18 / 04 / 2024

yağ atıkları toplanıyor mu

yağ atıkları toplanıyor mu

Atık yağlar engelli vatandaşlara umut oluyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde bulunan Çevre Koruma Vakfı tarafından başlatılan “Temiz Çevre Sağlıklı Hayat Projesi’ne” vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Perakendede büyük kriz! 80 AVM bankalar tarafından yaşatılmaya çalışılıyor!

Borçlarının yüzde 88’i döviz bazlı olan alışveriş merkezlerinin 80’inin bankaların elinde olduğu ve bankalar tarafından yaşatılmaya çalışıldığı açıklandı.

''Güçlü dolara aldanmayın, zayıflıkları artıyor'' diyen Financial Times uyardı! Acele etmeyin! Sadece hazır olun

Arz ve talep  dengesinde bozulmaların yaşanması ile gözler dolara çevrildi. Bu konuda Financial Times; ''Dolar güçlü görünebilir ama zayıflıkları artıyor'' diyerek, yatırımcıları hazır olmaları konusunda uyardı.

Kiracıların yüzde 61'i yaşadıkları bölgeden ev alamayacağını düşünüyor!

Ipsos’un 29 ülkeyi kapsayan araştırmasına Türkiye’den katılım gösterenlerin yüzde 61’i kiracı olarak yaşadıkları bölgeden ev alamayacakları düşüncesine sahip.

Dap Çekmeköy'de ön talep toplanıyor! Yeni proje!

Dap Çekmeköy'de ön talep toplanıyor. Az katlı mimari yapıya sahip olacak projede, ticari üniteler, konutlar, eğitim merkezi, park, sosyal ve kültürel tesis yer alacak...

Şehsuvarbey Sokağı geleneksel İstanbul mimarisini yaşatıyor!

Sağlı sollu bitişik nizam 40 ahşap evden oluşan ve UNESCO Dünya Mirası Alanı içinde yer alan Şehsuvarbey Sokağı, ahşap yapı kültürü ve sunduğu doyumsuz perspektifle geleneksel İstanbul mimarisini yaşatıyor.

Kartepe'de inşaat atıkları geri dönüşüyor!

KARTEPE Belediyesi, ilçe halkını sağlam ve kullanışlı yollara kavuşturmak üzere çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda inşaat atıkları geri dönüştürülüyor..

Enplus, Bertazzoni ile mutfaklarda nostaljiyi yaşatıyor!

Yaşama değer katan fikirlerin hayat bulduğu Enplus Mağazaları’nda tüketicisiyle buluşan Bertazzoni Kuzine Fırınlar, odun fırınlarından ilham alınan tasarımı ile mutfaklarda zarafet, kalite ve nostaljiyi yaşatıyor. Eski kışları özleyenler, Enplus Mağazaları’nda bir araya geliyor.

Zehnder Quaro radyatör, banyolarda Spa etkisi yaşatıyor!

Avrupa’nın ilk çelik radyatör üreticisi Zehnder, Quaro radyatörler ile banyolarda adeta bir spa atmosferi yaşatıyor ve ortamdaki sıcaklığı modern tasarımı ile tamamlıyor.

Muğla'da atık malzemelerle tarihi binaların maketleri yapılıyor!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde iç mimar Hilal Chouman, Kayaköy Ören Yeri ile İstanbul'un Balat semtindeki tarihi yapıların maketlerinde plastik, karton, strafor, cam ve metal atıkları kullanıyor.

Manisa'ya inşaat atıkları için geri dönüşüm tesisi kurulacak!

Manisa Büyükşehir inşaat atıkları için geri dönüşüm tesisi kuracak. Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, 2016 yılı içerisinde bu tesisi hayata geçirmeyi planladıklarını ifade etti.

Manisa'da İnşaat ve yıkıntı atıkları tesisi yapılacak!

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında oluşturulacak tesiste depolanacak alan inşaat atıklarının alt yapı, dolgu ve yol çalışmalarında kullanılması planlanıyor.

Alaplı’da moloz ve inşaat atıkları temizleniyor!

Alaplı Belediyesi, Karşıyaka sahil kıyısına bırakılan hafriyat atıklarını temizleyerek TIR parkı alanı oluşturma çalışmalarını sürdürüyor. Çalışma tamamlandığında TIR parkları nedeniyle oluşan trafiğin daha rahatlaması hedefleniyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi inşaat atıklarına çözüm arıyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları ile molozlarla ilgili çalışmalara devam ediyor. Belediye boş arazilere boşaltılan hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları ile molozların önüne geçmeye çalışıyor...

yağ atıkları toplanıyor mu Haberi

yağ atıkları toplanıyor mu

Evlerde ve işyerlerinde oluşan bitkisel atık yağların kanalizasyona ve su kaynaklarına karışmasını önlemek, topluma geri dönüşüm bilinci kazandırmak, geri dönüşümden elde edilen gelirlerle engelli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türkiye Çevre Koruma Vakfı “Temiz Çevre Sağlıklı Hayat Projesi” başlattı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde bulunan Çevre Koruma Vakfı tarafından başlatılan “Temiz Çevre Sağlıklı Hayat Projesi’ne” vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

-Atık Yağ Kampanyasına Vatandaşlardan Yoğun İlgi-

“Temiz Çevre Sağlıklı Hayat Projesi”ne Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, Marmara Belediyeler Birliği, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu destek veriyor.

-30 Bin Noktaya Atık Yağ Bidonu Yerleştirildi-

Proje kapsamında yurdun dört bir yanında atık yağ seferberliği başlatıldı. Okul, cami, muhtarlık ve toplu konut siteleri başta olmak...