25 / 04 / 2024

İnegöl Belediyesi arsa satışından 6 milyon gelir elde etti!

İnegöl Belediyesi arsa satışından 6 milyon gelir elde etti!

İnegölBelediyesine ait çeşitli yerlerdeki 5 adet arsa düzenlenen ihalede satışa sunuldu. Kapalı zarf teklif ve açık artırma usulü yapılan ihalelerde, satışa sunulan 5 arsanın 3 tanesinin satılmasıyla. Belediye 6 milyon 756 bin lira gelir elde etti.




İnegöl Belediyesine ait çeşitli yerlerdeki 5 adet arsa düzenlenen ihalede satışa sunuldu. Kapalı zarf teklif ve açık artırma usulü yapılan ihalelerde, satışa sunulan 5 arsanın 3 tanesinin satılmasıyla. Belediye 6 milyon 756 bin lira gelir elde etti. Talep olmadığı için satılamayan 2 adet arsanın ise  TOKİ  2. Etap çalışmalarında belediyeye ait 50 daire ile birlikte 2014 Eylül ayında yapılacak olan ihalede tekrar satışa sunulacağı bildirildi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın başkanlığındaki ihale komisyonu nezaretinde yapılan ihalelerde. 3 taşınmaz satılırken. 2 taşınmaza ise talep gelmedi. İhale hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Encümen üyeleriyle önemli satış ihalesini hep birlikte gerçekleştiriyoruz. 5 ayrı taşınmazın satışına konu olan ihalemizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Belediyeler rutin iş ve işlemlerini yaparken, yatırımlarını bir taraftan sevk ve idare edebilmek için. normal gelirleri haricinde ek gelir oluşturacak kaynaklar ararlar. Biz de elimizdeki envanteri göz önüne alarak. 5 ayrı taşınmazın satışına çıktık. Daha önce gerekli ilanı yaptık. Satışlar, kapalı zarf teklif usulü ihale yöntemiyle yapılacak. Çünkü I milyon 600 bin liranın üzerindeki rakamlarda ihaleler kapalı teklif usulüyle gerçekleşiyor. İhalemiz kapalı zarf usulü olacağından, teklifler her parsel için ayrı ayrı verilecek ve çıkan sonuçlara göre, encümence sözlü veya yazılı olarak 2. teklifler alınacak. 2. tekliflerin neticesinde ortaya çıkan fiyat karara bağlanıp, ihalemiz sonlandırılacak" dedi. 


BELEDİYEYE CİDDİ KAYNAK 

İnegöl Belediyesi olarak, gelecek dönemde yapacakları çalışmalar için, taşınmazlardan elde edilen gelirin ciddi kaynak oluşturacağı açıklanırken, taşınmazların satışına yaklaşık 15 firma katıldığı ifade edildi. 



Bursa Hayat


Geri Dön