28 / 03 / 2024

Yabancıya nerede kaç konut satıldı

Yabancıya nerede kaç konut satıldı

Konut satış istatistikleri, TÜİK tarafından açıklanan veriler arasında yer alıyor. Bu veriler Türkiye'de kaç konut satıldığını ve konut satışlarının nasıl gerçekleştiğini söylüyor. Peki Haziran ayında yabancıya kaç konut satıldı?

Yabancıya konut satışı 100 bini bulabilir! Yabancıların yatırımları için yeni kampanyalar gerek!

Yabancıya konut satışları, 2022'de 68 bin olurken geçen sene 35 bine kadar düştü. Peki yabancılar neden Türkiye'den kaçtı? Yabancıya konut satışları ve döviz girdisi nasıl artırılabilir?

Bosch Çamaşır Makinesi en uygun nerede, kaç TL’ye satılıyor? Özellikleri neler? 17 Ocak 2023 fiyat listesi

 Vakti paradan değerli olanlar beyaz eşya seçimini de ona göre yapıyor. Hızı insanalrı cezbeden Bosch WAU24T91TR Çamaşır Makinesi için fiyat araştırması yapılıyor.  Peki, Bosch WAU24T91TR Çamaşır Makinesi ne kadar? Nerede kaç TL’ye satılıyor? İşte detaylar...

Konut fiyatları sadece bize değil, yabancıya da pahalı gelmeye başladı!

Konut fiyatlarındaki artış, konut yatırımının yabancılar açısından da cazibesini yitirmesine neden oluyor. Savaş koşulları sebebiyle ülkelerinden kaçan Rus ve Ukraynalılar hariç bırakıldığında yabancıya konut satışındaki yıllık düşüş yüzde 40’ı buldu.

2019'da yabancıya kaç konut satıldı?

Türkiye İstatistik Kurumu 2019 yılına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Türkiye genelinde toplam 1 milyon 348 bin 729 konut satıldı. Peki bu konutların ne kadarını yabancılar aldı? 2019'da yabancıya kaç konut satıldı? İşte detaylar...

Yabancıya konut satışı 6 ayda yüzde 69 arttı!

Türkiye'de konut satışları haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 48.6 oranında düşerek 61 bin 355 olurken yabancıya satışta artış devam ediyor.

Yabancıya konut satışında tarihin en yüksek ilk yarısı!

2019 yılının ilk yarısında yabancıya 19 bin 952 adetlik konut satışı, tarihin en yüksek ilk yarı rakamı olarak açıklandı.

'Yabancıya konut satan ihracatçı sayılsın' talebi!

Türkiye'de yabancıya en çok konut satışının yapıldığı Antalya'daki sektör temsilcileri, 'ihracatçı' konumunda değerlendirilmek istiyor. Helmann Consturaction firması Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, yabancıya konut satan ihracatçının sektörü canlandıracağını söyledi.

GYODER, yabancıya konut satışı konusunda sektöre rehberlik ediyor!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında ‘yabancıya satış’ ve ‘vatandaşlık’ sürecinde merak edilen tüm sorular cevaplandırıldı..

Türkiye yabancıya konut satışında rekor kırdı!

Son yıllarda Türkiye'de yabancıya konut satışları yükselme kaydetmişti. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK)  açıkladığı verilere göre; Nisan ayında yabancıya konut satışında rekor kırıldı. 

Yabancıya konut satışı önümüzdeki günlerde daha da artacak!

Konut satış istatistikerini değerlendiren Boss4 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Eş Başkanı Abdülkadir Akkuş, "Yabancıya satışlar önümüzdeki günlerde daha da artacak" dedi...

Yabancıya konut satışında en yüksek Nisan rakamları görüldü!

Nisan ayındaki 3 bin 720 adet konut satışı, yabancıya satışta tarihin en iyi Nisan ayı rakamı olarak kayıtlara geçti...

GYODER Akademi Yabancıya Konut Satışı Toplantısı 21 Mayıs'ta!

GYODER Akademi Yabancıya Konut Satışı, Taşınmaz Edinimi ve Vatandaşlık Alma Süreci Bilgilendirme Toplantısı 21 Mayıs Salı günü gerçekleştirilecek...

Antalya'da yabancıya konut satışı yüzde 47 arttı!

Antalya turizmindeki talep patlamasıyla beraber şehirde yabancıya emlak satışları da arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Antalya'da yabancıya konut satışları yüzde 47 arttı.

Yabancıya nerede kaç konut satıldı Haberi

Yabancıya nerede kaç konut satıldı

Haziran ayında yabancıya kaç konut satıldı?

Konut satış istatistikleri, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan veriler arasında yer alıyor. Bu istatistiksel veriler, Türkiye genelinde kaç konut satıldığını ve konut satışlarının nasıl gerçekleştiğini söylüyor.


TÜİK, Haziran ayına ait konut satış istatistiklerini 23 Temmuz 2014 tarihinde açıkladı. Açıklanan verilere göre Haziran ayında toplamda 92 936 konut satıldı.


Konut satışlarında 2014 Haziran ayında, İstanbul 19 252 konut satışı ile en yüksek paya (%20,7) sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 10 437 konut satışı (%11,2) ile Ankara, 5 410 konut satışı (%5,8) ile İzmir izledi. 


Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 14 konut ile Hakkari, 15 konut ile Ardahan ve 20 konut ile Bayburt oldu. Peki, Haziran ayında yabancıya kaç konut satıldı?


Yabancıya nerede kaç konut satıldı?

Yabancılara 2014...