19 / 04 / 2024

Optimum Outlet'te kiracıya yeni bir açılım

Optimum Outlet'te kiracıya yeni bir açılım

İstanbul Kadıköy'de E-5 üzerinde ikinci Optimum Outlet'i açmaya hazırlanan Rönesans, kiraları düşük tutarak mağazaların tüketiciye daha uygun koşullarda ürün satmasını amaçlıyor.



AVM'lerde perakendecilerin kira isyanı sürerken yeni alışveriş merkezleri de açılmaya devam ediyor. Rönesans, Ankara'dan sonra ikinci Optimum alışveriş merkezini İstanbul Kadıköy'de açıyor.

Optimum'u bir outlet zinciri olarak Türkiye'nin farklı şehirlerine yayacaklarını belirten Rönesans Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Önder Sürenkök, alışveriş merkezlerindeki yüksek kiraların mağaza sahiplerini zor durumda bıraktığını, Optimum'da ise gerek mağaza sahiplerini gerekse tüketicileri "optimum" fiyatların beklediğini kaydetti.

Sürenkök "Optimum Outlet'te yer almak için onlarca firma kuyruğa girdi. Kiralanan metrekare büyüklükleri ve outlet içindeki lokasyonu gözönüne alarak kiracılarımıza en uygun fiyatları sunduk. Her birinin satış avantajı ya da konumu gibi özel durumlarına göre en makul, kiracıları rahatlatacak fiyatları sunduk" dedi.

OUTLET'İ ŞEHRE İNDİRDİK

Uygun fiyatlı alışveriş ve eğlence merkezi olarak Anadolu yakasının en popüler alışveriş merkezi olmaya aday olduklarını belirten Önder Sürenkök, 15 bin metrekarelik outlet'te Migros, Koçtaş, Mediamarkt, Beymen, Vakko, Park Bravo, LCW, YKM, Mudo, Boyner'in aralarında olduğu 163 mağazanın hizmet vereceğini söyledi.

RUSYA'DA DA BÜYÜDÜ

Rönesans İnşaat'ın sahibi Erman Ilıcak, genç bir mühendis olarak 1990'lı yıllarda Rusya'da sıfırdan işe başladığı inşaat sektöründe dünyanın en büyük 100 inşaat şirketi arasına girdi. 2014 yılında Gürcistan'ın Soçi kentinde yapılacak Kış Olimpiyatları için Soçi Havaalanı'nın renovasyonunu tamamlayan Rönesans İnşaat, kurulduğu 1993 yılından bugüne kadar 4 milyar dolar değerinde projeyi hayata geçirdi.

İnşaat sektöründeki uluslararası durgunluğa karşın Türkiye'deki büyüme planlarını sürdüren Rönesans, Adana,  İzmir  ve İstanbul Silivri'de süren AVM inşaatlarını 2009 yılı sonunda tamamlayacak. Bundan sonraki adımda başta Gaziantep, Malatya ve  Adana  olmak üzere 25 ilde alışveriş merkezi açmayı hedefleyen grubun Bursa, Eskişehir ve Konya'daki projeleri de taslak halinde.

Bugün

Geri Dön