24 / 04 / 2024

İpek Kağıt Manisa ve Kazakistan’da yeni tesisler kuracak!

İpek Kağıt Manisa ve Kazakistan’da yeni tesisler kuracak!

İpek Kağıt, Manisa ve Kazakistan’ da yeni tesisler kurarak üretimi yüzde 65 artıracak. Şirket, planlanan yeni yatırımlarla 5 yıl içinde, yurtdışında 4 kat büyümeyi hedefliyor...




Türkiye temizlik kağıdı sektörünün önemli oyuncularından İpek Kağıt, uluslararası pazarlarda güçlü bölgesel bir oyuncu haline gelmek için, üç büyük yatırımı peşpeşe hayata geçirecek. Manisa ve Kazakistan’da yeni tesisler kurarak üretim kapasitesini yüzde 65 artıracak olan İpek Kağıt, üçüncü olarak da Selpak markası ile kişisel medikal hijyen kategorisine giriş yapacak. Firma bu üç yatırım için toplam 300 milyon TL yatırım yapacak. 50 ülkeye ihracat yapan İpek Kağıt, üç yeni yatırımıyla beş yılda yurtdışında 4 kat büyümeyi, 10 yılda 20 ülkede lider olmayı ve 400 milyon TL olan toplam cirosunu ikiye katlamayı hedefliyor.   


HASTA BEZİ DE ÜRETECEK


İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli, yabancı ortaklığın sonra ermesinin ardından yüzde 100 Eczacıbaşı kuruluşu olarak atağa kalktıklarını söyledi. Nişli, “İdrar kaçırma sorununa özel olarak tasarlanan ürünler, belbantlı yetişkin bezi, yatak koruma örtüsü, vücut temizleme havlusu gibi ürünlerle Selpak liderliğe oynayacak” diye konuştu.


10 EVİN 6'SI KULLANIYOR


Nişli, Batı Avrupa’da yıllık 15.6 kg olan tuvalet kağıdı kullanımının Türkiye’de 4.3 kg ile sınırlı olduğunu söyledi. Nişli, Türkiye’de her 10 hanenin 6’sının tuvalet kağıdı kullandığını söyledi. Eczacıbaşı CEO’su Erdal Karamercan da temizlik kağıdında kapasitelerinin 110 bin tona çıktığını ifade etti. 



Özgül Öztürk/Akşam


Geri Dön