20 / 04 / 2024

Houses and Suites’in bahçe etabı satışta!

Houses and Suites’in bahçe etabı satışta!

VIA Properties tarafından toplam 1.2 milyar lira yatırımla hayata geçirilen Kurtköy’deki The World of Viaport projesinin son halkası olan Houses&Suites’in bahçe etabı satışa çıktı. Bahçeli konutlarda fiyat 238 bin liradan başlıyor.



TOPLAM 617 daireden oluşan Houses&Suites projenin son 40 dairesi olan bahçe etabı satışa çıktı. Kurtköy’de yer alan projede bahçeli evler hemen teslim ediliyor. Satışa sunulan yeni etap dairelerinde, 48 ay vade farksız ödeme planı hazırlandıklarını söyleyen Viaport Venezia Satış Pazarlama Direktörü Cenk Hayırlıoğlu, konut kredisi faizlerinin yüzde 1’in üzerinde seyrettiği dönemde faizi sıfırladıklarını dile getirdi.




YÜZDE 50 PRİM YAPTI


617 dairelik projenin yüzde 85’inin satışını gerçekleştirdiklerini söyleyen Hayırlıoğlu, “Projenin lansmanını Eylül 2011’de yapmıştık. O zaman 2 bin 800 liradan başlayan metrekare fiyatlarıyla çıkmıştık. Şimdi ise metrekare fiyatımız 3 bin 900 liraya geldi. Yüzde 50 prim kazancını gördük” dedi.

ARSA FİYATLARI UÇTU

VİA Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, Kurtköy’de ‘Viaport hikayesi’ne başladıklarını belirterek, “Viaport AVM ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan sonra Kurtköy bambaşka bir yere geldi. Atatürk Havalimanı’nın yanında Florya neyse, Kurtköy de o noktaya geldi. 5 yıl önce metrekaresi 100 dolar olan arsa bugün 1200-1300 doları buldu” dedi. Coşkun Bayraktar, böyle bir gelişimin Avrupa yakasındaki projeleri Vialand ile de yaşandığına işaret ederek, Gaziosmanpaşa ve Eyüp sınırları içinde 600 dönümlük arsadaki projeyle birlikte bölgenin kaderinin değiştiğini kaydetti. Bayraktar, proje başlamadan 50 bin lira olan evlerin fiyatları 500 bin liraya, 300 lira kiranın ise 1300 liraya çıktığını kaydetti.


5 MİLYARLIK YATIRIM

İstanbul’un iki yakasında yaklaşık 5 milyar lira yatırım yaptıklarını söyleyen Bayraktar, “Kurtköy’deki Viaport’a 1.2 milyar lira yatırım yaptık. Gaziosmanpaşa’daki Venezia projemize 1.3 milyar liralık yatırım devam ediyor. Vialand projemizin yatırım tutarı 1.2 milyar lirayı bulurken, Tuzla’ya ise 1.1 milyar lira yatırım yapacağız” dedi.


Hürriyet


Geri Dön