25 / 04 / 2024

İkitelli Şehir Hastanesi hangi ilçelere hizmet verecek?

İkitelli Şehir Hastanesi hangi ilçelere hizmet verecek?

İkitelli Şehir Hastanesi nerede? İkitelli Şehir Hastanesi hangi ilçelerde oturan vatandaşlara hizmet verecek? Avcılar ve Silivri'de oturanlar İkitelli Şehir Hastanesi'nden yararlanabilecek mi? İkitelli Şehir Hastanesi hangi ilçelere hizmet verecek? İşte c



İkitelli Şehir Hastanesi hangi ilçelere hizmet verecek?


İkitelli Şehir Hastanesi, Sağlık Bakanlığı’nın 29 sağlık bölgesine hizmet vermek üzere 22 ilde farklı büyüklük ve kapasitelerde 30 Sağlık Kampüsü kurmayı planladığı projenin bir parçası. Bakanlığın projesinde şimdiye kadar, şu anda farklı planlama aşamasında olan 20 Sağlık Kampüsü projesi önerildi. 


İkitelli Şehir Hastanesi'nin temeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 16 Şubat 2014 Pazar günü saat 13:30’da atılacak.  İkitelli'de hayata geçirilecek ve 2 bin 682 yatak kapasiteli 8 hastaneyi barındıran İkitelli Şehir Hastanesi bu 20 projeden biri olup, T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından Kamu Özel Ortaklığı modeli ile gerçekleştirilecek. 


İkitelli Şehir Hastanesi diye adlandırılan İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü Projesi,  ve 29. sağlık bölgesini oluşturan İstanbul’un Büyükçekmece, Küçükçekmece, Beylikdüzü, Başakşehir, Silivri, Çatalca Esenyurt ve Avcılar ilçelerine hizmet verecek.


Geri Dön