29 / 03 / 2024

İsmail Uğur: Balıkesir en fazla yenilenebilir enerji üretilen il konumunda!

İsmail Uğur: Balıkesir en fazla yenilenebilir enerji üretilen il konumunda!

Balıkesir'de rüzgâr, güneş ve jeotermal enerji yaygın olarak kullanılıyor. Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur, "İlimiz en fazla yenilenebilir enerji üretilen ili konumunda. Ayrıca OSB'lerimizin hiçbir borcu yok" dedi...



Balıkesir'de rüzgâr, güneş ve jeotermal enerji yaygın olarak kullanılıyor. Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur, "İlimiz en fazla yenilenebilir enerji üretilen ili konumunda. Ayrıca OSB'lerimizin hiçbir borcu yok" dedi. 


BALIKESİR Sanayi Odası, bölgedeki enerji yatırımları konusunda firmalara önemli avantajlar sunuyor. Bölgedeki iş gücü maliyetlerinin düşük olduğuna değinen Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur, "Malum asgari ücret ülke genelinde sabittir ancak bölgemizdeki tarımsal üretiminin yüksekliği, yaşam standartlarını göreceli olarak yükseltmektedir. Özellikle kırmızı et, beyaz et, yumurta, süt ve süt ürünlerinde ülkemizin ilk üç ili içerisinde bulunmamızdan dolayı Balıkesir'e "Türkiye'yi doyuran il" sıfatının verildiğini vurgulamak isterim" diye konuştu. 


LOJİSTİK KÖYLE RAYLI NAKLİYE DÖNEMİ 


Kalifiye iş gücü yetiştirilmesi için 3 adet merkez meslek liseleri olduğuna değinen .Uğur, "Son açılan meslek lisemiz 2013-2014 senesinde faaliyete başlamış olup merkez OSB nin içerisinde yer almakta ve tamamen sanayicilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda bölümleri belirlenmekte. Balıkesir Üniversitesi ve kurulum sürecindeki teknopark yine Ar-Ge çalışmaları ve nitelikli personel yetiştirme anlamında ülkemizin hizmetinde. 

Lojistik açıdan bölgemiz, ülkemizin en yoğun karayolu hattı olan İstanbul-İzmir hattının üzerinde. OSB nin karşısında bulunan Lojistik Köy'le ürünlerin raylı sistemle nakliyesi mümkündür. Bandırma' da bulunan limanımız İstanbul'dan sonra ülkenin '1 en büyük ağır yük yüklenebilen ikinci limanıdır. İlimiz barındırdığı 2 havalimanı ile alternatif ulaşım imkânı sunabilmekte" şeklinde konuştu. 


HASTANELER SAĞLIK TURİZMİNE AÇILACAK 



2014 yerel seçimlerinde büyükşehir olan Balıkesir'in, kurumları arasındaki uyum sayesinde bürokratik süreçlerin hızlı geçilebildiği ve gerçekçi projelere ciddi destek sağlanan bir yapıya kavuştuğuna da değinen Uğur, "Sosyal yaşamın temel ihtiyaçlarından olan sağlık, eğitim hizmetleri gibi konularda ülke ortalamasının üzerinde imkânlar sunan Balıkesir, üniversite hastanesini tamamlamış ve yaklaşık 1000 yatak kapasiteli yeni hastanesinin inşaatını sürdürmekte. Yeni hastanemizin tamamlanmasıyla sağlık turizminde kaplıcalarımızın yanına hastanelerimizi de eklemek hedeflerimiz arasında. 


Eğitimin her aşamasında gerek özel gerek devlet okullarımızda ortalamanın üzerinde hizmetlere ulaşılabilir. İstatistiki olarak üniversite sınavındaki başarı durumu ilimizin yeterli eğitim imkânlarını sunduğunu yine rakamlarla ortaya koymakta. Balıkesir'i tanımak için herkesi ilimize davet ediyorum. İlimiz, doğasıyla, tarihi ve turistik yerleriyle bir cazibe merkezi. Tüm okurların Ramazan Bayramını kutlayarak sözlerime son vermek istiyorum" şeklinde konuştu. 



Akşam Ek 


Geri Dön