24 / 04 / 2024

yıldız sarayı ne zaman yapıldı

yıldız sarayı ne zaman yapıldı

14 Haziran 1933 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre Yıldız Sarayı restore edilecekmiş. III. Selim döneminde inşa edilen saray 1933 tarihinde 200 bin lira harcanarak restore edilecekmiş.

Gökhan Yıldız kimdir? Gökhan Yıldız, Kalyon Gayrimenkul Yatırım’da icra kurulu üyesi oldu!

Gökhan Yıldız kimdir? , Gökhan Yıldız ne iş yapmaktadır? Kalyon Gayrimenkul Yatırım İcra kurulu üyesi olan Gökhan Yıldız hakkında merak edilenler.

Tolunay Yıldız kimdir? Tolunay Yıldız ne iş yapıyor?

Tolunay Yıldız kimdir? Tolunay Yıldız'ın eğitim durumu nedir? Tolunay Yıldız kariyeri ve eğitim durumu nedir? Tolunay Yıldız'ın kim olduğu ve Tolunay Yıldız'ın hangi alanlarda görevler yaptığı ve merak edilen detaylar...

Kompakt ticaretin yıldızı Toyota Proace City ne kadar oldu? Ekim 2023 fiyat listesi

Ticari araç segmentinde yer alan Toyota, Proace City modeli ile kompakt ticaretin yıldızı olmaya aday. Peki Toyota Proace City ne kadar, kaç TL? İşte Ekim 2023 fiyat listesi...

'Gümüşün bir anda yıldızı parlar' diyen İslam Memiş gümüş için yeni rekoru açıkladı!

'Gümüşün bir anda yıldızı parlar' diyen İslam Memiş gümüş için yeni rekoru açıklayarak yatırımcıları uyardı. Peki gümüş fiyatları ne kadar olacak? Gümüşün gramı kaç lira olacak?

Ümit Nuri Yıldız Kimdir? Ümit Nuri Yıldız ne iş yapmaktadır?

Ümit Nuri Yıldız kimdir? Ümit Nuri Yıldız’ın mesleği nedir? Ümit Nuri Yıldız eğitimi nedir, hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

A101 bu haftanın yıldız ürünlerini açıkladı! Bu hafta A101'de neler indirimde? İşte 11 Temmuz 2022 fiyat listesi...

A101'in "Haftanın Yıldızları" ürünleri belli oldu. Peki bu hafta A101'de hangi ürünler indirime girdi, haftanın yıldız ürünlerinin fiyatları ne kadar oldu? İşte 11 Temmuz 2022 fiyat listesi...

A101 Haftanın Yıldız ürünlerinde neler var? Bu hafta A101'de hangi ürünler indirimde? İşte 10 Mayıs 2022 fiyat listesi

A101 Market'te bu hafta haftanın yıldız ürünlerinde neler var? Haftanın yıldız ürünleri fiyatları ne kadar? İşte 10 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Jeep Compass 80. Yıldönümüne özel yeniden tasarlandı! İşte 2022 Mart fiyat listesi!

Jeep Yeni Compass modelinin 80. Yıldönümüne özel fiyat listesini güncelledi. Peki Jeep Compass modelinin fiyat listesi nasıl? SUV modeli otomobil arayışında olanlar, bu otomobile bayılacaksınız. İşte otomobilin özellikleri ve güncel fiyat listesi...

Mercedes'in amblemindeki 3 yıldız ne anlama gelir?

Mercedes'in sembolünün oluşumundan bu yana geçen süre zarfında sembolün ana hatlarında hiç değişiklik olmadı. Peki Mercedes'in sembolünde neden üç yıldız var? Üç yıldız neyi temsil ediyor? Detaylar haberimizde...

Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Sarayı restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Saraylarının restore edileceğini açıkladı. 

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'ne 200 bungalov yapılacak!

Sivas Valisi Salih Ayhan yaptığı açıklamada, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezine 200 bungalov daha yapılacağını belirtti.

Haydar Ali Yıldız'dan Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Ofisi'ne ziyaret!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Fetihtepe Mahallesindki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Ofisi’ni ziyaret etti ve çalışmalara ilişkin bilgi aldı. 

Arjantili yıldız Messi Milano'dan ev aldı!

Bayern Münih'e elenen Barcelona'da taşlar yerinden oynayacak. Bir süredir kulüp yönetiminden duyduğu memnuniyetsizlik basına yansıyan Lionel Messi ayrılmayı düşünüyor. Arjantili yıldız Messi'nin Milano'dan ev aldığı da öne sürüldü!

yıldız sarayı ne zaman yapıldı Haberi

yıldız sarayı ne zaman yapıldı

Yıldız Sarayı


Tamir ve tefrişe 200.000 lira tahsis edildi


Yıldız Sarayı'nın tamiri için Büyük Millet Meclisi ikinci reisi Hasan Bey'in riyaseti altında bir komisyon teşekkül etmiş ve işe başlamıştır.

Yıldız Sarayı'nın merasim dairesi şehrimizde toplanacak olan beynelmilel konferansların içtimaına tahsis edilmiştir. Bu maksatla sarayın tamir ve tefrişi için iki yüz bin lira ayrılmıştır. Bu paranın yetmiş bin lirası sarayın tefrişine sarfedilecektir.


Merasim dairesinin tamir ve tefrişi bir senede ikmal edilecektir. Balkan konferansı gelecek gelecek sene şehrimizde Yıldız Sarayı'nda toplanacaktır. Saryın tamir işini belediye fen heyeti deruhde edecektir. 


Akşam Gazetesi 14 Haziran 1933



Abdullah Kutalmış...