19 / 04 / 2024

Nishistanbul satışa çıkıyor

Nishistanbul satışa çıkıyor

Torunlar havaalanına komşu en büyük projeyi satışa çıkarıyor



Torunlar Grubu'nun Yenibosna'daki 'Nishistanbul' projesi, bu ay satışa çıkarılıyor. Krize rağmen 150 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen ve 396 rezidans, 5 yıldızlı bir otel, 17 katlı ofis bloğu ve çarşıdan oluşacak proje, bölgede havaalanına yakın en büyük proje olacak

GIDA, kağıt, alışveriş merkezi ve inşaat gibi alanlarda faaliyet gösteren Torunlar Şirketler Grubu'nun Yenibosna'da inşa ettiği Nishistanbul projesi, yeni yılın ilk ayında satışa çıkacak sayılı gayrimenkul projelerinden biri olacak. 20'şer katlı iki rezidans bloğu, 1 adet 16 katlı ofis, 1 adet 17 katlı, 260 odalı 5 yıldızlı otel ve 6 bin 500 metrekarelik açık çarşı bulunan 4 bloktan oluşacak projedeki 396 adet rezidans bu ay satışa çıkarılıyor. Projenin en önemli özelliği ise tamamlandığında Yeşilköy ve Ataköy'ü de içine alan bölgede havaalanına yakın tek kapsamlı proje olması. Krize rağmen projeyi 150 milyon dolar yatırımla hayata geçireceklerini söyleyen Torunlar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, “Kriz döneminde bu projeyi devreye sokmamızın nedeni çok geniş bir kitleye hitap etmesi, lokasyon avantajı ve bölgede içinde ofis, otel, çarşı ve rezidans bulunan kapsamlı bir projeye duyulan ihtiyaç. Havaalanı civarında böyle bir proje yok” dedi. Projenin özellikle Anadolu'dan gelip İstanbul'da birkaç gün konaklayarak yurtdışına gidecek işadamları tarafından yoğun ilgi göreceğini söyleyen Torun, 3 ay önce inşaatı başlayan ve 2009 sonunda teslim edilmesi planlanan projeden 200 milyon dolar ciro beklediklerini kaydetti.

Kriz nedeniyle 3 projeyi 2010 yılına ertelediklerini hatırlatan Torun, şöyle devam etti: “Bu projelerin toplam değeri yaklaşık 950 milyon doları buluyor. 70 bin metrekarelik inşaat alanında 44 katlı bir kule olarak tasarlanan, rezidans ve apart otelden oluşmasını planladığımız Garden Tower'ı ise artan talep nedeniyle ofis ve otele dönüştürebiliriz.” Torun, 2009'un ikinci yarısından itibaren sektörle ilgili umutlu olduklarını söyledi.

METREKARESİ 2 BİN 700 DOLAR

Nishistanbul'da bu ay içinde satışa çıkacak ve büyüklüğü 70 ile 210 metrekare arasında değişen rezidanslar, metrekaresi 2 bin 700 ile 3 bin TL'den satılacak. Projede 180 metrekare ile 1.200 metrekare arasında değişen ofis bloklarının fiyatları da aynı seviyede olacak.

Krizde outlete yatırımı büyütecek

TORUNLAR Grubu krizde outlet AVM'lere talebin artması ile Avcılar'da 130 milyon dolar yatırımla 87 bin metrekare kiralanabilir alana sahip Deepo Outlet Center projesine başladı. Aziz Torun, Antalya'daki Deepo Outlet Center'ın da alan kapasitesini iki katına çıkacaklarını söyledi.

Nishİstanbul'da 180 bin TL'ye!

Geri Dön