29 / 03 / 2024

yer gösterme sözleşmeleri

yer gösterme sözleşmeleri

Emlakçılar, müşterilerine istedikleri kiralık daire veya iş yerini göstermeden önce, "Emlakçı yer gösterme sözleşmesi" hazırlıyor. Peki, yer gösterme sözleşmesi nedir? İşte yer gösterme sözleşmesi örneği..

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiriyor! Kira sözleşmesinde buna dikkat! 

Ev sahibi ve kiracı kavgaları gündemden düşmezken, Avukat Tarık Çakmak resmi X hesabı üzerinden kira sözleşmeleri ile ilgili bir paylaşım yaparak, imzasız sözleşmelere değindi. İşte o paylaşım...

Kira sözleşmeleri hangi gerekçeler ile feshedilebilir?

Kiracı ile ev sahipleri arasında yapılan kira sözleşmelerinin nasıl sona erdirilebileceği ve nasıl feshedildiği vatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor. Buna göre, ev sahibi kira sözleşmesini hangi gerekçe ile feshedebilir?

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren kanun devrede! Kira sözleşmesinde yeni dönem başladı! 15 gün süreniz var...

Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren çok önemli kanun resmen devreye sokuldu. Arık kira sözleşmeleri kağıt üzerinde kalmayacak. İşte 15 gün içinde bunu yapmanız gerekiyor. Ev sahipleri ve kiracılar dikkat...

Evlilik sözleşmesi yapmak isteyenlere yeni dönem gelişmesi! Sözleşme detay ve şartları! 

Son dönemlerde evlilik sözleşmeleri alanında yaşanan yenilikler, bu alandaki düşünceleri ve uygulamaları değiştirecek gibi görünüyor. Evlilik sözleşmelerine gelen değişiklikleri özellikle de çiftleri ilgilendiren bir konu olarak gündemde yer aldı.

Kamu işçilerinin maaş zammı ne kadar olacak? 2023 kamuda 700 bin işçiye maaş zammında son dakika! Sözleşme ne zaman?

700 bini aşkın işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri tüm hızıyla devam ediyor. Peki kamu işçilerinin maaş zammı ne kadar olacak?

Kamu işçilerine toplu sözleşme tarihi belli oldu mu? Bakan Bilgin’den beklenen açıklama!

Kamu işçileri toplu zam görüşmelerinin bitip bitmediği konusu araştırılan konular arasında yer alıyor. 2023-2025 dönemi kamu toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri ocak ayında resmen start alırken, Kamu Çerçeve Protokolü ortak talep metni Türk-İş ve Hak-İş tarafından TUHİS'e iletildi.

Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli?

Kira sözleşmeleri, ev sahipleri ile kiracıların haklarını güvence altına alan resmi bir belgedir. Peki Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? İşte detaylar!

Memur promosyonlarında şok! Kamuda sözleşmeler resmen yenileniyor! 41 bin 500 TL... 

Milyonlarca memur banka promosyonları için yenilenen sözleşmeleri merakla araştırıyor. Kamu çalışanlarının maaş promosyonları için yapılan görüşmeler sürerken, onlarca kurum yeni rakamlarla anlaşmalara imza attı. İşte yeni banka promosyonları...

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31962 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022 bugünkü 31907 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Dışişleri Bakanlığı Sözleşmeli Sekreter Alacak!

Lahey Büyükelçiliğine sözleşmeli sekreter alınacağı açıklandı. Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr’de Lahey Büyükelçiliğinde açılan pozisyon için başvuru şartları yer alıyor. Sözleşmeli sekreter pozisyonuna başvuru yapmak isteyenler işlemleri Kariyer Kapısı Platformu üzerinden tamamlamaları g

Jandarma personel alımı yapacak! Başvurular için son üç gün! Sözleşmeli uzman erbaş temini başvuruları nasıl yapılır?

Jandarma Genel Komutanlığı 250 lojistik alt branşlı sözleşmeli uzman erbaş alımları devam ediyor! Son üç gün kaldı! Peki, sözleşmeli uzman erbaş temini başvuruları nasıl yapılır? İşte tüm ayrıntılar...

Kira sözleşmesi damga vergisi 2022 ne kadar?

Kiracıların sözleşme imzalarken ödemekle mükellef olduğu kalemler arasında damga vergisi yer alıyor. 2022 yılında kira sözleşmeleri için ne kadar damga vergisi ödeneceği araştırılıyor. Peki, kira sözleşmesi damga vergisi 2022 ne kadar?

yer gösterme sözleşmeleri Haberi

yer gösterme sözleşmeleri

Yer gösterme sözleşmesi nedir?

Taşınmaz mal kiralamak veya satın almak isteyenler, aradığı özelliklere sahip taşınmazları daha hızlı bulmak için emlakçılara müracaat edebiliyor.


Emlakçılar, müşterilerine istedikleri kiralık daire veya işyerini göstermeden önce, "Emlakçı yer gösterme sözleşmesi" hazırlıyor. Peki, yer gösterme sözleşmesi nedir? 


Emlak yer gösterme formu nun düzenlenme amacı, hangi müşteriye, hangi daire veya işyerinin gösterildiğinin kaydını tutmak ve ileride çıkabilecek problemlere karşı önlem almak olarak ifade ediliyor. Bu şekilde hazırlanan sözleşmeler, emlak yer gösterme sözleşmesi olarak da ifade ediliyor.


Emlakçı yer gösterme formu nda kiralık olarak talep edilen gayrimenkulün özelliklerinin ve talep eden müşterinin bilgilerine yer veriliyor. Yer gösterme sözleşmesi örneği aşağıda yer alıyor:


Yer gösterme sözleşmesi örneği..

Kiralık Daire

Kiralık İşyeri

Kiralık olarak talep edilen emlağın özellikleri;


İstenilen Alan (m2, oda, salon, vs.) :...