26 / 04 / 2024

zaman müzesi süreklilik ödülü

zaman müzesi süreklilik ödülü

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından restore edilerek müze haline dönüştürülen Sille Şapeli Zaman Müzesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen “Tarihi Kentler Birliği' kapsamında düzenlenen yarışmada “Süreklilik Ödülü” aldı.

Trendyol Kasım indirimi hangi gün, ne zaman? 11.11 Süper Alışveriş Günleri ne zaman başlayacak? 

Kasım ayının gelmesiyle birlikte indirim kampanyaları peş peşe açıklandı. Peki, Trendyol Kasım indirimi hangi gün, ne zaman? 11.11 Süper Alışveriş Günleri ne zaman başlayacak?

Aile Destek Programı ödemeleri hesaplara yatırıldı mı? Mayıs 2023 destek ödemeleri ne zaman yatırılacak? Hemen bakın

Aile Destek Programı ödemeleri hesaplara yatırıldı mı? Mayıs 2023 destek ödemeleri ne zaman yatırılacak? Aile destek ödemelerini bekleyenler hemen bu detaylara bakın...

Fındığın Öyküsü Müzesi açılış için gün sayıyor!

Ordu'da, kısa bir zaman içerisinde açılması hedeflenen "Fındığın Öyküsü Müzesi" Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor.

ETİ Şehir ve Göç Müzesi ne zaman açılacak?

ETİ Şehir ve Göç Müzesi'nin açılış tarihi meclis gündemine taşındı. CHP'li Süllü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Samsun Etnografya ve Arkeoloji Müzesi mimari yapısıyla dikkat çekiyor!

Samsun'da 50 milyon lira maliyetle yaptırılan Etnografya ve Arkeoloji Müzesi, dalga şeklindeki yapısıyla dikkati çekiyor...

Edirne Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü 29 Ekim'de açılacak!

Edirne'de yapımı devam eden Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü 29 Ekim'de açılacak...

Panorama Bursa 1326 Fetih Müzesi'nin inşaatı son sürat!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde hayata geçirilen Panorama Bursa 1326 Fetih Müzesi'nin inşaatı son sürat devam ediyor.

Avcı Architects, Avrasya Tüneli Müzesi ile sergi algısını değiştiriyor!

Avcı Architects tarafından yapılan Avrasya Tüneli Müzesi, son teknoloji anlatım teknikleriyle sergi algısına yenilik getiriyor.

Gaziantep Panorama Müzesi çalışmaları ne zaman tamamlanacak?

Gaziantep'in yaşadığı zulmü ve gösterdiği kahramanlığı sergileyecek olan Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panorama Müzesi'nin yapım çalışmaları devam ediyor.

Hazine-i Evrâk Binası Arşiv Müzesi'ne dönüştürülecek!

İtalyan mimar Fossati tarafından 1848'de yapılan, Gülhane Parkı'nın girişindeki Alay Köşkü'nün karşısında yer alan tarihi Hazine-i Evrâk (Evrâk Hazinesi) binası Arşiv Müzesi olarak geri dönüyor.

Karatay Mevlana Müzesi'nin çehresi değişiyor!

Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Toknal, Aslanlı Kışla Caddesi ve Mevlana Müzesi civarındaki 230 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

Zeki Alasya'nın Oyuncak Kasabası, Koç Müzesi'nde sergilenecek!

GEÇEN yıl mayıs ayında aramızdan ayrılan Türk sinemasının ünlü ismi Zeki Alasya’nın en sevdiği hobiler arasında yer alan ve 11 yılda hazırladığı ‘Tren Dioraması’, Rahmi M. Koç Müzesi’nde sergilenmeye başladı.

Türkiye'nin ilk Daktilo Müzesi Eskişehir'e açılacak!

Projenin tanıtım toplantısı Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve gazeteci Tayfun Talipoğlu'n Türkiye'nin ilk Daktilo Müzesi Eskişehir'e açılacak.

zaman müzesi süreklilik ödülü Haberi

zaman müzesi süreklilik ödülü

Ulusal düzeyde birçok projesi ödül alan Selçuklu Belediyesi, bunlara bir yenisini daha ekledi. Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen, 30 belediyenin 18 proje ve 32 uygulama ile katıldığı “Tarihi Kentler Birliği, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması” ödülleri kapsamında Selçuklu Belediyesi, Sille Şapeli ve Zaman Müzesi ile “Süreklilik Ödülüne” layık görüldü. Antalya’da YAPEX Fuarında düzenlenen ödül töreninde Selçuklu Belediyesi’nin ödülünü Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Tarihi Kentler Birliği Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın elinden aldı. Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen ve üye belediyeler arasında, kültür mirasını koruma çalışmalarını özendirmek amacıyla düzenlenen yarışmada başarılı olan ve ödülle layık görülen çalışmalar, mimarlık, şehircilik, arkeoloji, sanat tarihi, hukuk ve kent yönetimi alanlarındaki uzmanlardan oluşan Danışma Kurulu tarafından belirleniyor.


KÜLTÜREL MİRASIMIZA...