18 / 04 / 2024

yayla turizminin yeni adresi

yayla turizminin yeni adresi

Denizli, Büyükşehir Belediyesi'nin projeleriyle ikinci beyaz cennet olma yolunda hızla ilerleyen Bozdağ ile kış turizminden de yeteri kadar pay almak için çabalarken, bir de yayla turizminin merkezi olmak için çalışıyor.

Erzurum’a yeni kayak alanları ve oteller yapılacak!

Kente yapılan üretim tesislerinin haricinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarihi ve doğal güzellikleri de ortaya çıkaran projeler geliştiriyor. Kış turizminin incisi Palandöken’de yeni kayak alanları ve oteller yapılıyor.

Devletten kiralamalarda yeni dönem başlıyor!

Devletten kiralamalarda yeni dönem resmen başlıyor. Yeni sisteme göre, orman sınırları dışına çıkarılan ve komisyon tarafından ‘yayla’ olarak kullanılabileceği bildirilen alanlar Başbakanlık değil Cumhurbaşkanı’nın onayıyla yayla vasfını kazanabilecek...

Trabzon körfez ülkelerinin yeni gözdesi oldu!

Doğa ve yayla turizminin yanı sıra Sümela Manastırı, Ayasofya, Atatürk Köşkü gibi çok sayıda tarihi ve turistik değere sahip Trabzon, yabancı yatırımcıların da ilgi odağı haline geldi.  

Yayla Agro'dan Niğde OSB’de 400 milyon liralık yeni yatırım!

Ankara, Çankırı, Balıkesir ve Mersin’de fabrikaları Yayla Agro, Mersin'de yer bulamayınca, 400 milyon liralık yeni yatırım için Niğde'yi seçti.

Rize'deki 11 yayla için imar planı çalışması!

Ride'de Ayder Yaylası'na alternatif olarak aranan yeni yerler belirlendi. Ayder benzeri 11 yayla için 'Koruma İmar Planı' çalışması başlatıldı.

Maçka kaçak yapılardan temizleniyor!

Yaylalardaki kaçak yapıların yıkım çalışmalarının sürdüğünü açıklayan Maçka Belediye Başkanı Korray Koçhan, yayla turizminin bölge için büyük önem taşıdığına dikkat çekti..

Yozgat Sorgun'a yeni termal tesis kazandırılması şart!

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Sorgun için kaplıca turizminin önemine değinerek, yeni tesis yatırımlarının şart olduğunu söyledi.

İstanbul Bilim Merkezi Ekim'de açılacak!

Türkiye'nin birçok ilkini bünyesinde barındıran (ilk özel teşebbüs) “İstanbul Bilim Merkezi, Üsküdar’da Ekim ayında açılıyor. “İstanbul Bilim Merkezi Üsküdar”ın, İstanbul’u bilim ve teknoloji turizminin yeni merkezi yapması hedefleniyor.

Çambaşı Yaylası kış turizminin yeni gözdesi oldu!

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çambaşı Yaylası'nın birçok yerli ve yabancı turistin uğrak yeri haline geldiğini, bölgeye en fazla ilgiyi ise Arap turistlerin gösterdiğini söyledi.

Akçakoca Sarıyayla Barajı isale hattı inşaatı başladı!

Akçakoca Sarıyayla köyünde yapımı devam eden Sarıyayla Barajı’ndan Akçakoca Belediyesi’nin Koçullu köyünde bulunan arıtma tesisine içme suyu taşıyacak yeni isale hattının yapımına başlandı.

Düzce Sarıyayla Barajı isale hattı inşaatı başladı!

Akçakoca Sarıyayla köyünde yapımı devam eden Sarıyayla Barajı’ndan Akçakoca Belediyesi’nin Koçullu köyünde bulunan arıtma tesisine içme suyu taşıyacak yeni isale hattının yapımına başlandı.

Mersin'de elektrik kesintisi 19 Haziran!

Mersin'in Çamlıyayla, Anamur, Yenişehir, Akdeniz, Erdemli, Aydıncık ve Silifke ilçelerinde Cuma günü elektrik kesintisi uygulanacak.

Antalya Korkuteli'de emlak piyasası canlandı!

Yayla turizminin başkenti olarak gösterilen Korkuteli'de yaz sezonunun açılmasıyla birlikte emlak piyasası da canlandı. Antalya ve diğer sahil ilçelerinde havaların sıcak geçmesiyle birlikte Korkuteli'de gayrimenkul sektörü olsa yeniden hareketlilik yaşam

yayla turizminin yeni adresi Haberi

yayla turizminin yeni adresi

Denizli, Büyükşehir Belediyesi'nin projeleriyle bir yandan ikinci beyaz cennet olma yolunda hızla ilerleyen Bozdağ ile kış turizminden de yeteri kadar pay almak için çabalarken, diğer yandan yayla turizminin de merkezi olmak için çalışıyor. Yılda yaklaşık 2 milyon turist çeken Denizli, alternatif turizm kaynaklarını artırmak için farklı projeler geliştirirken, teleferik ve Zeytin Yaylası Turizme Kazandırılıyor projeleri bir arada yürütülüyor. Denizli Büyükşehir Belediyesinin kısa süre önce inşaatına başladığı teleferik projesinde, başlangıç istasyonu tamamlanırken, tesisin çatı montajına hazır hale getirildiği ifade edildi. Bağbaşı mevkiinde başlayıp Zeytüı Yaylası'nda son bulacak olan teleferik inşaatı kapsamında, başlangıç istasyonunu inşaatının bitirildiği, çatı ve montajına da başlamaya hazır hale getirildiği belirtildi. Dokuz direkten oluşan hattın 1, 2, 3, 7, 8, 9'uncusunun beton ve inşaat işlerinin tamamlandığı, ayrıca...