28 / 03 / 2024

zilliyet tapu durumu

zilliyet tapu durumu

Zilliyet olarak bilinen zilyetlik taşınmaz mallardan bir yarar sağlamak üzere olanları fiilen hakimiyet altında bulundurma durumu olarak ifade ediliyor. Peki, zilliyet tapu alınır mı?

Zilyetlik tapusu nasıl alınır?

Bir şey üzerinde fiili hâkimiyeti bulunan kimse onun zilyedi oluyor. Taşınmaz üzerindeki irtifak haklarında ve taşınmaz yüklerinde hakkın fiilen kullanılması zilyetlik sayılıyor. Peki, zilyetlik tapusu nasıl alınır?

2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar?

Durumu olmayan kişilerin kamu arazisi üzerine gecekondu inşa etmesi üzerine verilmiş hak sağlayıcı bir belgeye Tapu tahsis belgesi denir. Peki, 2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar? İşte detaylar..

Baba oğluna verdiği tapuyu geri alabilir mi? Tapu hangi hallerde bozulur?

Tapu intikal durumu pek çok durumda yaşanabiliyor. Örneğin bir baba, oğluna tapu verebilir. Tapu verildiğinde geri alınabilir mi, alınmaz mı? İşte detaylar!

Hisseli tapuya dair bilinmeyen kalmasın! Tapu durumu hisseli tapu ne demek, Hisse tapulu ev alınır mı?

Hisseli tapuya sahip ülkemizde pek çok kişi bulunmaktadır. Bu hisseli tapu sahipleri de bazı hususları araştırıyor. İşte o sorulardan bazıları ve yanıtları!

Tapu durumu nasıl sorgulanır?

Tapu durumu her vatandaşın zamanı geldiğinde sorguladığı bir işlem türüdür. Peki “Tapu durumu nasıl sorgulanır?” İşte detaylar!

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nasıl yazılır?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde tapu harcını düşük bedel gösteren ancak sonradan pişman olan vatandaşlar tapu harcı pişmanlık dilekçesi ile durumu düzeltebiliyorlar. Peki, tapu harcı pişmanlık dilekçesi nasıl yazılır? İşte tapu harcı pişmanlık dilekçe örneği!

Tapusu olan her arsanın imar durumu var mıdır?

Tapusu olan her arsanın imar durumu var mı sorusu arsası olan herkesin sorduğu sorulardan biridir. Peki tapu nedir? Tapusu olan her arsanın imar durumu var mıdır? İşte detaylar!

Zilliyet tapu nedir? Zilliyet tapu ne anlama geliyor?

Zilliyet, fiilen kullanım hakkı bulunması anlamına gelen bir ifade olarak karşımıza çıkıyor. Yani bu hak sayesinde bir maddenin üzerindeki hakimiyet hakkı belirleniyor. Peki, Zilliyet tapu nedir? Zilliyet tapu ne anlama geliyor? İşte tüm detaylar...

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nedir? İşte tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği!

Tapuda gerçekleştirdiği alım satım işleminde tapu harcını az ödemek için eksik bedel gösteren ancak sonradan pişman olan vatandaşlar tapu harcı pişmanlık dilekçesisi ile durumu düzeltebiliyorlar. İşte tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği...

Tapu sorgulama şifresiz nasıl yapılır?

Tapu sorgulama işlemi kimi zaman taşınmaz mal satışı için, kimi zaman miras durumu için, kimi zamansa sebepsizce yapılmak istenebiliyor. Peki, tapu sorgulama şifresiz yapılır mı, nasıl yapılır?

Zilliyet nedir? Zilliyet tapu alınır mı?

Zilliyet ve zilliyet tapusu terimleri günlük hayatta çok fazla karşımıza çıkmazken, ancak bir gayrimenkulün alım satım veya kiralama işlemlerinde rastlanılmaktadır. Bu nedenle zilliyet nedir? Zilliyet tapu alınır mı? gibi soruların cevaplarını okurlarımız için bir araya getirdik... 

Zilliyet tapu alınır mı?

Zilliyet olarak bilinen zilyetlik taşınmaz mallardan bir yarar sağlamak üzere olanları fiilen hakimiyet altında bulundurma durumu olarak ifade ediliyor. Peki, zilliyet tapu alınır mı?

Tapu tahsis belgesine dayalı ecrimisil talebi!

Ecrimisil davaları, taşınmazı işgal edilen mal sahipleri tarafından açılıyor. Peki, bu taşınmazın tapulu değil de tapu tahsis belgeli olması durumu değiştirir mi? Tapu tahsis belgesine dayalı ecrimisil talebi yapılabilir mi?

Tapu tahsis belgesi olmayanların hukuki durumu nedir?

İmar mevzuatına aykırı olarak inşa edilmiş yapılara, gecekondulara, bazı şartları yerine getirmeleri halinde verilen ön tapuya tapu tahsis belgesi deniyor. Peki, tapu tahsis belgesi olmayanların hukuki durumu nedir?

zilliyet tapu durumu Haberi

zilliyet tapu durumu

Zilliyet tapu alınır mı?

Medeni Kanun'da "Zilyetlik" olarak ele alınan ve halk arasında zilliyet olarak bilinen hak, taşınmaz mallardan bir yarar sağlamak üzere olanları fiilen hakimiyet altında bulundurma durumu olarak ifade ediliyor.


Zilliyet hakkına sahip olan kimseler zilyet oluyor. Zilyet, taşınmaz maldan bir yarar sağlamak üzere o taşınmaz malı fiilen hakimiyeti altında bulunduran gerçek ve tüzel kişiler olabiliyor.


Zilyet olan kişi aslında sahibi olduğu malın hakimiyetçisi durumundadır. Örneğin bir ev sahibi evini başkasına kiralayana kadar o evin aynı zamanda zilyeti durumundadır. 


Peki, zilliyet tapusu nedir? Zilliyet tapu alınır mı?


Zilliyet tapusu, tapusu olmayan taşınmazların zilyetini gösteren belge oluyor. Gerçek bir tapu olmayan bu taşınmazın durumu Kadastro çalışmalarına göre değişebiliyor.


Bu nedenle satışa konu olmadan önce, zilliyet tapusu olan taşınmazın son durumu Kadastro Müdürlüğünden öğrenilebilmesi faydalı...