29 / 03 / 2024

İnşaat sektöründe iş güvenliği denetimleri yeterli değil!

İnşaat sektöründe iş güvenliği denetimleri yeterli değil!

Büyük şirketler tarafından yapılan inşaatlarda güvenlik önlemlerinin alındığını kaydeden Canik Müteahhitler Derneği Başkanı Cemal Semiz küçük şirketlerde güvenliğin göz ardı edildiğini söyledi. İş güvenliği denetimleri yeterli değil...



Canik Müteahhitler Derneği Başkanı Cemal Semiz, konut yapımında iş güvenliği uzmanlarının yeteri kadar denetimler yapmadığını öne sürerek denetimlerin artırılması gerektiğini belirtti.



İLKADIM ilçesi Derebahçe Mahallesi'nde inşaatta çalışan 20 yaşındaki Levent Aker" in merpen boşluğundan düşerek hayatını kaybetmesi inşaatlardaki güvenlik önlemlerine çevirdi. Büyük şirketler tarafından yapılan inşaatlarda güvenlik önlemlerinin alındığını kaydeden Canik Müteahhitler Derneği Başkanı Cemal Semiz küçük şirketlerde güvenliğin göz ardı edildiğini söyledi. 



KONTROLLER YETERSİZ 


Samsun genelinde konut patlamasından dolayı inşaat işlerinde artış olmasıyla birlikte sektörde eleman ihtiyacı da arttı. Şirketlerin inşaata başlamadan önce çalışanlarla iş güvenliği sözleşmesi imzalandığını ve iş güvenliği uzmanlarının da inşaatı kontrol ettiğini vurgulayan Başkan Semiz, "Bu kont-roller yeteri kadar yapılmıyor Her mesleğin kendine göre disiplini vardır. Ama iş güveliği uzmanlarının denetimlerini daha sık ve detaylı yapmaları şirket ve çalışanlar açısından yararlı olacaktır" dedi. 


AKSİ TAKDİRDE... 


Önceki gün yaşanan olayın kendilerini üzdüğünü dile getiren Semiz. "İnşaat sektöründe asıl işverenin yanı sıra taşeron işçilerde çok sayıda kullanılmaktadır. Asıl işveren taşeron işlerde çalışan işçilerin sigortasından iş güvenliği sözleşmesine kadar her şeyi kontrol ederek eksiklerin giderilmesini sağlamalılar. Aksi taktirde yaşanan olaylar ölümle sonuçlanmaktadır. Maliyetleri düşük olan önlemlerin alınmaması insan hayatına sebep olabilir" diye konuştu.



Gazete Gerçek 


Geri Dön