25 / 04 / 2024

İcralık evlere konut kredisi alınır mı?

İcralık evlere konut kredisi alınır mı?

İcra ihalesini kazanan kişi konut kredisi kullanabilir mi?sorusu şüphesiz merak edilen konulardan biridir. Ancak bankalar icra ihalesine konu olan ev için konut kredisi vermeyi uygun görmez...



İcralık evlere konut kredisi alınır mı?


İcra ihalesini kazanan kişi konut kredisi kullanabilir mi?sorusu şüphesiz merak edilen konulardan biridir. Satış gerçekleştikten sonra ihaleyi kazanan kişi konut kredisi talep edebilir. Ancak bankalar bu kredi verme işlemini uygun görmez. Bunun sebebi kredinin hem normal bir gayrimenkule uygulanan kredi kullandırım aşamalarına uymadığı için, hem de satış gerçekleşse dahi itiraz süresince satışın dava konusu olma riski olduğu için bankalar icra yoluyla satın alınan gayrimenkullere konut kredisi vermeyi bu şartlarda uygun görmez.

 

İcra sürecinin işleyişine bakıldığında hangi aşamada kredi kullanılabilir sorusunu şöyle anlatabiliriz. Normalde bir gayrimenkul için konut kredisi kullanılmak istenildiğinde, tapuda satış işlemleri ve ipotek koyma işlemleri aynı anda yapılır. Banka ise krediyi bu işlemler sonrasında verir.

 

İcra yoluyla satışlardaki sürece bakıldığında ise durumun banka uygulamasıyla pek örtüşmediği görülür. İcra satışlarında ihaleyi alan kişiden önce gayrimenkulün değerleme bedelinin yüzde 20'si teminat olarak alınıp, 7 gün içinde satışa itiraz olmaz ise toplamda 10 günlük sürede paranın tamamının ödenmesi beklenir. Para tamamlandıktan hemen sonra da tapuda gayrimenkul, kişinin adına tescil edilir.

 


İcralık gayrimenkul değerleme!
İcradan gayrimenkul satışında KDV oranı!






Geri Dön