26 / 04 / 2024

Yenikapıda nereler yıkılacak

Yenikapıda nereler yıkılacak

Bakanlar Kurulu Kararı ile ‘yenileme alanı’ ilan edilen ve Yenikapı Marmaray İstasyonu ile sahil yolu arasındaki 60 bin metrekarelik bölgenin çehresi de sil baştan yenileniyor.

Hatay’da acil yıkılacak 79 bin 150 binadan 46 bin 600’ünün enkazı kaldırıldı! Şehir tanınamaz hale geldi!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük hasarı alan Hatay’da acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı 79 bin 150 binadan 46 bin 600’ünün enkazı kaldırılması ile şehir adeta tanınamaz hale geldi. 

Adıyaman'da ağır hasarlı yapıların yüzde 36'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da acil yıkılacak ve yıkık binaların  enkaz kaldırma çalışmalarının sonlanmasıyla ağır hasarlı yapıları yıkma işlemi de hız kazandı, bu binaların yüzde 36'lık kısmının yıkımı yapıldı.

Malatya'da 36 bin ağır hasarlı konut yıkılacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya ilinde ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor. Bu kapsamda Malatya'da 36 bin ağır hasarlı bina yıkılacak.

Malatya'da yıkık ve acil yıkılacak toplam 6 bin 442 yapının enkazı kaldırıldı!

Malatya'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerde yıkılan ve acil yıkılacak 6 bin 586 binadan 6 bin 442'sinin enkazının kaldırıldığı belirtildi.

Murat Kurum açıkladı: 164 bin 321 bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada 4 milyon 511 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 250 bin binanın incelendiğini belirterek, 520 bin bağımsız bölümden oluşan 164 bin 321 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunu söyledi.

İstanbul’da büyük deprem olacak mı? İşte uzmanların tek tek görüşleri!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremlerin ardından gözlerin çevrildiği İstanbul’da büyük bir deprem olacak mı tartışmaları iyice alevlendi. Kimi jeologlar, İstanbul’da en az 7,5 büyüklüğünde bir deprem olacağını iddia ederken, kimileri ise buna ihtimal vermiyor. Peki hangi uzman ne diyor?

Murat Kurum: Yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı bina sayısı 118 bin!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki şehirlerde 927 bin binanın incelemesini tamamladıklarını, 118 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespitini yaptıklarını dile getirdi.

Deprem bölgesinde 830 bin 783 bina incelendi: 384 bin 545 bağımsız birim acil yıkılacak! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesindeki hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklama yapıldı. Deprem bölgesinde 830 bin 783 bina incelendi: 384 bin 545 bağımsız birim acil yıkılacak! 

Adıyaman'da depremde yıkılan İsias Otelin sahibi ve üç yöneticisi tutuklandı!

Adıyaman'da depremde yıkılan İsias Otelin sahibi ve yöneticisi Ahmet, Mehmet Fatih ve Efe Bozkurt mahkeme tarafından tutuklandı. İşte detaylar...

FLO’da büyük indirim! U.S. Polo Assn ayakkabı 599 TL Adidas Street Ahead 699 TL! İşte 20 Ocak 2023 fiyat listesi…

FLO’da büyük indirim!  U.S. Polo Assn ayakkabı sadece 599 TL Adidas Street Ahead 699 TL! İşte 20 Ocak 2023 fiyat listesi…

Flo’da büyük kış indirimi başladı! Yüzde 50’ye varan indirimleri sakın kaçırma! 8 Ocak 2023’te sona eriyor!

Ayakkabı devlerinden Flo’da büyük kış indirimi başladı. Yüzde 50’ye varan indirimler kaçırılmayacak cinsten. Kampanya 8 Ocak 2023’te sona eriyor. İşte indirimli ürünler.

Rossmann’da büyük fırsat günleri başladı! Tüm kategorilerde %50 indirim… Rossmann 14 Eylül 2022 fiyat listesi…

Ünlü kozmetik ve kişisel bakım marketi Rossmann’da ‘Büyük Fırsat Günleri’ başladı. Pek çok üründe %50’ye varan indirim fırsatı sizleri bekliyor.

İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkılacak mı?

İzmir Büyükşehir Belediye Sarayı'nın yıkım tartışmaları devam ediyor. Peki İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkılacak mı?

Yenikapıda nereler yıkılacak Haberi

Yenikapıda nereler yıkılacak


Yenileme alanı ilan edilen Yenikapı’da, Marmaray İstasyonu ile sahil yolu arasındaki 60 bin metrekarelik alandaki yapılar yıkılacak.


Bakanlar Kurulu Kararı ile ‘yenileme alanı’ ilan edilen ve Yenikapı Marmaray İstasyonu ile sahil yolu arasındaki 60 bin metrekarelik bölgenin çehresi sil baştan yenileniyor. Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Fatih Belediyesi, TCDD, özel şahıslar, Yedikule Surp Prigiç Ermeni Hastanesi, Ermeni kiliseleri ile Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Sultan Murat Vakfı’na ait, 1’inci Derece Arkeolojik Sit Alanı olan bölgede, tescilli tüm yapılar korunuyor. Eser niteliğindeki binalar dışında, Kennedy Caddesi (sahilyolu) üzerindeki taverna ve barların da bulunduğu tüm yapılar yıkılıp kamulaştırılarak yeşil alan oluyor. Buna karşılık, bölgenin iç kesimlerinde 3-4 katı geçmeyen yeni ticaret, konut ve konaklama alanları planlanıyor.


Fatih Belediyesi’nce hazırlanıp, İstanbul 3 No’lu Koruma Kurulu’nca...