02 / 05 / 2024

İsmail Kavuncu, Eyüp'te çiçek tohumu dağıttı!

 İsmail Kavuncu, Eyüp'te çiçek tohumu dağıttı!

Eyüp Belediyesi'nin başlatmış olduğu projenin sloganı: Yemyeşil Bir Eyüp. Proje kapsamında vatandaşlara saksı içinde çiçek tohumları dağıtılıyor. Dağıtanlardan biri ise Belediye Başkanı İsmail Kavuncu görenleri şaşırtıyor




Eyüp Belediyesi'nin yeşil çevre, doğa bilinci aşılamak için başlatmış olduğu Yeşil bir Eyüp kampanyasında kapı kapı saksılar içerisinde çiçek tohumları dağıtılıyor. Kampanyaya destek veren Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, sokak sokak dolaşarak çiçek tohumu dağıtarak görenleri şaşırttı. 


Kavuncu'nun Akşemsettin Mahallesi'ndeki çiçek dağıtımı sırasında vatandaşlar ilgi gösterirken Başkan yardımcılarıyla birlikte sokakları tek tek gezerek evlere, işyerlerine, yolda yürüyen vatandaşlara, esnaflara minik saksılar içerisinde yüzlerce çiçek tohumu ve saksısı dağıttı ve şu açıklamalarda bulundu:


Eyüp'te hemen hemen her mahalleye bir park yaptık. Eski parklarımızı revize ettik. Geçtiğimiz günlerde tüm İstanbul'da olduğu gibi ilçemizde de erguvan fideleri dağıttık. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz sitelere ücretsiz fıstık çamı dağıtımını sürdürüyor. Şimdi de çiçek tohumlarımızı Eyüplülere ulaştırıyoruz. Minik saksılar içerisinde gül, şebboy, menekşe, açelya, hanımeli, mimoza, lale, nilüfer, zambak vb. tohumları dağıtıyoruz.


Başkan Kavuncu, doğadaki dengenin bozulmaması, çevrenin korunması için yeşili korumak gerektiğini belirtti. "Çocuklarımızı, gençlerimizi çevre dostu projelerle buluşturuyoruz. Bu projelerin sayısını artıracağız. Yemyeşil bir Eyüp için elimizden gelen her şeyi yapacağız." diye konuşan Başkan İsmail Kavuncu, Akşemsettin Mahallesi ziyaretinin ardından Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi inşaatını gezdi. Burada incelemelerde bulunan Başkan Kavuncu, çalışmaların kısa bir süre sonra biteceğini müjdeledi.


Zaman



Geri Dön