25 / 04 / 2024

yetki alanı dışı tapu işlemleri nasıl olur

yetki alanı dışı tapu işlemleri nasıl olur

Yetki alanı dışı tapu işlemleri ile ilgili olarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından Bölge Müdürlüklerine genelge gönderildi. Peki bu genelgeye göre, yetki alanı dışında tapu işlemleri nasıl yapılır?

A101’den Coca-Cola Zero alan Dünya Kupası’na gidiyor! O bilet cebinize nasıl gelir?

Katar’da düzenlenecek FIFA Dünya Kupası’nı stadyumda izlemek ister misiniz? Özellikle sporseverlerin ilgisini çekecek bir kampanya haberi geldi A101’den…  A101 mağazalarından Coca-Cola Zero Sugar 4x1L ürün alan 60 şanslı kişi, Katar'da düzenlenecek FIFA Dünya Kupası’na gidip maç izleyecek.

Ukrayna'da kişi başına 24 metrekare konut alanı düşüyor!

Ukrayna İnşaatçılar Konfederasyonu Başkanı Lev Partskhaladze Ukrayna'da kişi başına 24 metrekare konut alanı düştüğünü dile getirdi.

Yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerine yeşil alan düzenlemesi!

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerinde yeşil alan düzenlemesi yapılacağını söyleyen Bakan Kurum, depremde yaşamını yitirenlerin hatıralarının yaşatılacağı bir mekan inşa edileceğini açıkladı.

Elazığ depreminde hasar gören Cenk Apartmanı'nın arsa alanı düşürüldü!

Elazığ’da 24 Ocak’ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde ağır hasar gören ve ardından yıkılan binanın arsa alanı imarı Yeşilyurt Belediyesi tarafından 518 metrekareden 208’e düşürüldü.

Kanal İstanbul için mahalli yönetim yetki dışı!

‘Kanal İstanbul’ projesinin uluslararası hukuk’u ve devletlerarası siyasî ilişkileri ilgilendiren ve bir mahallî yönetimin yetki alanı dışında olduğunun düşünülmesi gerekiyor. Proje uluslararası hukuku da yakından ilgilendiriyor.

Yetki alanı dışındaki taşınmazlara tapu düzenlemesi imkanı!

Tapu müdürlükleri tarafından yetki alanı dışında kayıtlı bulunan taşınmazlar ile ilgili düzenleme ile 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren tapu işlemlerinde taraflar farklı birimlerde bulunsalar dahi satış, bağış, mal değişim işlemleri gerçekleştirebilecek...

Tapu işlemlerinde yeni kolaylık!

Tapu müdürlükleri tarafından yetki alanı dışında kayıtlı bulunan taşınmazlarla ilgili düzenlemeye 1 Ocak 2020'den itibaren tapu işlemlerinde taraflar farklı birimlerde bulunsalar dahi satış, bağış, mal değişim işlemleri yapılabilecek.

Tapu Müdürlüklerince Yetki Alanı Dışında Taşınmazlarla İlgili Tapu İşlemlerinin Yapılması Yönetmeliğinde Değişiklik!

Tapu Müdürlüklerince Yetki Alanı Dışında Kayıtlı Bulunan Taşınmazlarla İlgili Tapu İşlemlerinin Yapılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kemerburgaz emniyet hizmet alanı düzenlenmesine ilişkin itiraz planı askıda!

Eyüpsultan İlçesi, Kemerburgaz Mevkii, Mimar Sinan Mahallesi, Emniyet Hizmet Alanı Düzenlenmesine ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli 11 Mart 2019 tarihinde askıya çıkarıldı...

İnşaat sektörü yeni döneme umutla girdi!

Türkiye yeni bir sisteme geçerken, yetki alanı yeniden tanımlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın dümenine Murat Kurum getirildi. Yeni döneme umutla giren inşaat sektörü temsilcileri, sektörün içinden bir ismin bakan olmasından oldukça memnun kaldılar. 

Bağcılar'da 10 ayda 1 milyon metrekarelik alan dönüşüme girdi!

Bağcılar’da 10 ayda kentsel dönüşüm kapsamında 5 bin 642 dairenin yer aldığı 156 inşaat alanına yapı ruhsatı verildi. İnşaat alanı yaklaşık olarak 1 milyon metrekarelik alanı kapsıyor.

Cezaevi Alanı Dönüşüm Projesi Bayrampaşa'ya değer katacak!

Bayrampaşa’nın çehresini baştan sona değiştirecek eski Cezaevi Alanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmalar tam gaz devam ediyor.

Bayrampaşa cezaevi alanı dönüşüm projesi 2019'da tamamlanacak!

Bayrampaşa Eski Cezaevi Alanı Kentsel Dönüşüm projesinin fiziki çalışmaları başladı. Proje kapsamında, alana 2 bin 300 konutun yanı sıra devlet hastanesi, okul, cami, meydan, kültür ve sanat merkezi, yer altı otoparkı, spor salonları, bisiklet ve yürüyüş yolları ile dükkânlar inşa edilecek.

yetki alanı dışı tapu işlemleri nasıl olur Haberi

yetki alanı dışı tapu işlemleri nasıl olur

Yetki alanı dışında tapu işlemleri nasıl yapılır?

Yetki alanı dışı tapu işlemleri ile ilgili olarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından Bölge Müdürlüklerine genelge gönderildi. Peki bu genelgeye göre, yetki alanı dışında tapu işlemleri nasıl yapılır?


Tapu Müdürlüklerince Yetki Alanı Dışında Kayıtlı Bulunan Taşınmazlarla İlgili Tapu İşlemlerinin Yapılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik, 30.04.2011 tarihli ve 27920 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak 01.08.2011 tarihinde yürürlüğe girmiştir.


Bu kapsamda müdürlüklerin yetki alanı dışında kayıtlı bulunan taşınmazlara yönelik bu Genelgeye ekli listede yer alan işlem taleplerinin aşağıda yer alan hususlara dikkat edilerek karşılanması gerekmektedir.


A - YETKİ, BİLGİ VE BELGE İSTEMİ


1) Tapu müdürlüklerine, yetki alanı dışında kayıtlı bulunan taşınmaza yönelik işlem başvurusu yapılması üzerine, ilk aşamada başvuruyu alan personel tarafından TAKBİS üzerinden taşınmaz üzerinde ihtiyati...