29 / 03 / 2024

Milyon liralık evler güvenlikçilere kaldı

Milyon liralık evler güvenlikçilere kaldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 5 milyon TL'ye mal ettiği Samanyolu Rekreasyon Projesi, hüsrana uğradı. Milyon liralık evler şimdi üç güvenlik görevlisine emanet.



Büyükşehir Belediyesi'nin 5 milyon TL'lik Samanyolu Rekreasyon Projesi de Gökkuşağı Projesi'yle aynı kaderi paylaşınca, milyon dolarlık villalar güvenlikçilere kaldı.

Geçtiğimiz yıl açılması planlanan ancak, ilgi görmediği için boş kalan proje kapsamında 40 bin metrekarelik alanda 10 adet villa inşa edilmiş ve bunların restoran olarak kiralanması planlanmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in "prestij" projelerden biri olarak duyurduğu Samanyolu Rekreasyon alanında boş bir şekilde bekleyen milyon dolarlık villalar şimdi üç güvenlik görevlisi tarafından korunuyor.

Projenin yanlış yere ve yanlış şekilde uygulandığını öne süren Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Fazıl Güleken, bu projede de Gökkuşağı'nda olduğu gibi trilyonların boşa gittiğini iddia etti.

Hüsrana uğradılar
Alanın restoranlara ihale yöntemiyle kiralanacağının duyurulduğunu belirten Güleken, bu alanın da tıpkı Eskişehir Yolu'nun tam ortasındaki Gökkuşağı projesindeki gibi ilgi görmediğini söyledi. Buraya harcanan trilyonların boşa gittiğini kaydeden Güleken, belediyenin bu projeyle bir kez daha hüsrana uğradığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Öğrendiğimize göre bu villaların hepsi balık ve et restoran olacakmış. Ne yapmaya çalıştıklarını anlamak gerçekten mümkün değil. Mogan gibi bir yer varken vatandaş neden buraya gelsin? Üstelik de yolun Ankaraya geliş istikametinin kenarında bir yer. Tıpkı Gökkuşağı'nda yaptıkları gibi büyük iddialarla bu işe giriştiler. Ama bunun da sonu hüsranla bitti.

40 bin metrekarelik alanda 10 villa tarzında inşa edilen yapıların ihale usulü kiraya verileceği belirtilirken, 265 araç kapasiteli bir otoparkı da bulunan rekreasyon alanı, başında Murat Doğru'nun bulunduğu Büyükşehir Belediyesi Etüt-Proje Daire Başkanlığı tarafından projelendirildi. Proje hakkında en yetkili isim olan Doğru ise rekreasyon alanı ile ilgili olarak yaklaşık bir yıl önce yaptığı açıklamada, "Ben bu konuda bilgili değilim. Bilgili olsam bile size veremem. Oradaki arkadaşlara iyi çalışmalar diliyorum" demişti.

Bir başka hayalet kasaba Gökkuşağı
Büyükşehir Belediyesi'nin büyük umutlarla açtığı Eskişehir Yolu üzerindeki Gökkuşağı Rekreasyon Alanı'ndaki 24 işyerinin tamamı kapalı şekilde bekliyor. Milli Kütüphane'nin hemen karşısındaki refüjde yer alan Gökkuşağı Rekreasyon alanı açılmadan önce hem meslek grupları ve CHP'liler projeyi günlerce eleştirmiş, yerinin ve projenin yanlış olduğunu belirtmişlerdi. Gökkuşağı Rekreasyon alanı Başkan Melih Gökçek'in "Ben hayal ettim mimarlar çizdi" sözlerinini "doğrular" biçinde "hayalet kasaba"ya dönüşmüştü ve kaderine terkedildi.
Hürriyet

Geri Dön