20 / 04 / 2024

zincirlikuyu mezarlığının büyüklüğü ne kadar

zincirlikuyu mezarlığının büyüklüğü ne kadar

24 Mayıs 1933 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan haberde Zincirlikuyu'da kurulacak mezarlığın arazi 360 dönümmüş. Arazinin dönümüne 80 lira verilerek toplam 28 bin lira ile mezarlık arazi satın alınacakmış.

1933 yılında kurulacak Zincirlikuyu Mezarlığı'nın büyüklüğü!

13 Mayıs 1933 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan haberde Zincirlikuyu'da kurulacak mezarlık arazisi hükümete aitmiş. Hükümetle anlaşma yapılmış ve Zincirlikuyu'da kurulacak mezarlığın arazisi 200 dönümmüş.

Kamu kurumlarının deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğü 1 trilyon 139,7 milyar lira oldu!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, bütün kamu kurumlarının geçen sene deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğünün, bağış hesaplarıyla birlikte 1 trilyon 139,7 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

Marmara Denizi dün akşam da sallandı: Deprem uzmanı 4 senaryoyu açıkladı! 7.6 büyüklüğünde...

Dün akşam Marmara Denizi Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 3.4 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Prof. Dr. Okan Tüysüz'ün açıklamaları gündeme geldi. İşte o ayrıntılar...

Tozkoparan'da kentsel dönüşüm mağduriyeti! Evlerin büyüklükleri, fark ödemeleri, teslim tarihleri bilinmiyor!

İYİ Parti İBB Başkan Adayı Buğra Kavuncu, Tozkoparan'daki kentsel dönüşüm mağdurlarıyla bir araya geldi ve önemli açıklamalarda bulundu. Kavuncu, vatandaşların evlerin büyüklüklerini, fark ödemelerini, teslim tarihlerini öğrenmek istediklerini dile getirdi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bölgeyi açıkladı ve ilkbaharı işaret etti: 7 büyüklüğünde deprem olabilir!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Hakkari'de peş peşe meydana gelen depremler ile ilgili konuştu ve 7 büyüklüğünde deprem olabileceğini söyleyerek, ilkbaharı işaret etti. İşte o açıklama...

Dün akşam 4 büyüklüğünde sallandı: Fethiye'de 6'dan büyük deprem olur mu?

Akdeniz'de dün akşam saat 20:33'te Muğla'nın Fethiye ilçesi açıklarında 4 büyüklüğünde bir deprem oldu. Peki Fethiye'de 6'dan büyük deprem olur mu? İşte ayrıntılar...

Emlak Katılım'ın aktif büyüklüğü 151 milyar Türk Lirası olarak gerçekleşti

Emlak Katılım’ın, 2023 yılının üçüncü çeyreğinde aktif büyüklüğü 150,7 milyar TL olurken ülke ekonomisine sağladığı katkı 71,2 milyar TL olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıtntıları...

Dikkat! Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan korkutan açıklama: 7.3 büyüklüğünde yıkıcı deprem bekleniyor!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan son dakika deprem açıklaması geldi. Ercan, o ili işaret edip tarih vererek 7,3 büyüklüğünde deprem beklediğini açıkladı.

Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü 20,3 trilyon liraya yükseldi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan ve merakla beklenen verilere göre, Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü, Ağustos 2023 döneminde 2022 sonuna kıyasla yüzde 41,7 artış göstererek, 20 trilyon 331,9 milyar liraya yükseldi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan uyarı: 7.2 büyüklüğünde deprem olabilir: Deprem üretebilecek o illeri peş peşe sıraladı

İllerin üreteceği depremlere vurgu yapan Prof. Dr. Ahmet Ercan‘dan yeni bir uyarı geldi. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan büyüklüğü 5 ve 7'nin üzerine deprem üretebilecek 6 ili peş peşe sıraladı.

Borsada son 13 yılın rekoru! Halka arz çılgınlığı büyüyor!

Borsa İstanbul'da 2023’te 36 şirket 50.3 milyar liralık halka arz yaptı. 2010-2022 yıllarında gerçekleştirilen 229 halka arzın büyüklüğüne ulaşıldı. Reeder'in arzında toplam 4.2 milyon yatırımcıyla beraber katılım rekoru kırıldı.

Adra GYO’nun halka arzı sonuçlandı! Halka arzın büyüklüğü 1,6 milyar TL oldu.

Garanti BBVA Yatırım liderliğinde 14-15 Eylül 2023 tarihlerinde “Borsada Satış” Borsa İstanbul Birincil Piyasa'da pay başına 22,66 lira sabit fiyatla gerçekleşen halka arzın büyüklüğü 1,6 milyar TL oldu.

Prof. Dr. Ahmet Ercan, üç ilin daha deprem riskini açıkladı! Şimdi bakın: Hangi ilde kaç büyüklüğünde deprem olabilir?

Deprem uzmanı Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, il il deprem beklentilerini açıklıyor. Ercan, geçtiğimiz gün üç il için daha beklentisini açıkladı. Peki Hangi ilde kaç büyüklüğünde deprem olur?

Türkiye'nin gözü Irak’ın 3 yıllık yatırım bütçesinde!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Irak İmar, İskan, Belediyeler ve Kamu İşleri Bakanı Bengin Rekani ile görüşmesine ilişkin, "Irak'ın onaylanan 3 yıllık bütçesinde yatırımlara ayrılan payın büyüklüğü firmalarımıza çok önemli fırsatlar sunuyor" dedi.

zincirlikuyu mezarlığının büyüklüğü ne kadar Haberi

zincirlikuyu mezarlığının büyüklüğü ne kadar

Arazisi 28 bin liraya satın alınıyor


Belediyenin Zincirlikuyu'da yapacağo mezarlık için lazım gelen araziye bir heyet tarafından kıymet takdir edilmiştir. Arazinin dönümüne 80 lira kıymet konmuştur. 360 dönüm yer alınacağından arazi için 28 bin lira verilecektir.


Ferağ muamelesi mayısın sonuna kadar yapılacaktır. Belediye, 933 bütçesinde mezarlık için 80 bin lira ayrıldığından derhal tesisata başlanacaktır.

Yeni mezarlık üç kısımdan mürekkep olacak, içinde muntazam yollar, tarhlar, cenaze gasli için bir yer bulunacaktır. Beyoğlu cihetinde evlerde cenaze gasli menedilecektir. Mezarlığa bir imam, bekçi tayin edilecektir.

Mezarlığın bir sene içinde bitirilmesine çalışılacaktır.


(1933 yılında bir altın 970 kuruş, bir memur maaşı 40-50 lira arasındaymış)


Akşam Gazetesi 24 Mayıs 1933



Abdullah Kutalmış...