26 / 04 / 2024

Yetki alanı dışında tapu işlemleri

Yetki alanı dışında tapu işlemleri

Yetki alanı dışı tapu işlemleri ile ilgili olarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından Bölge Müdürlüklerine genelge gönderildi. Peki bu genelgeye göre, yetki alanı dışında tapu işlemleri nasıl yapılır?

Yetki alanı dışında tapu işlemleri ile ilgili genelge yayımlandı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı tarafından, 2014/8 Sayılı Yetki Alanı Dışı Tapu İşlemleri ile ilgili genelge yayımlandı. İşte genelgenin tam metni ve eki...

Türk müteahhitler yurt dışında 5 ayda tam 6,5 milyar dolarlık iş üstlendi!

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türk müteahhitlik sektörünün ocak-mayıs 2023 döneminde yurt dışında üstlendiği proje tutarı 6,5 milyar dolar şeklinde oldu.

24 Nisan haftası yurt içi ve yurt dışında hangi veriler açıklanacak? İşte yeni haftada piyasanın gündemi!

Piyasalar sakin bir haftayı geride bırakırken, gelecek haftanın veri takvimi ise oldukça yoğun. Hem yurt içi hem yurt dışında makro ekonomiye ilişkin önemli veriler açıklanacak. Ayrıca halka açık bankaların ilk çeyrek bilançoları da gelecek hafta ortasından itibaren açıklanmaya başlanacak.

Bayram üstü büyük kampanya! Tuvalet kağıdında fiyatlar dibi gördü! Raflar boşalmadan elinizi çabuk tutun

Tuvalet kağıdında uygulanan ark arkaya indirimlere bir yenisi daha eklendi. büyük indirim Carrefour'dan geldi. 32'li tuvalet kağıdının satış ücreti büyük geriledi.  İşte tuvalet kağıdı indirimine ait merak edilen tüm detaylar...

Türk müteahhitler yurt dışında 4,1 milyar dolarlık proje üstlendi!

Ticaret Bakanlığı verilerine göre Türk müteahhitlik sektörü  yılın ilk çeyreğinde yurt dışında toplamda 4,1 milyar dolarlık proje üstlendi. 

EYT olmadan da emekli olabilirsiniz! İşte EYT dışında binlerce kişinin emekli olma formülü!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT düzenlemesi tamamlandı. EYT dışında emekli olmak mümkün mü? İşte detaylar!

Xiaomi 13 serisi Çin dışında görücüye çıktı! Bu seri Türkiye pazarında ne zaman yer alacak? İşte merak edilenler!

Xiaomi 13 ve Xiaomi 13 Pro sertifika aldı. Çin dışında satışa çıktı. Böylece küresel pazarda yayılma imkanı bulacak.

Tuvalet kağıdında bu zamana kadar görülmemiş indirim! İndirim için herkes yola koyuldu!

Tuvalet kağıdında bu zamana kadar görülmemiş indirim. Tuvalet kağıdı alacaklar hemen yola koyuldu. İşte detaylar!

Yurt dışında çalışmak isteyenlere müjde! Almanya işçi alımı yapıyor

Yurt dışında çalışmak isteyenler yurt dışı istihdam imkanlarını araştırılıyor. Bu kapsamda Almanya işçi alımı yapacak. Yurt dışında çalışmak isteyenler için Almanya işçi alım detayları belli olmaya başlıyor. İşte merak edilen detaylar...

Tuvalet kağıdında görülmemiş indirim! Familia tuvalet kağıdı 54 TL’ye düştü! Yetişen alıyor! İşte o marketteki fiyatlar!

Tuvalet kağıdında o market zinciri görülmemiş indirime gitti. İşte marka marka tuvalet kağıdı fiyatlarına dair detaylar!

TMB Başkanı Erdal Eren: Yurt dışında 100 bin Türk işçi hedefine artık daha yakınız!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren yaptığı açıklamada Türk müteahhitlerin yurt dışında 100 bin Türk işçi istihdam etme hedefine odaklandıklarını dile getirdi.

İş Bankası emeklilere son kozunu oynadı! Emeklilere promosyon dışında ek ödeme! İşte detaylar!

İş Bankası, emekliler için son bombayı patlattı. İşte Emeklilere promosyon dışında ek ödemeye dair detaylar!

Türk müteahhitler 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendi! İnşaat sektöründe son durum ne?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "Temmuz 2022 İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda Türk müteahhitlerin 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendiği belirtildi. Peki inşaat sektöründe son durum ne? İşte rapordaki o veriler...

Yurt dışında gayrimenkulü olanlar da Varlık Barışı'ndan faydalanacak! Başvurular alınmaya başlanacak

Hükünetin gündemine aldığı yeni Varlık Barışı düzenlemesiyle yurt dışında bulunan ancak yasa kapsama girmeyen taşınmazlar 31 Mart 2023'e kadar kapsamdaki varlıklara dönüştürülerek uygulama çerçevesinde Türkiye'ye getirilebilecek.

Yetki alanı dışında tapu işlemleri Haberi

Yetki alanı dışında tapu işlemleri

Yetki alanı dışında tapu işlemleri nasıl yapılır?

Yetki alanı dışı tapu işlemleri ile ilgili olarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından Bölge Müdürlüklerine genelge gönderildi. Peki bu genelgeye göre, yetki alanı dışında tapu işlemleri nasıl yapılır?


Tapu Müdürlüklerince Yetki Alanı Dışında Kayıtlı Bulunan Taşınmazlarla İlgili Tapu İşlemlerinin Yapılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik, 30.04.2011 tarihli ve 27920 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak 01.08.2011 tarihinde yürürlüğe girmiştir.


Bu kapsamda müdürlüklerin yetki alanı dışında kayıtlı bulunan taşınmazlara yönelik bu Genelgeye ekli listede yer alan işlem taleplerinin aşağıda yer alan hususlara dikkat edilerek karşılanması gerekmektedir.


A - YETKİ, BİLGİ VE BELGE İSTEMİ


1) Tapu müdürlüklerine, yetki alanı dışında kayıtlı bulunan taşınmaza yönelik işlem başvurusu yapılması üzerine, ilk aşamada başvuruyu alan personel tarafından TAKBİS üzerinden taşınmaz üzerinde ihtiyati...