20 / 04 / 2024

yer gösterme sözleşmesi nasıl yapılır

yer gösterme sözleşmesi nasıl yapılır

Emlakçılar, müşterilerine istedikleri kiralık daire veya iş yerini göstermeden önce, "Emlakçı yer gösterme sözleşmesi" hazırlıyor. Peki, yer gösterme sözleşmesi nedir? İşte yer gösterme sözleşmesi örneği..

Avrasya GYO güncel esas sözleşmesi yayınlandı!

Avrasya GYO'nun güncel esas sözleşmesi Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlandı. 

Vakıf GYO Esas Sözleşmesi'nin 10. maddesi değişti!

Vakıf GYO Esas Sözleşmesi'nin "Yönetim Kurulu ve Görev Süresi" başlıklı 10. Maddesinin ekli tadil metninde yer aldığı şekliyle değiştirilmesine karar verildi. 

Gürcistan Metro Avrasya, Tbc Capital LLC ile aracılık sözleşmesi imzaladı!

Avrasya GYO'nun hisselerinin tamamına sahip olduğu Gürcistan'da kurulu Metro Avrasya Gürcistan Gayrimenkul Yatırım JSC, Gürcistan borsasında halka arz işlemlerinin gerçekleştirilmesi için Tbc Capital LLC ile halka arza aracılık sözleşmesi imzaladı. 

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün güncel esas sözleşmesi!

GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. güncel esas sözleşmesi yayınlandı. 

Nuh Çimento toplu iş sözleşmesi görüşmelerine yarın başlayacak!

Nuh Çimento'nun olduğu Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası ile Türkiye Çimse-İş Sendikası arasında yapılacak yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerine yarından itibaren başlanacak...

TOKİ Gaziantep Şahinbey Güzelvadi satış sözleşmesi!

TOKİ Gaziantep Şahinbey Güzelvadi projesinde 8 adet daire için satış sözleşmeleri imzalanacak. TOKİ Gaziantep Şahinbey Güzelvadi satış sözleşmesi için başlangıç tarihi bugün.

Kiler GYO, The First Investor ile münhasır görevlendirme sözleşmesi imzaladı!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamda Kiler GYO, The First Investor ile münhasır görevlendirme sözleşmesi imzaladı.

Sivas Armutlu Göleti'nin sözleşmesi imzalandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce Sivas'ta inşa edilen Merkez Armutlu Göleti'nin sözleşmesi imzalandı. Kızılırmak Havzası'nda yer alan göletin su kaynağını ise Kurudere Deresi sağlıyor.

Malatya Yeşilvadi Göleti'nin sözleşmesi imzalandı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Malatya'nın 50 yıllık hayalini gerçekleştiriyoruz. DSİ Genel Müdürlüğünce inşa edilen ve bölge halkının uzun zamandır beklediği göletin sözleşmesi imzalandı" dedi.

Kiler, The First Investor ile münhasır görevlendirme sözleşmesi imzaladı!

Kiler GYO İstanbul Sapphire Binasında Sapphire Alışveriş Merkezi, Sapphire Seyir Terası ile Sapphire Residence'da mülkiyetinde bulunan kısımların toplu satışı için The First Investor ile bir yıl süreli münhasır görevlendirme sözleşmesi imzalandı.

Akçansa Çimento toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlıyor!

Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ., Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası'yla T.Çimse-İş Sendikası arasında düzenlenecek yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlanacağını KAP'a bildirdi.

Maketten ev satışı sözleşmesi 2015!

Yeni Tüketici Kanunu'nda yer alan hükümlere göre maketten yapılan konut satışlarında bazı hususlara sınırlamalar getirildi. İşte, maketten konut satışı sözleşmesi 2015!

Maketten konut satış sözleşmesi şekil şartı!

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da yer alan hükümlere göre, maketten konut sözleşmesinin imzalanması gerekiyor. İşte, maketten konut satış sözleşmesi şekil şartı!

yer gösterme sözleşmesi nasıl yapılır Haberi

yer gösterme sözleşmesi nasıl yapılır

Yer gösterme sözleşmesi nedir?

Taşınmaz mal kiralamak veya satın almak isteyenler, aradığı özelliklere sahip taşınmazları daha hızlı bulmak için emlakçılara müracaat edebiliyor.


Emlakçılar, müşterilerine istedikleri kiralık daire veya işyerini göstermeden önce, "Emlakçı yer gösterme sözleşmesi" hazırlıyor. Peki, yer gösterme sözleşmesi nedir? 


Emlak yer gösterme formu nun düzenlenme amacı, hangi müşteriye, hangi daire veya işyerinin gösterildiğinin kaydını tutmak ve ileride çıkabilecek problemlere karşı önlem almak olarak ifade ediliyor. Bu şekilde hazırlanan sözleşmeler, emlak yer gösterme sözleşmesi olarak da ifade ediliyor.


Emlakçı yer gösterme formu nda kiralık olarak talep edilen gayrimenkulün özelliklerinin ve talep eden müşterinin bilgilerine yer veriliyor. Yer gösterme sözleşmesi örneği aşağıda yer alıyor:


Yer gösterme sözleşmesi örneği..

Kiralık Daire

Kiralık İşyeri

Kiralık olarak talep edilen emlağın özellikleri;


İstenilen Alan (m2, oda, salon, vs.) :...