18 / 04 / 2024

Hazır beton sektörü Beton Ankara Fuarı'nda bir araya geldi!

Hazır beton sektörü Beton Ankara Fuarı'nda bir araya geldi!

Fuarın ATO Congresium'da gerçekleşen 1 açılışına Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ankara Sanayi Oda (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık ve sektör temsilcileri katıldı...





Hazır beton, agrega ve inşaat sektörlerinde kullanılan araç, makine, ekipman ve hammadde üreticileri, bu yıl ilki düzenlenen, 'Beton  Ankara  Fuarı'nda bir araya geldi.


Fuarın ATO Congresium'da gerçekleşen 1 açılışına Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ankara Sanayi Oda (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık ve sektör temsilcileri katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Ekonomik olarak bütün dünyayı vatan kabul edip, açılarak bilgi, kalite ve becerimizi ihraç etmemiz lazım" dedi. Güllüce, kendisinin de bir inşaat mühendisi olduğunu hatırlatarak, "Mühendislik okurken kullanamadığımız enstrümanları şimdi ilkokula giden çocuklarımız kullanıyor. Bu gelişme inşaat sektörüne de yansıdı" ifadelerini kullandı. 


'100 MİLYON METREKÜPLÜK KAPASİTEYE ULAŞILDI' 


ASO Başkanı Nurettin özdebir ise hazır beton sektörünün geçen 25 yıl içinde yüzde 550 büyüyerek yaklaşık 100 milyon metreküplük kapasiteye ulaştığını kaydetti. 


Sektördeki ivmenin, yapı stoğunu nitelik, kalite ve sağlamlık açısından çok farklı yerlere getirdiğini belirten Özdebir, "15-20 yıl önce hayal edemeyeceğimiz, ülkemizde görmeye alışık olmadığımız yüksek binaların adeta 1 yıl içinde tamamlandığına şahit oluyoruz" dedi. 


FUARA 39 FİRMA KATILIYOR 


THBB Başkanı Işık ise bu yıl ilk defa Ankara'da gerçekleştirilen fuara 39 firmanın katıldığını söyledi. İnşaat, hazır beton, makine, ekipman, hizmet ve donanımların sergilendiği fuar, yarma kadar ziyaretçilere açık olacak. 


Çevre ve Şehircilik Bakanı idris Güllüce tarafından açılışı gerçekleştirilen fuara inşaat, hazır beton, makine, ekipman, hizmet ve donanım alanlarında üretim yapan 39 firma katıldı. Fuar yarın son buluyor. 


Habertürk Ankara 


Geri Dön