19 / 04 / 2024

Gürbağ Group Irak'taki inşaatlarına devam ediyor!

Gürbağ Group Irak'taki inşaatlarına devam ediyor!

Irak'a ilk girdiği 2003 yılından beri çok sayıda altyapı ve üstyapı projesine imza atan Gürbağ Grup, özellikle Kuzey Irak'taki prestij projeleriyle de dikkatleri üzerine çekiyor..



Irak'a ilk girdiği 2003'ten beri çok sayıda altyapı ve üstyapı projesine imza atan Gürbağ Grup, özellikle Kuzey Irak'taki prestij projeleriyle de dikkat çekiyor. Kuzey Irak'ın Dohuk Şehrinde Avro-1 Projesi ile konut ürettiklerini söyleyen Gürbağ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halil Bağıban, 4 bin 500 konuttan oluşan projenin 3 bin 500 konutluk kısmım ve sosyal donatı inşaatlarını 2013 sonunda bitirdiklerini söyledi. 


Bağıban, aynı projenin devamında 2 bin 500 konutluk kısma ilişkin proje tasarımının tamamlandığım bildirdi. Bağıban, halen Kuzey Irak'ta Dohuk şehri altyapısı, Zaho Üniversitesi inşaatı, Erbil Baharke köprülü kavşağı ile Darbendikhan içme suyu arıtma tesisleri inşaatının devam ettiği bilgisini verdi. 


Irak ın yapılanma larında yer alı Dünyanın en büyük uluslararası müteahhitlerinin listesinin yer aldığı ENE sıralamasında geçen yıl ilk 250 şirket arasında yer aldıklarını belirten Halil Bağıban, yurt içi ve dışmda baraj, yol, tünel, köprü, okul, üniversite kampüsü, arıtma tesisleri, içme su isale hattı, atık su ve kollektörleri gibi projelerin altına imza attıklarını anlattı.1992 yılından beri yurt içi ve dışmda faaliyetleri olduğuna dikkat çeken Bağıban, Şanlıurfa'da 12 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 50 bin metrekare alan üzerine kurulu tesis ile prefabrik yapı elemanları ve hazır beton konularında önemli imalat ve taahhüt projelerine imza attıklarım aktardı. Bağıban, çelik konstrüksiyon sektöründe güçlü bir konuma sahip olan ve Ankara'nın Kazan ilçesinde 132 bin metrekare alana kurulu, aylık 2 bin 500 ton işleme kapasitesindeki fabrika ile istihdam sağladıklarım söyledi. 

Avro-2 projesi başlayacak Kuzey Irak'ta önemli görev üstlendiklerini dile getiren Bağıban, yurtdışında üstlendikleri projelerde iş birliği içinde oldukları konsolosluk görevlilerinin katkı sağladığım bildirdi. Dohuk kentindeki konut ve sosyal donatıların, Dohuk halkı tarafından ilgi ile karşılandığını vurgulayan Bağıban, Avro-2 konut bölgesindeki projeye yalan zamanda başlayacaklarım söyledi Yalan zamanda bölgede iddialı bir projeye daha başlayacakları bilgisini veren Halil Bağıban, 58 bin metrekare kapalı alandaki 30 katlı Avro İş Kulesi projesinin kapasite ve kalite bazmda dünya ölçeğinde uluslararası özellikler taşıdığını dile getirdi. Uluslararası inşaat sektöründeki daralmaya karşılık Gürbağ Grup olarak yakaladıkları ivmenin küçümsenmeyecek bir başarı olduğunu ifade eden Bağıban, üretim üe iş gücü dengelerinin iyi koordine ederek ve kaynaklan rasyonel kullanarak sağlam bir mali yapı oluşturduklarının altını çizdi. 


Kuzey Irak'a 2003'te girdi Gürbağ Grup'un Kuzey Irak'taki başarı yolculuğuna 2003 yılında Erbil Et Entegre Tesisleri ile başladığım hatırlatan Halil Bağıban, Süleymaniye Et Entegre Tesisleri ile Dohuk Üniversitesi Spor Kompleksini 2004-2005 yıllarında tamamladıklarım söyledi. Zaho' ya 20 yıl boyunca içme suyu sağlayacak projeyi 2006 yılında hayata geçirdiklerini bildiren Bağıban, 2009 yılında Soran kentinin su arıtma tesisi ile Dohuk' un 25 yıllık temiz su ihtiyacını karşılayacak projeyi teslim ettiklerini vurguladı. Bağıban, 2010 yılında başlanan 120 bin metreküp/ gün kapasiteli Shaqlawa -Selahattin su temini, arıtılması ve isale hatları projesinin de 2012 yılında teslim edildiği belirtirken, bu tarihten kısa süre önce de Kuzey Irak'ın en prestijli projesi olan Dohuk Valiliği Konferans Salonu'nu teslim ettiklerini kaydetti. 


Kısa bir süre önce Erbil İfraz-2 içme suyu hattı projesini temsil ettiklerini dile getiren Halil Bağıban, 20 bin metrekare kapalı alan içindeki Zaho Üniversitesi araştırma-öğrenci merkezi ve tiyatro salon binasının yapımına devam ettikleri bilgisini verdi. Bağıban, Dohuk Valiliği için yapılan Dohuk Athletic Clup projesinin de teslim aşamasında olduğunu ifade ederken, Dohuk-Hishkaro deresi ıslahı ve kanalizasyon ana kollektörü yapımı projesi, Darbendikhan içme suyu arıtma tesisi ve isale hattı, Sereblind içme suyu isale hattı, Baharke köprülü kavşağı projelerine de devam edildiğini sözlerine ekledi. 


Dünya Sektör Araştırması 


Geri Dön