26 / 04 / 2024

Dumankaya'dan otomobil fiyatına konut

Dumankaya'dan <font color=red>otomobil fiyatına</font> konut

Gayrimenkul sektörünü harekete geçirmek isteyen Dumankaya İnşaat, Tuzla'da 39 bin YTL'ye konut satacak



Bugüne kadar 10 binden fazla aileyi ev sahibi yapan Dumankaya, krizde durgunluğu kırmak, gayrimenkul sektörüne ivme kazandırmak ve projelerini erteleyen diğer kuruluşlara da örnek olmak için 39 bin YTL'ye konut satıyor. Tuzla Aydınlı'da yapımına başlanan ve 30 ay içerisinde teslim edilecek olan Adres projesi 10 farklı tipte 280 konuttan oluşuyor.
Proje de yer alan 35 metrekare büyüklüğündeki stüdyo tipi konutların fiyatı 39 bin YTL'den başlarken 2-1 konutların fiyatı da 88 bin YTL'ye kadar çıkıyor. Projeden ev almak isteyenlere ödeme kolaylığı da sağlanıyor. 19 bin 500 YTL peşin verilmek suretiyle geri kalan 120 ayda konut kredisi kullanmak mümkün.


`Fedakârlık yaptık'
Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, "Yatırım amacıyla aldığımız bu arsayı içinde bulunduğumuz şartları da dikkate alarak tüketiciye uygun fiyatlı konut sunmak için değerlendiriyoruz. Bu tarz projelerimiz yıl içerisinde de sürecek. Bu dönem fedakârlık dönemi. Piyasayı harekete geçirmek için böyle bir şey yaptık. Bizimle birlikte betoncu da demirci de harekete geçti. Zaten inşaat sektörü 200 alt sektörü etkiliyor" diye konuştu. Dumankaya'dan konut alanların hiçbir zaman zarar etmeyeceği belirten Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya da "Daha önce satışa sunduğumuz Trend Evleri lansmanından iki yıl sonra yatırımcısına yüzde 115 kazandırdı. Adres'ten de konut alanlar kazançlı çıkacak" dedi. Dumankaya, 2009'da 300 milyon dolarlık yatırımla, Göztepe'de 1010, Ataşehir'de 87, Kurtköy'de 465, Akdeniz Evleri'nde 220 ve Gizli Bahçe'de 50 konut yapacaklarını söyledi.

Radikal

Dumankaya İnşaat, Tuzla Aydınlı'daki yeni projesi 'Adres' ile inşaat sektörüne yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor. Toplam 280 konuttan oluşan projedeki stüdyo, 1+1 ve 2+1 tipte konutların ön satışına, 39 bin YTL ile 88 bin YTL arasında değişen çok özel fiyatlar ile başlandı. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu üyesi Ali Dumankaya, Adres projesi ile sektörde yeni bir dönemi başlattıklarını belirtti. 2008 yılında 255 milyon dolar yatırım yaptıklarını, küresel finans krizi olmasına rağmen yatırımlarına ara vermeyerek yeni projeler ürettiklerini belirten Dumankaya, 2009 yılındaki toplam yatırımlarının 300 milyon dolar olacağını açıkladı.

Zaman

Dumankaya İnşaat, Tuzla Aydınlı'da yapımına başladığı Adres projesinde 39 bin YTL'ye 35 metrekarelik stüdyo daire satacak. Proje içinde 25 adet bulunan 39 bin YTL'lik daireler, 19 bin 500 YTL peşinatla, 120 aya kadar vadeli banka kredisiyle alınabilecek. Projedeki diğer daire tiplerinin fiyatları 43 bin YTL ile 88 bin YTL arasında değişiyor. 10 dönüm arsa üzerinde 280 konutluk projenin 30 ay sonra tamamlanması planlanıyor.
Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, TOKİ'nin Tuzla Aydınlı Konutları'nın yakınında inşa edilen Adres'in uygun fiyatlarıyla  TOKİ  konutlarına iyi bir alternatif olduğunu söyledi. Dumankaya "Adres'in arsasını ucuz fiyata edindik. Adres projesiyle özel sektöre ucuz arsa temin edilirse konut fiyatlarının nasıl aşağı çekilebileceğini göstermek istedik" dedi

Milliyet

Kriz döneminde satışları hızlandırmak için harekete geçen perakendecilerin ardından inşaat sektörü de duruma el attı. Dumankaya İnşaat, fiyatları 39 bin YTL'den başlayan yeni projesine start verdi. Sektördeki durgunluğu canlandırmak için Tuzla Aydınlı'da elinde bulunan araziye yapacağı projeyi öne çekerek kriz ortamına uygun 280 konutluk Adres projesine başladı.

