29 / 03 / 2024

Haziran ayında kiralar ne kadar artacak?

Haziran ayında kiralar ne kadar artacak?

Mayıs ayı itibarıyla kira sözleşmesi yenilenen kiracılara, ev sahipleri hangi oranda zam yapacak? Haziran ayında kiralar ne kadar artacak? İşte TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranları..



Haziran ayında kiralar ne kadar artacak?

Mayıs ayı itibarıyla kira sözleşmesi yenilenen kiracılara, ev sahipleri hangi oranda zam yapacak? Haziran'da kira ne kadar artacak gibi soruların yanıtı bugün TÜİK'ten geldi.


TÜİK tarafından yayımlanan enflasyon oranlarına göre Haziran ayında yenilenecek kira sözleşmelerinde kira bedelinde bir önceki yılın aynı ayına göre oranı olan yüzde 11,28 kullanılacak.


Bilindiği üzere Borçlar Kanunu ev sahiplerinin yapacağı zammı ÜFE oranları ile sınırlı tutuyor. Ev sahipleri bu oranların üstünde bir zam isteyemiyor.


Ancak kanunda hangi ÜFE oranı ile hesaplama yapılacağına ilişkin bir hüküm bulunmuyordu. Buna karşın TÜİK geçtiğimiz aylarda bir açıklamada bulundu.


Bu açıklamaya göre ÜFE oranlarından bir önceki yılın aynı ayına göre oranının kullanılması gerekiyor. Bugün açıklanan veriler aşağıda sıralanıyor:


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi, Mayıs 2014


"Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi aylık %0,52 düştü


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE), 2014 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre %0,52 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre %5,06 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %11,28 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %8,66 artış gösterdi."


Kira artış oranları Mayıs 2014!


Geri Dön