19 / 04 / 2024

zincirlikuyu mezarlığı nedir

zincirlikuyu mezarlığı nedir

24 Mayıs 1933 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan haberde Zincirlikuyu'da kurulacak mezarlığın arazi 360 dönümmüş. Arazinin dönümüne 80 lira verilerek toplam 28 bin lira ile mezarlık arazi satın alınacakmış.

1933 yılında kurulacak Zincirlikuyu Mezarlığı'nın büyüklüğü!

13 Mayıs 1933 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan haberde Zincirlikuyu'da kurulacak mezarlık arazisi hükümete aitmiş. Hükümetle anlaşma yapılmış ve Zincirlikuyu'da kurulacak mezarlığın arazisi 200 dönümmüş.

1941 yılında Zincirlikuyu Mezarlığı yenilenmiş!

1941 yılında İstanbul Belediyesi şimdiki adı ile Zincirlikuyu Mezarlığı olan Asi Mezarlığı'nın yenilenmesi için harekete geçmiş.

İstanbul'da mezar yerleri doldu, fırsatçılar harekete geçti!

Türkiye'nin birçok ünlü isminin de defnedildiği Karacaahmet, Zincirlikuyu, Aşiyan, Edirnekapı'daki mezar yerleri doldu. Doluluk sonrası fırsatçılar harekete geçti. Zincirlikuyu Mezarlığı'nda 17 metrekarelik alanı olan bir kişi burayı 2 milyon liraya satışa çıkardı.

Kemal Akar'ın cenazesi bugün defnediliyor!

Türkiye'de sosyal konutun öncü isimlerinden CHP eski Büyükşehir Grup Başkanı Kemal Akar'ın cenazesi bugün öğle namazına müteakiben Levent Camii'nden kaldırılıp, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

İBB yer olmayan mezarlığa neden zam yaptı?

Geçen hafta içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi mezar yeri ve cenaze hizmeti ücretlerine zam yaptı. Aynı zamanda Zincirlikuyu gibi yer olmayan mezarlıkların ücretlerine de zam yapılması dikkat çekti...

Serdar Gökhan'dan ev fiyatına mezar aldığı iddialarına yanıt!

Usta oyuncu Serdar Gökhan, kendisi için Zincirlikuyu Mezarlığı’ndan 150 bin TL'ye mezar yeri aldığı haberlerine açıklık getirdi.

İnşaat Yüksek Mühendisi Kıral Sükan vefat etti!

İnşaat Yüksek Mühendisi Kıral Sükan hayatını kaybetti. Kıral Sükan'ın cenazesi bugün öğle namazını müteakip Teşvikiye Camii'nden kaldırılıp Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

Mimar Aydın Boysan'ın acı günü! Eşi Suzan Boysan vefat etti!

Mimar ve gazeteci 95 yaşındaki Aydın Boysan’ın 67 yıllık eşi Suzan Boysan vefat etti. Suzan Boysan'ın cenazesi yarın öğlen Zincirlikuyu Mezarlığı Camii’nden kaldırılacak.

İstanbul mezarlık fiyatları 2016!

İstanbul mezarlık fiyatları 2016 açıklandı. Toplam 333 mezarlığın bulunduğu Karacaahmet, Aşiyan ve Zincirlikuyu gibi gözde yerlerde mezar yeri fiyatları 22 bin TL’ye kadar çıktı.

Gülsan Şirketler Grubu''nun acı günü! Refik Gül vefat etti!

Gülsan Şirketler Grubu''nun Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Refik Gül vefat etti. Cenazesi bugün Zincirlikuyu Camii'nde kılınacak ikindi namazına müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

Maya Holding'in acı günü! İlyas Özsüer vefat etti!

Maya Holding Kurucusu ve Onursal Başkanı İlyas Özsüer vefat etti. Yılsan Holding taziye ilanı yayınlattı. Özsüer, Zincirlikuyu mezarlığına defnedilecek.

Arıkan Yapı'nın acı günü! İbrahim Arıkan vefat etti!

Arıkan Yapı'nın kurucusu İbrahim Arıkan vefat etti. Cenazesi 4 Şubat Perşembe günü (yarın) Zincirlikuyu Mezarlığına defnedilecek. Arıkan Yapı taziye ilanı yayınlattı.

Mustafa Koç son yolculuğuna uğurlandı!

Geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden iş adamı Mustafa Koç, Zincirlikuyu Mezarlığında yer alan aile kabristanında toprağa verildi.

Halis Toprak son yolculuğuna uğurlandı!

Fransa'nın Nice kentinde geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucu vefat eden işadamı Halis Toprak'ın cenazesi, Ortaköy Büyük Mecidiye Camii'nde ikindi vakti kılınan namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi.

zincirlikuyu mezarlığı nedir Haberi

zincirlikuyu mezarlığı nedir

Arazisi 28 bin liraya satın alınıyor


Belediyenin Zincirlikuyu'da yapacağo mezarlık için lazım gelen araziye bir heyet tarafından kıymet takdir edilmiştir. Arazinin dönümüne 80 lira kıymet konmuştur. 360 dönüm yer alınacağından arazi için 28 bin lira verilecektir.


Ferağ muamelesi mayısın sonuna kadar yapılacaktır. Belediye, 933 bütçesinde mezarlık için 80 bin lira ayrıldığından derhal tesisata başlanacaktır.

Yeni mezarlık üç kısımdan mürekkep olacak, içinde muntazam yollar, tarhlar, cenaze gasli için bir yer bulunacaktır. Beyoğlu cihetinde evlerde cenaze gasli menedilecektir. Mezarlığa bir imam, bekçi tayin edilecektir.

Mezarlığın bir sene içinde bitirilmesine çalışılacaktır.


(1933 yılında bir altın 970 kuruş, bir memur maaşı 40-50 lira arasındaymış)


Akşam Gazetesi 24 Mayıs 1933



Abdullah Kutalmış...