19 / 03 / 2024

İdris Güllüce Niğde Dr. Servet Çetin İlkokulu ve Ortaokulu'nun açılışına katıldı!

İdris Güllüce Niğde Dr. Servet Çetin İlkokulu ve Ortaokulu'nun açılışına katıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bor ilçesinde hayırseverler tarafından yaptırılan 2 ilköğretim okulu ile Anadolu sağlık meslek lisesinin açılış töreninde, aynı anda 3 okulu hizmete sunmanın sevincini, gururunu yaşadıklarını söyledi...




Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Biz, çok kadim bir tarihten gelen milletiz. Daha kıtasının yeri belli olmayan devletler var. 300, 400, 500 sene önce kurulmuş. Ama biz, onlardan 2 bin yıl önce kara kuvvetlerine sahip bir milletiz" dedi.


Güllüce, Bor ilçesinde hayırseverler tarafından yaptırılan 2 ilköğretim okulu ile Anadolu sağlık meslek lisesinin açılış töreninde, aynı anda 3 okulu hizmete sunmanın sevincini, gururunu yaşadıklarını söyledi.


Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin 23 Nisan’da atıldığını anımsatan Güllüce, katkısı olan herkesi rahmet ve minnetle andığını belirtti.


Çocukları, tarihi yeterince bilmediklerinden yakınan Güllüce, "Biz, çok kadim bir tarihten gelen milletiz. Daha kıtasının yeri belli olmayan devletler var. 300, 400, 500 sene önce kurulmuş. Ama biz, onlardan 2 bin yıl önce kara kuvvetlerine sahip bir milletiz. Tarihimizi çocuklarımıza iyi anlatmamız, 23 Nisan'ı çok iyi anlatmamız gerektiğini belirtmeliyim" diye konuştu.


İki kuşak arası neslin çok farklı yetiştiğine dikkati çeken Güllüce, şunları kaydetti:


"Hepimiz, yoksul ailelerin çocuklarıyız. Babası tarlada hala çapa yapan ama oğlu dünyanın en iyi genetik profesörlerinden olan benim bir arkadaşım var. Amerika’da ödül almaya gittik. Amerika’da arkadaşım ödül alırken ben sevincimden ağladım. Çünkü ödülün bir tarafında Türk bayrağı var. Arkadaşımın babası hala eşekle tarlaya gidiyor. Babasının ilkokul diploması yok ama bir nesilde bu kadar mesafe kat etti bizim kuşak. Ve bu kuşağın içerisinde çok güzel iş adamları, çok güzel devlet adamları oldu. İnşallah bu okulu yaptıran dostlarımızın, büyüklerimizin, iş adamlarımızın örnekleri gibi bizim kuşakta da çok sayıda insan oluşur"


Bakan Güllüce, konuşmasından sonra Dr. Servet Çetin İlkokulu ve Ortaokulu, Veli Bengü ilkokulu ile Sevim Abdullah Altundal Anadolu Sağlık Meslek Lisesini hizmete açarak, hayırseverlere plaket verdi.


Törene, Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Niğde milletvekilleri Alparslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Garnizon Komutanı Albay Ufuk Nayır, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, davetliler, öğrenci ve veliler katıldı.


Açılış öncesi Niğde Belediyesini ziyaret eden Bakan Güllüce, atık su arıtma tesisinde Başkan Faruk Akdoğan’dan bilgi aldı.



AA


Geri Dön