27 / 04 / 2024

Yuvacık Barajı sapanca gölü

Yuvacık Barajı sapanca gölü

Kocaeli'nin içme suyu kaynağı Yuvacık Barajı'ndan Sapanca Gölü'ne günlük 150 bin metreküp su verildiği bildirildi. Sapanca Terfi Merkezine gelen Yuvacık Barajı suyu, buralardan bırakılarak Sapanca Gölü'ne gönderiliyor.

Bakan Yumaklı açıkladı! Kahramanmaraş Kısık Barajı inşaat çalışmaları başladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta Kısık Barajı inşaat çalışmalarını başlattıklarını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta Kısık Barajı inşaat çalışmalarını başlattıklarını kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Reyyan Konutları'nda son 4 daire! 2 ay sonra teslim!

Reyyan Konutları'nda son 4 dairenin satışı devam ediyor. Yuvacık Reyyan Konutları'ndan yüzde 35 peşinatla konut sahibi olunabiliyor...

Taşköprü'deki Kırık Barajı inşaatı TBMM'de!

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde inşaatı devam eden Kırık Barajı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çetin Barajı Avrupa’nın en büyüğü olacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dicle Nehri üzerinde inşaatına devam edilen Çetin Barajı’nın tamamlandığında Avrupa’nın en büyük barajı olacağını açıkladı.

Başiskele Belediyesi'nden 52.4 milyon TL'ye satılık 14 arsa!

Başiskele Belediyesi, Yeniköy, Kullar ve Yuvacık mevkiide yer alan 14 arsayı ihale ile satıyor. İhale 10-11-12 Aralık 2018 tarihinde yapılacak..

Palet İnşaat konkordato istedi!

Türkiye’nin en büyük barajını inşa eden firma olarak bilinen Palet İnşaat, yaşadığı mali sıkıntıyı aşamayınca konkordato talebinde bulundu. 

Başiskele'de 52.1 milyon TL'ye satılık 14 arsa!

Başiskele Belediyesi, Yeniköy, Yuvacık ve Kullar mevkiide yer alan 14 arsa ihale ile satışa sunuyor. İhale 8 Ekim'de gerçekleşecek..

Başiskele'de 51.9 milyon TL'ye satılık 15 arsa!

Başiskele Belediyesi, Yeniköy, Kullar ve Yuvacık mevkiideki 15 arsasını ihale ile satışa sunuyor. Arsaların ihalesi 26 Haziran'da gerçekleşecek...

Pekdemir İnşaat'tan Yuvacık'a 2 bin konutluk yeni proje!

Bugüne kadar kentte 2 bin 500'ün üzerinde konut üreten Pekdemir İnşaat Yuvacık bölgesinde altı etaptan oluşan 2 bin konutluk bir proje için lansmana çıkacaklarını açıkladı..

Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi yükseliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Başiskele ilçesi Yuvacık’ta hayata geçirdiği Dini Yüksek İhtisas Merkezi yükseliyor.

Kocaeli'deki kaçak bungalov evlerin yıkımında gerginlik!

Kocaeli Yuvacık Barajı'nın havzasındaki bir işletmenin kaçak bölümleri ekipler tarafından yıkılmak istenince, arbede yaşandı.

Kocaeli Yuvacık Barajı'nın etrafındaki tesisler yıkıldı!

Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'nde bulunan Yuvacık Barajı çevresindeki kaçak olduğu tespit edilen tesisler yıkıldı. İşletme sahipleri yıkıma karşı çıktı.

Kırık Barajı'nın temeli atıldı!

Kastamonu'da inşa edilecek olan Kırık Barajı’nın temeli bugün Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Yuvacık Barajı sapanca gölü Haberi

Yuvacık Barajı sapanca gölü

Kocaeli'nin içme suyu kaynağı Yuvacık Barajı'ndan Sapanca Gölü'ne günlük 150 bin metreküp su verildiği bildirildi. 



Basın mensuplarının edindiği bilgilere göre Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresinin (İSLİ) yazılı açıklamasında, bölgede etkili kuraklık nedeniyle Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacının bir kısmının Sapanca Gölü'nden karşılandığı hatırlatılarak, kurumun bölgede etkili yağışlarla Sapanca hattından su alımını 29 Eylül tarihinde durdurduğu vurgulandı. Yuvacık Barajı'nda yeteri kadar su birikmesi üzerine 14 Kasım'da Sapanca Gölü'ne su verilmeye başlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "O günden beri günlük 100 bin metreküp su veren İSU, barajın dolması üzerine su miktarını günlük 150 bin metreküpe çıkardı. 

Kullar İçmesuyu Arıtma Tesisi girişindeki Sapanca hattından Balaban Su Deposu ile Sapanca Terfi Merkezine gelen Yuvacık Barajı suyu, buralardan bırakılarak Sapanca Gölü'ne gönderiliyor. 

Sapanca Gölü'nün su seviyesi de 29,87...