26 / 04 / 2024

yeni şehir köprü

yeni şehir köprü

İstanbul'dan sonra 2. büyük şehir olacak Yenişehir projesinde doğu ve batı yakası köprülerle bağlanacak. 7 milyon 500 bin kişinin yaşayacağı projede köprü kısımlarında ayrıca otoparklar bulunacak.

İstanbullular dikkat! Galata Köprüsü onarıma giriyor! Yola çıkmadan önce yeni güzergahlara bakın!

Yeni Galata Köprüsü’nda olası İstanbul depremine hazırlık kapsamında onarım çalışmaları başlayacak. 13 Ağustos Pazar günü başlayacak ve 40 gün sürecek çalışmalar nedeniyle trafik akışı değişecek.

Malatya Tohma Köprüsü açıldı! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü açıldı. 

Malatya Tohma Köprüsü bugün açılıyor! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü bugün açılıyor. 

Van Çatak-Konalga'ya 6 yeni köprü!

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından, Çatak-Konalga Karayoluna 6 yeni köprü yapılıyor

Karacabey’e yeni şehir kütüphanesi hedefi!

Bursa'da Karacabey Sadık Yılmaz İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Sedat Özden'la buluşan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, kütüphanenin işleyişinin ve imkanlarının daha kullanışlı hale getirilmesiyle fikir alışverişi yaparken ilçeye yakışacak standartlarda yeni bir kütüphane kurulması için de çalışma

Yeni Kömürhan Köprüsü'nün yüzde 92'si tamamlandı! 

Yapımı tamamlandığında bölgedeki 16 şehir için geçiş noktası olacak olan Yeni Kömürhan Köprüsü'nün yüzde 92'si tamamlandı...

Galata Köprüsü yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Yeni Galata Köprüsü'nde bakım çalışmaları başladı. Çalışmalar 02.30-03.30 saatleri arasında gerçekleşti.

İzmit Yenişehir Kültür Merkezi yükseliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi kente yeni bir kültür merkezi kazandırıyor.

İzmit Yenişehir Kültür ve Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, Yenişehir Mahallesi’nde hayata geçireceği kültür merkezinin temelini attı.

Sakarya'nın yeni köprüsünün inşaatı başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Arifiye'de hayata geçireceği yeni köprünün inşaatına başladı.

Ankara'ya 10 yeni köprülü kavşak müjdesi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Başkent trafiğini rahatlatacak 10 yeni köprülü kavşağın müjdesini verdi.

İzmit Yenişehir Kültür Merkezi'nin ihalesi 23 Şubat'ta!

İzmit Belediyesi tarafından bir kültür merkezi de Yenişehir Mahallesi’ne inşa edilecek. Projenin ihalesi Şubat ayı içerisinde yapılacak.

Sertan Duran'dan Fikret Yeni'ye köprü yanıtı!

MHP Adana İl Başkanı Sertan Duran, Devlet Bahçeli Köprüsü'yle ilgili basın toplantısı düzenledi. Duran, dün yaptığı açıklamalarla köprüyü eleştiren Fikret Yeni'yi şantiye sahasına davet etti..

yeni şehir köprü Haberi

yeni şehir köprü

Yenişehir projesinin videosunun yayınlanmasıyla birlikte detayları da belli oldu. Yenişehir'de kaç köprü yer alacak sorusunun yanıtından önce projenin detaylarından bahsedelim. 


7 milyon 500 bin kişinin yaşayacağı Yenişehir projesi,  İstanbul'dan sonra 2. büyük şehir olacak. Projenin toplam 50 milyar dolarlık yatırım bedeliyle inşa edilmesi planlanıyor. 


453 milyon metrekare alanda kurulacak olan Yeni Şehir İstanbul projesinde yeşil alan 146 metrekare, havalimanı alanı 78 milyon metrekare, yollar 108 milyon metrekare ve 167 milton metrekare imar parseli olarak belirlendi. 


Yüksek tepelerde 100 metre aralıklarla 460 gökdelenin yer alacağı Yeni Şehir İstanbul projesinde teras evler, villalar ve 2 ila 14 katlı apartmanlar bulunacak. 


Yolların 8 şeritli tasarlandığı projede apart otel, serbest bölgeler, küçük tekneler için marina, gösteri merkezi, kültür merkezi, müze ve sergi alanları yer alacak. 


Yenişehir'de kaç köprü yer...