seviyelere geriledi. 2000’li yıllardan bu yana yüzde 50 paya sahip oyan yabancı yatırımcının oranı yüzde 30’lu seviyelerin altına gerilerken, seçim sonrası şekillenecek ekonomi politikalarına göre yeniden ilginin artabileceği belirtiliyor.

''Servet kazandılar'' diyen Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş yatırımcıları uyardı: Gümüş alın!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gümüş yatırımına yönelik yaptığı açıklamada ''bildiğin servet kazandılar'' diyerek yatırımcıları uyardı. Gümüş alın!

Yabancı yatırımcının gözü Türkiyede Haberi

Yabancı yatırımcının gözü Türkiyede

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla Merger Market tarafından düzenlenen "Türkiye Şirket Alım, Satım ve Ortaklıkları ve Özel Sermaye Forumu''nda, yabancı yatırımcılar ve sermaye yönetim firmaları Türk firmaları ile bir araya geldi. Sağlık yatırımları konusundaki panelde konuşma yapan Türkiye'nin ilk şehir hastanesinin yatırımcısı YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, Kamu Özel Ortaklığı projelerinin ivme kazandığını belirterek, Kayseri ve birkaç projede finansal kapanışa doğru hızla ilerlendiğini söyledi. Türkiye'nin sunduğu yatırım fırsatlarını değerlendiren Arslan, kamunun tecrübesi özel sektörün dinamizmi ile yapılacak olan şehir hastanelerinin; kamuoyunda doğru anlaşılmasının, sağlayacağı faydaların farkına varılmasının büyük önem taşıdığını...