26 / 04 / 2024

Yuvacık Barajı su miktarı

Yuvacık Barajı su miktarı

Kocaeli'nin içme suyu kaynağı Yuvacık Barajı'ndan Sapanca Gölü'ne günlük 150 bin metreküp su verildiği bildirildi. Sapanca Terfi Merkezine gelen Yuvacık Barajı suyu, buralardan bırakılarak Sapanca Gölü'ne gönderiliyor.

Alfa Dalgıçlık Ve Su Altı Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alfa Dalgıçlık Ve Su Altı Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Ömür Tanka tarafından kuruldu.

Bakan Yumaklı açıkladı! Kahramanmaraş Kısık Barajı inşaat çalışmaları başladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta Kısık Barajı inşaat çalışmalarını başlattıklarını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta Kısık Barajı inşaat çalışmalarını başlattıklarını kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

A Class Dalgıçlık Ve Su Altı Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

A Class Dalgıçlık Ve Su Altı Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Ömür Tanka ve Volkan Yılmaz tarafından kuruldu.

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir’e plaj ve marina yapılacak!

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölleri arasında yer alan Beyşehir Gölü kenarındaki 188 hektarlık alanda plaj, marina, kamping alanı, bungalovlar ve çadır kamplı tesisler inşa edilecek.

Taşköprü'deki Kırık Barajı inşaatı TBMM'de!

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde inşaatı devam eden Kırık Barajı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Pekdemir İnşaat'tan Yuvacık'a 2 bin konutluk yeni proje!

Bugüne kadar kentte 2 bin 500'ün üzerinde konut üreten Pekdemir İnşaat Yuvacık bölgesinde altı etaptan oluşan 2 bin konutluk bir proje için lansmana çıkacaklarını açıkladı..

Kocaeli'deki kaçak bungalov evlerin yıkımında gerginlik!

Kocaeli Yuvacık Barajı'nın havzasındaki bir işletmenin kaçak bölümleri ekipler tarafından yıkılmak istenince, arbede yaşandı.

Kocaeli Yuvacık Barajı'nın etrafındaki tesisler yıkıldı!

Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'nde bulunan Yuvacık Barajı çevresindeki kaçak olduğu tespit edilen tesisler yıkıldı. İşletme sahipleri yıkıma karşı çıktı.

Kırık Barajı'nın temeli atıldı!

Kastamonu'da inşa edilecek olan Kırık Barajı’nın temeli bugün Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla gerçekleşti.

Kocaeli Manar Yuvacık Konutları satışa çıktı!

Kocaeli'de hayata geçirilen Manar Yuvacık projesi özellikleriyle göz kamaştırıyor. Proje, ‘Yeşilin ortasındaki cennet’ sloganıyla satışa çıktı.

Kavan Yapı'dan, Kocaeli Yuvacık'a yeni proje!

Bölgenin en önemli inşaat firmalarından olan Kavan Yapı A.Ş. yaptığı önemli projelerle adından söz ettirmeye devam ediyor. Yuvacık'ta hayata geçireceği bu yeni projesinde, bölgenin yeşili bol coğrafyasını, Körfez'in eşsiz mavisiyle buluşturuyor.

Kocaeli Kullar ve Yuvacık birbirine bağlanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yol yapım çalışmalarını sürdürüyor. Başiskele’de çalışma yapan Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri Kullar ve Yuvacık’ı birbirine bağlayan Hürler Caddesi’nde (Ortadil Yolu) kestirme yol yapıyor.

Kocaeli Yuvacık Fay Hattı Yolu’nun genişliği 20 metre olacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başiskele ilçesi Aşağı Yuvacık ile Yukarı Yuvacığı birbirine bağlayan Yuvacık Fay Hattı yolunda yenileme çalışması başlattı. 8 metrelik yol, 20 metreye genişleyecek ve yaklaşık 2 bin 500 ton asfalt atılarak modern hale getirilecek.

Yuvacık Barajı su miktarı Haberi

Yuvacık Barajı su miktarı

Kocaeli'nin içme suyu kaynağı Yuvacık Barajı'ndan Sapanca Gölü'ne günlük 150 bin metreküp su verildiği bildirildi. 



Basın mensuplarının edindiği bilgilere göre Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresinin (İSLİ) yazılı açıklamasında, bölgede etkili kuraklık nedeniyle Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacının bir kısmının Sapanca Gölü'nden karşılandığı hatırlatılarak, kurumun bölgede etkili yağışlarla Sapanca hattından su alımını 29 Eylül tarihinde durdurduğu vurgulandı. Yuvacık Barajı'nda yeteri kadar su birikmesi üzerine 14 Kasım'da Sapanca Gölü'ne su verilmeye başlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "O günden beri günlük 100 bin metreküp su veren İSU, barajın dolması üzerine su miktarını günlük 150 bin metreküpe çıkardı. 

Kullar İçmesuyu Arıtma Tesisi girişindeki Sapanca hattından Balaban Su Deposu ile Sapanca Terfi Merkezine gelen Yuvacık Barajı suyu, buralardan bırakılarak Sapanca Gölü'ne gönderiliyor. 

Sapanca Gölü'nün su seviyesi de 29,87...