23 / 04 / 2024

İşyeri emlak vergisi oranları 2014!

İşyeri emlak vergisi oranları 2014!

Emlak vergisi borçlarının ilk taksiti 31 Mayıs'a kadar ödeniyor. Emlak vergisinde ödemeler nasıl yapılır? İşyeri için ne kadar emlak vergisi ödenir? İşyeri emlak vergisi nasıl hesaplanır?



İşyeri emlak vergisi oranları 2014!

Emlak vergisi borçlarının ilk taksiti 31 Mayıs'a kadar ödeniyor. İkinci taksitinin Kasım ayında ödeneceği emlak vergisinde ödemeler nasıl yapılır? İşyeri için ne kadar emlak vergisi ödenir? İşyeri emlak vergisi nasıl hesaplanır, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


İşyeri emlak vergisi oranları 2014:

Normal yörede: Binde 2

Büyükşehirde: Binde 4


Emlak vergisi, söz konusu taşınmazın rayiç bedeli üzerinden yukarıdaki oranların hesaplanması yolu ile bulunuyor.


Emlak vergisi için ödemeler, taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Ayrıca, belediyenin e-belediye sistemini kullanıyor olması halinde vergi ödemeleri internet üzerinden de yapılabiliyor.


İşyeri olarak kullanılan evin emlak vergisi..

İşyeri olarak kullanılan evin emlak vergisi hesaplamaları ile ilgili olarak, GİB.  İzmir  VD.Bşk. 14.08.2012 tarih ve 175.01-754 sayılı özelgesi bulunuyor. Bu özelgeye göre, ilgili belediyeye bildirim verilmesi ve emlak vergisinin de işyeri tarifesi üzerinden ödenmesi gerekiyor.


Konut olarak emlak vergisi ödenen dairenin, büro olarak kullanılması ancak işyeri yerine konut vergisi ödenmesi durumunda, o daireyi satın alan kişi de geçmiş yılların eksik ödenen emlak vergisinden sorumlu oluyor.


Büro olarak kullanılan konutun emlak vergisi!


Geri Dön