23 / 04 / 2024

yabancıya en çok konut satışı olan il

yabancıya en çok konut satışı olan il

Kentsel dönüşüm, 3'üncü köprü, 3'üncü havalimanı gibi projelerle dikkatleri üzerine çeken İstanbul, yabancılara konut satışında bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre bin 509 konutla en fazla artış gösteren il oldu.

Yabancılar Ocak'ta en çok bu illerden ev aldı! İşte o liste...

TÜİK'in son açıkladığı rakamlara göre yabancılara yapılan konut satışları ocak ayında bir yılda yüzde 50.5 azaldı ve 2 bin 61 oldu. Peki yabancılar Ocak 2024'te en çok hangi illerden ev aldı? 

Borsa İstanbul'da ocakta yabancıların en çok alım satım yaptığı hisseler

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcıların ocak ayı itibariyle en fazla alım-satım yaptığı hisseler belli oldu. İşte yabancıların en çok alım ve satım yaptığı 10 hisse.

Yatırımcılar dikkat! İşte son 1 ayda yabancı oranı en çok artan 9 hisse!

Borsa günün ilk yarısında yükselirken, Borsa Filozofu da resmi sosyal medya hesabı üzerinden son 1 ayda yabancı oranı en çok artan 9 hisseyi paylaştı. İşte o paylaşım...

Yabancıya konut satışı resmen çakıldı: Son 31 ayın en düşük seviyesi!

Yabancıya konut satışları koronavirüs salgını nedeniyle kapanma önlemlerinin artırıldığı 2021 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyeye gerilerken 2023'ün ilk 11 ayındaki toplam satışlarda da son 6 senenin en düşük satışı gerçekleşti. 

Konya'da tam 772 bin 263 metrekarelik toprak yabancıların oldu! Yabancılara en çok tarım arazisi satılan kent!

1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisinin yabancılara satıldığı açıklandı. İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, Konya'nın yabancıya toprak satışında ilk sırada olduğunu belirtti. 

Yabancılara en çok konut satılan 10 il!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre yabancılara ekim ayında 2 bin 535 konut satışı gerçekleşti. İşte yabancılara en çok konut satılan 10 il...

Yabancı yatırımcılar en çok Antalya'dan konut alıyor!

Türkiye'de yabancılara yapılan konut satışları, ocak-ekim döneminde 30 bin 599 olurken, Antalya, 11 bin 303 konut ile en çok satış yapılan şehir oldu.

Yabancı yatırımcıların en çok aldığı ve sattığı hisseler hangileri? İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

İş Yatırım tarafından yabancı yatırımcıların aldığı ve sattığı hisseler açıklandı. Buna göre hisse senetlerinde günlük yabancı oranları tablosunda en çok artan ve en çok azalan hisselerin isimleri belli oldu. İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

Antalya, Denizli, Burdur ve Isparta’da yaşayanlar dikkat! En çok tükettiğiniz ürüne zam geldi. Paranız fazla alınınca

Türkiye'de benzin fiyatlarına gelen zammın ardından çeşitli ürünlere zam yapılmaya devam ediliyor. Akdeniz ve Ege bölgesinde yaşayan vatandaşları ilgilendiren de önemli bir gelişme yaşandı. En çok tükettiğiniz ürüne zam geldi.

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcı rüzgarı: En çok hangi hisselerden alım yapıyorlar?

Borsa İstanbul'da yabancıların en çok alım yaptığı hisseler ile yabancı çıkışı yaşanan hisseler belli oldu. İşte ayrıntılar...

TÜİK tek tek açıkladı: 6 aylık ve daha yukarı yaştaki çocuklar en çok ekmek ve makarnayla besleniyor! 

TÜİK tarafından yapılan açıklamada, 6 aylık ve daha yukarı yaştaki çocuklar en çok ekmek ve makarnayla beslendiği, yalnızca yüzde 12,7'lik kesim her gün et, tavuk ve balık yiyebildiği ortaya çıktı. 

Ramazan öncesi gıdada zam yağmuru! Fiyatı en çok yükselen ürünler tek tek açıklandı! Lahana, limon, soğan...

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 28 Şubat ile 17 Mart arasındaki market fiyatlarını değerlendirdi. Ramazan öncesi gıdada zam yağmuru! Fiyatı en çok yükselen ürünler tek tek açıklandı! Lahana, limon, soğan...

Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

Yabancı yatırımcıların 2022 ve 2021 yılındaki Türkiye'de yaptıkları tüm gayrimenkul cinsinden alımları tüm detaylarıyla belli oldu. Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

yabancıya en çok konut satışı olan il Haberi

yabancıya en çok konut satışı olan il


Kentsel dönüşüm, 3'üncü köprü, 3'üncü havalimanı gibi projelerle dikkatleri üzerine çeken İstanbul, yabancılara konut satışında bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre bin 509 konutla en fazla artış gösteren il oldu. 


AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgiye göre, İstanbul'da yabancılara satılan konut sayısı bu yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 150 artarak 2 bin 517'ye yükseldi.


Türkiye genelinde yabancılara konut satışı ocak-haziran döneminde 2013 yılı ilk yarısına göre yüzde 63 artarak 5 bin 234'ten 8 bin 507'ye çıktı.


Yabancıların konut satın aldığı iller incelendiğinde, geçen yıl satılan konutların yaklaşık yarısının Antalya'da olduğu, bu yılın ilk yarısında ise yabancıların ilgisinin Antalya'dan İstanbul, Sakarya ve Bursa'ya kaydığı görüldü. 


Bu yılın ilk yarısında İstanbul'da yabancılara satılan konut...