26 / 04 / 2024

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tadilat ne zaman bitecek?

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tadilat ne zaman bitecek?

Bir süredir tadilat çalışmaları yapılan İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'ndeki Hukuk Fakültesi binasında dersler Kurban Bayramı'ndan sonraya kaldı. Yapılan açıklamaya göre tadilat çalışmaları bir süre daha devam edecek...



İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'nde faaliyet gösteren İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tadilat çalışmaları devam ediyor. Dün İstanbul Üniversitesi öğrenci konseyi tarafından yapılan açıklamaya göre tadilat işleri bir süre daha devam edecek. Bu sebepten ötürü de başlaması gereken dersler Kurban Bayramı sonrasında başlayacak. 


İşte yapılan açıklama:


İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi nde tadilat ne zaman bitecek?


Anabilim dalları

Fakülte'de anayasa hukuku, ceza ve ceza muhakemesi hukuku, genel kamu hukuku, hukuk felsefesi ve sosyolojisi, Roma hukuku, hukuk tarihi, idare hukuku, iş ve sosyal güvenlik hukuku, mali hukuk, medeni hukuk, medeni usul hukuku ve icra-iflas hukuku, milletlerarası hukuk, milletlerarası özel hukuk ve ticaret hukuku anabilim dalı kürsüleri bulunuyor.


Araştırma ve uygulama merkezleri

Fakülte bünyesinde ceza hukuku ve kriminoloji, mukayeseli hukuk (karşılaştırmalı hukuk), idare hukuku, milletlerarası hukuk ve milletlerarası münasebetler, Avrupa hukuku, iş hukuku ve sosyal güvenlik hukuku dallarında araştırma ve uygulama merkezi yer alıyor.


İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi hakkında:

Fakülte'nin esasını oluşturan Mekteb-i Hukuk-i Sultani 1878'de kapatıldı. Yerine kurulan Mekteb-i Hukuk, 17 Haziran 1880'de Adliye Nezareti bahçesinde faaliyete açıldı. Daha sonra, 1 Eylül 1900'de açılan Darülfünun'u Şahane'nin (İstanbul Darülfünun'u) bünyesinde bir şube (fakülte) oldu. 11 Ekim 1919'de tüzel kişilik ve bilimsel özerklik, 7 Ekim 1925 tarihli İstanbul Darülfünun'u Talimatnamesi ile de idari özerklik elde etti. 31 Temmuz 1933'de Darülfünun ilga edildi ve İstanbul Üniversitesi olarak yeniden örgütlenildi. Bu dönemden sonra batılı öğretim üyeleri Fakülte'de çalışmaya başladı.


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön