30 / 04 / 2024

İrfan Dinç: Çankırı'da yeni konut hamlesi başlattık!

İrfan Dinç: Çankırı'da yeni konut hamlesi başlattık!

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı'da ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için yeni bir konut hamlesi başlattıklarını açıkladı. 700 konutun ihalesi hemen gerçekleştirilerek inşasına başlanacak...



TOKİ'nin daha önce konut yaptığı Tuzlu Bağları mevkiinde kendine tahsisli kalan yaklaşık 90 bin m2'lik alanda satışa yönelik yapılacak çalışmada, öncelikli olarak yaklaşık 700 konutun ihalesi hemen gerçekleştirilerek inşasına başlanacak. 

Geçtiğimiz günlerde  TOKİ  Başkanı Ahmet Haluk Karabel'in Çankırı ziyaretinde kendisinden 1500 konut yapımına ilişkin söz aldıklarını belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri ile çalışmalara hemen başladıklarını ve ilk etapta mülkiyet sorunu olmayan Tuzlu Bağları'ndaTOKİ'ye tahsisli araziye yaklaşık 700 konutun yapılması için talep toplamaya başlayacaklarını söyledi. 

Konuyla ilgili makamında bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Dinç, belediyenin 3. katında bulunan İmar Müdürlüğü Kentsel Dönüşüm Bürosuna başvuru yapan vatandaşlara konut seçenekleri ile ilgili alternatifler sunularak ön taleplerin toplanacağını ve oluşturulan talepler doğrultusunda ihale çalışmalarının başlatılacağını ifade etti. Başkan Dinç ayrıca alternatif alanlarda da TOKİ için çalışma yapıldığını sözlerine ekledi. Her insanın hayalinin başını sokacak bir evinin olması olduğunu belirten Belediye Başkanı irfan Dinç "Vatandaşlarımızın kira öder gibi ev sahibi olmalarını sağlayacağız. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızın hayalini gerçekleştirmek için Çankırı Belediyesi'nin hazırlıkları en üst seviyede. Satışa sunulacak konutlarımıza başvuru yapmak isteyen vatandaşlarımız en geç bir ay içerisinde konut tiplerini belirleyip iletirlerse biz de çalışmalara hemen başlayabiliriz. İnanın, orası bambaşka bir yer olacak. Başladıktan 18 ay sonra vatandaşlarımıza evlerini teslim edeceğiz. TOKİ'nin Çankırı'da yapacağı konutlarda maliyet ve ödemelerle ilgili maksimum avantajın kullandırılmasına çalışacağız." diye konuştu.



Anayurt


Geri Dön