'İLHAM KAYNAĞI OLALIM'

Proje stüdyo, 1+1 ve 2+1 dairelerden oluşacak. Projede yer alan 35 m2'lik 25 stüdyo daire aralık ayı boyunca yapılacak ön satışlarda 39 bin YTL ile 42 bin YTL arasında değişen fiyatlardan satılacak. Projedeki dairelerin fiyatları 88 bin YTL'le kadar çıkacak. Daireler 19 bin 500 YTL peşinat geri kalanı ise bankalardan 120 aya vadelendirilecek. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, dönemin şartlarına uygun bir proje başlattıklarını belirterek "Böyle dönemlerde alımların ertelenmesi değil, aksine piyasalara dinamizm kazandıracak projelerin hayata geçirilmesi lazım. Bu proje de dönemin koşullarına uygun bir proje olarak öne çekildi" dedi. Dumankaya ayrıca "Bu projeyi şartlar oluşturdu" diye konuştu. Uğur Dumankaya ise "Bu dönemde bir boşluk gördük. Sektöre ivme kazandıralım dedik. İlham kaynağı olalım istedik" diye konuştu. Dumankaya, ellerindeki arazileri bu tarz projeler oluşturmak için de kullanabileceklerini belirtti.

Sabah

Dumankaya İnşaat, Tuzla Aydınlı'da satışa sunduğu konut projesi Adres'te fiyatları 39 bin YTL'ye kadar düşürdü. Ali Dumankaya, "Özel sektör ve TOKİ el ele verirse 5 yılda 350 bin değil 3.5 milyon konut yaparız" dedi.

Küresel krizin ortamından çıkış yolu arayan konut firmaları, küçük metrekareli ve ucuz evler üretmeye yöneldi. Bunun ilk örneğini sektördeki 45 yılında 10 bine yakın konut üreten Dumankaya, Tuzla Aydınlı'da "Adres" projesiyle gerçekleştiriyor. Dumankaya, toplam 280 konutun yer aldığı Adres'te 35 metrekarelik stüdyo daireleri 39 bin YTL'den, 66 metrekarelik 2+1 daireleri 79 bin YTL'den sunuyor.

Projede 47 ve 52 metrekarelik 1+1 daireler ise 49 ve 59 bin YTL'ye satılıyor. Firmanın yönetim kurulu üyeleri Ali Dumankaya ve Uğur Dumankaya, konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Uğur Dumankaya, lüks konut projelerinde bir yavaşlama olduğunu ve inşaat maliyetlerindeki düşmeyle birlikte, düşük metrekareli ucuz konutların öne çıkmasını beklediklerini ifade etti.

Bugün

Küresel kriz nedeniyle zor günler geçiren inşaat sektörü, talep daralmasını "ucuz konut" yöntemi ile aşmaya çalışıyor. İstanbul ve çevresinde "Vizyon", "Trend" ve "Akdeniz Evleri" gibi lüks konut projelerine imza atan Dumankaya İnşaat, Tuzla'da hayata geçireceği "Adres" ile tüketicilere 39 bin YTL'ye ev sahibi olma fırsatı sunacak.
Projenin tanıtımı dolayısıyla dün düzenlenen basın toplantısında konuşan Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, krize rağmen yatırım planlarını değiştirmediklerini vurgulayarak "Bu süreçte önemli olan krizleri fırsata dönüştürebilmektir" dedi. Dumankaya, Tuzla Aydınlı'daki "Adres" projesinin, TOKİ'nin 5 bin konutluk projesine komşu olacağını ve 280 konuttan oluşacağını söyledi. 30 ay içinde teslim edilecek olan stüdyo tipi, 1+1 ve 2+1 konutların 39 bin YTL ile 88 bin YTL arasında satışa sunulacağını ifade eden Dumankaya, "Tuzla Aydınlı'daki arazi bize ait olduğu için konutları ucuza mal edebildik. Bugüne kadar A ve B grubu konuta doydu. Bundan sonra C ve D grubuna yönelmek gerekiyor. Bu alanda devlet, TOKİ ve özel sektör işbirliği sağlanırsa, 5 yıl içinde 3-3.5 milyon konut yapmak mümkün" diye konuştu. Ali Dumankaya, Adres projesine gösterilecek ilgiye göre 2009 yılında buna benzer yeni projeleri de hayata geçireceklerini kaydetti.

Konut satışları yüzde 50 azaldı

Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya ise 2006 yılında start'ı verilen Trend ve Akdeniz Evleri projelerinin zamanından önce sahiplerine teslim edildiğine dikkat çekti. Adres projesinin mevcut kriz şartlarının bir sonucu olduğunu anlatan Dumankaya, "Biz bu projeyi kriz ortamında birkaç yıl bekletebilirdik, ancak sektöre yeni bir ivme kazandırmak istedik. Sektöre ilham kaynağı olmak istiyoruz" dedi. Ramazan Bayramı sonrasında ve özellikle kasım ayında Türkiye'nin genelinde bir "kriz psikolojisi" oluştuğuna vurgu yapan Uğur Dumankaya, "Bu dönemde satışlar tamamen durmadı ama son 1-1.5 ayda geçmiş yıllara göre satışların yarı yarıya azaldığını söyleyebiliriz. Biz yeni projelerimizle insanların kafasındaki psikolojiyi düzeltmeye çalışıyoruz. Kriz döneminde herkesin üretmeye devam etmesi lazım" dedi.

Referans

Projeden görüntüler için tıklayınız

Geri Dön