26 / 04 / 2024

yol güzergahı ODTÜ arazisi

yol güzergahı ODTÜ arazisi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğü: "Söz konusu arazinin yol (Anadolu Bulvarı'nın devamı) için ayrılmış olması nedeni ile ODTÜ 1980'lerden beri bu bölgede ağaçlandırma yapmamıştır" dedi...

Kanal İstanbul’un güzergahından arsa alanlar riske mi giriyor?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Hakan, bugünkü yazısında Katar Emiri’nin annesi Kanal İstanbul projesi güzergahında 44 dönüm arazi almasıyla ilgili 3 soruya cevap verdi. 

Katar Emiri’nin annesi Kanal İstanbul güzergahında 44 dönüm arazi aldı!

Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın Başakşehir’de 100 bin TL sermayeli şirket kurup 1.5 ay kadar sonra da çılgın proje Kanal İstanbul güzergahında 44 dönüm arazi satın aldı.

Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Projesi'nin güzergah değişimi TBMM'de!

Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Projesi'nde belirtilen güzergahın değiştirilmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHPli Keven, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Giresun-Dereli-Şebinkarahisar güzergahında yapılacak tünel TBMM'de!

Giresun-Dereli-Şebinkarahisar güzergahında yapılması planlanan tünel projesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İstanbul-İzmir otoyol güzergahında gayrimenkul fiyatları yüzde 36 arttı!

Yüzde 95'i tamamlanan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu güzergahında bulunan gayrimenkullerin fiyatı son 2 yılda ortalama yüzde 36 arttı...

Karadeniz Sahil Yolu'nun Giresun güzergahı meclis gündeminde!

Karadeniz Sahil Yolu'nun Giresun ili güzergahı meclis gündemine taşındı. CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kanal İstanbul güzergahı prim potansiyeli taşıyor mu?

Çılgın proje Kanal İstanbul'un güzergahı geçtiğimiz Ocak ayında açıklandı. Peki Kanal güzergahı yeni yatırım için prim potansiyeli taşıyor mu?

Kanal İstanbul güzergahını TOKİ dönüştürecek!

Çılgın proje Kanal İstanbul projesinin güzergahındaki kentsel dönüşüm için TOKİ devrede olacak. ÇED süreci başlayan projenin ÇED süreci yıl ortasında tamamlanacak...

Emlak Konut'un Kanal İstanbul güzergahındaki proje haritası!

Kanal İstanbul projesi gayrimenkul sektöründe hareketlilik yarattı. Türkiye'nin öncü firmalarından Emlak Konut'un dev proje çevresindeki proje sayısı dikkat çekiyor. Şirketin Kanal İstanbul güzergahında zengin bir arsa portföyü bulunuyor. Peki Kanal İstanbul güzergahında hangi projeleri bulunuyor.

Babacan, Kanal İstanbul güzergahında 6 yıldır arsa topluyor!

Babacan Holding, çılgın proje Kanal İstanbul'un güzergahı üzerinde 6 yıldır arsa topluyor. Şirketin bölgede 600 bin metrekare arsası bulunuyor...

Halkalı-Bahçeşehir Metro Hattı'nda güzergah değişiyor!

Dudullu-Bostancı Metro Hattı Tünel Buluşma Töreni'nde konuşan İBB Başkanı Uysal, "Halkalı-Bahçeşehir Metro Hattı'nda bir güzergah değişikliğiyle yeni usule göre gelir getirici proje çalışması yapıyoruz. En az iki ay içerisinde şekillendireceğiz." ifadelerini kullandı.

Kanal İstanbul güzergahında arsa satışları durdu!

Kanal İstanbul güzergahının resmi olarak açıklanmasının ardından bölgedeki arazi fiyatları ve günlük yaşam da dahil olmak üzere birçok şey değişmeye başladı..

Kanal İstanbul güzergahında 23 bin konutluk arsa stoku var!

Kanal İstanbul güzergahında Emlak Konut’un önemli arsa stokları bulunuyor. Emlak Konut bu alanlarda 23 bin konut inşa etmeyi planlıyor..

yol güzergahı ODTÜ arazisi Haberi

yol güzergahı ODTÜ arazisi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğünden, Anadolu Bulvarı'nın devamı olarak ODTÜ arazisinin doğu sınır bölgesiyle, 100. Yıl ve Çiğdem mahallelerinden geçecek yolun yapımıyla ilgili "söz konusu arazinin yol için ayrılmış olması nedeniyle 1980'lerden beri bu bölgede ağaçlandırma yapılmadığını" bildirdi.


ODTÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Anadolu Bulvarı ve devamı olan yolun, Konya Yolu ile Eskişehir ve İstanbul Yollarını birbirine bağlayan bir "iç çevre yolu" olarak Ankara Nazım Planı 1990'da yer aldığı belirtildi.


Planın, 1982'de Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandığı ve bulvarın bu plan uyarınca 1987-1988 yıllarında inşa edildiği anımsatılan açıklamada, yolun kısmen üniversite arazisinden geçmesinin kabul edildiği ve yol güzergahının 1993-1994 yıllarında onaylanan ODTÜ İmar Planı'nda yer aldığı vurgulandı.


Açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Bu düzenlemeyle yaklaşık 4 kilometrelik Eskişehir-Konya Yolu bağlantısının 1.8 kilometrelik kısmı ODTÜ arazisinin...