19 / 04 / 2024

Mol yüzde 90 indirimle açılıyor

Mol yüzde 90 indirimle açılıyor

Merter Osmanbey Laleli isimlerinin baş harflerinden yola çıkan 78 hazırgiyimcinin ortaya çıkardığı MOL markası, tüketicisiyle buluşmaya hazırlanıyor.



MOL 17 Ocak 2009 gecesi saat 24.00'te yüzde 90 indirimle açılacak.

İstanbul Kurtköy Atlantis Alışveriş Merkezi'nde 17 Ocak Cumartesi günü Anadolu Ateşi'nin gösterileriyle ve sürpriz sanatçıların konserleriyle açılacak olan ilk mağazada stilistler satış yapacak ve ürünler psikolojik açıdan incelenecek.

340 üretici ve 78 hazır giyimcinin bir araya gelerek oluşturduğu Merter Markalar Birliği'nin (MMB), girişimiyle yurtiçi ve yurtdışında açılacak olan `'MOL'' Markası Türkiye'de örneği olmayan bir proje olarak ortaya çıktı.

Türkiye'de üretim yapan hazırgiyimcilerle `'MOL'' markası yaratan yeni nesil işadamları her alanda iddialarını sürdürüyor. Yeni nesil işadamları açılacak MOL mağazalrıyla hem krizi tekstil için fırsata dönüştürecek, hem de binlerce kişiye istihdam sağlayacak bir oluşuma imza atacak.

Batıyoruz söylemine `'Dur'' denecek...
MOL 2009 yılı sonuna kadar Türkiye'deki mağaza sayısını 15''e çıkarmayı amaçlıyor. Ayrıca üç bin kişiye iş imkanı yaratmayı hedefliyor.
Bugün birliğin çalışmaları tüm Türkiye'den binlerce tekstil üreticisi tarafından takip ediliyor. Ancak MOL'e üye olmak için tüm üretim sürecinin Türkiye'de yürütülüyor olması en önemli koşul.

İstanbul Kurtköy'deki ilk mağaza ile 130 kişiye istihdam yaratan MOL'ün İcra Kurulu Başkanı Oktay Özdemir, birliğe üye tüm markaların ortak üretim, verimlilik ve insan kaynakları stratejisiyle hareket ettiğini söyledi. "Avrupa'daki insan kaynakları sistemlerini Türkiye'de uygulamanız ve birebir verim almanız çok zor. Batıda verimliliği artırmak için çalışana eğitim vermeniz yeterli. Ama burada sosyal hayattaki eksiklikleri gidermeden herhangi bir çalışanınızdan verim ve yüksek motivasyon beklemeniz hatadır'' diyor. Özdemir, MOL'e üye firmaların Türkiye'ye özgü insan kaynakları stratejileri geliştirdiği bilgisini veriyor.

2009 Yılında 56 MOL Mağazası ile 3 bin kişi istihdam hedeflenmektedir. Atlantis AVM'den sonra ise İsviçre Bern ve Almanya Köln'de de MOL mağazaları açılacak.

Geri Dön