19 / 04 / 2024

yabancılara yapılan konut satış sayısı

yabancılara yapılan konut satış sayısı

Konut satış istatistikleri, TÜİK tarafından açıklanan veriler arasında yer alıyor. Bu veriler Türkiye'de kaç konut satıldığını ve konut satışlarının nasıl gerçekleştiğini söylüyor. Peki Haziran ayında yabancıya kaç konut satıldı?

2023 son çeyreğinde yabancılara konut satışı yüzde 61,3 azaldı

Gayrimenkul piyasasında yaşanan durgunluk yabancılara konut satışlarını da etkiledi. 2023 yılının son çeyreğinde yabancılara yapılan konut satışı yüzde 61.3 azalarak,  6 bin 968’e  düştü.

Yabancılar Ocak'ta en çok bu illerden ev aldı! İşte o liste...

TÜİK'in son açıkladığı rakamlara göre yabancılara yapılan konut satışları ocak ayında bir yılda yüzde 50.5 azaldı ve 2 bin 61 oldu. Peki yabancılar Ocak 2024'te en çok hangi illerden ev aldı? 

CHP Milletvekili Gürer: 'Yabancılar konutu bıraktı, faiz peşine düştü!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamada yabancılara satılan konut sayısının geçen seneye göre yüzde 46 düştüğünü yabancıların konut yerine faiz ile kazanacağı alanlara yöneldiğini dile getirdi.

Yabancıya konut satışıyla ilgili Kıbrıslı müteahhitten haklı isyan! Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?

Kıbrıs'ın önde gelen müteahhitlerinden Koral Bozkurt, sosyal medya hesabından paylaştığı istatistikle Türkiye’de yabancılara yapılan mal satışlarının bir yıl içinde yüzde 61,5 azaldığını belirterek ''Türkiye kötüye giderken biz iyiye gidebilir miyiz?” sorusunu sordu.

Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar TBMM gündeminde!

İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Meclis'te Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar ile ilgili konuştu. İşte Türkkan'ın o açıklamaları...

2018'den bu yana yabancılara her ay ortalama 3 bin 900 konut satılıyor!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, yabancılara yapılan konut satışları ile ilgili rakam paylaştı. Peki Celal Erdoğdu'nun söz konusu paylaşımına nasıl yorumlar geldi? Vatandaşlar yabancılara konut satışı ile ilgili ne düşünüyor? İşte o yorumlar...

Yabancılar Türkiye'den hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? Rakamlar her geçen gün katlanıyor!

Türkiye'de yabancılara yapılan arazi satışlarına ilişkin rakamlar her yıl açıklanıyor. Peki yabancılar hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? En çok hangi ülke vatandaşları gayrimenkul alıyor? İşte o rakamlar...

Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar kime ait?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Cumhurbaşkanı eski danışmanı Sabahattin İsmail, Kıbrıs'ta yabancılara satılan toprakların kime ait olduğuna ilişkin soruları yanıtladı. İsmail, "Bu gidişin önü alınmazsa önümüzdeki 10 yıl içinde KKTC'nin sessiz işgali tamamlanacak" dedi.

Yabancılara en çok konut satılan 10 il!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre yabancılara ekim ayında 2 bin 535 konut satışı gerçekleşti. İşte yabancılara en çok konut satılan 10 il...

Avrupalılar Alanya'ya resmen küstü: Yeni yatırım yapılmıyor, evi olan satıp gidiyor!

Yabancılara yapılan konut satışları Ekim ayında yıllık bazda yüzde 52,9 düşüş gösterdi. Alanyalı sektör temsilcileri, piyasada güven sorunu yaşandığına dikkat çekerek, yabancı yatırımcıların küstüğünü, evlerinin ellerinden alınacağını düşündüklerini söyledi. İşte detaylar...

Konut yatırımı cazibesini yitirdi! Yabancıya konut satışı yüzde 52,9 düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Yabancılara yapılan konut satışları Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 52,9 gerileyerek 2 bin 535 oldu.

Yabancı yatırımcılar en çok Antalya'dan konut alıyor!

Türkiye'de yabancılara yapılan konut satışları, ocak-ekim döneminde 30 bin 599 olurken, Antalya, 11 bin 303 konut ile en çok satış yapılan şehir oldu.

Antalya'daki 5 konuttan 1'i yabancılara satıldı! Ruslar zirveye yerleşti! 

Türkiye'de bu sene yabancıların en fazla konut aldığı şehir olan Antalya'da, 48 bin 150 satıştan 10 bin 372'si yabancılara yapıldı. İşte detaylar...

yabancılara yapılan konut satış sayısı Haberi

yabancılara yapılan konut satış sayısı

Haziran ayında yabancıya kaç konut satıldı?

Konut satış istatistikleri, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan veriler arasında yer alıyor. Bu istatistiksel veriler, Türkiye genelinde kaç konut satıldığını ve konut satışlarının nasıl gerçekleştiğini söylüyor.


TÜİK, Haziran ayına ait konut satış istatistiklerini 23 Temmuz 2014 tarihinde açıkladı. Açıklanan verilere göre Haziran ayında toplamda 92 936 konut satıldı.


Konut satışlarında 2014 Haziran ayında, İstanbul 19 252 konut satışı ile en yüksek paya (%20,7) sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 10 437 konut satışı (%11,2) ile Ankara, 5 410 konut satışı (%5,8) ile İzmir izledi. 


Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 14 konut ile Hakkari, 15 konut ile Ardahan ve 20 konut ile Bayburt oldu. Peki, Haziran ayında yabancıya kaç konut satıldı?


Yabancıya nerede kaç konut satıldı?

Yabancılara 2014...