28 / 03 / 2024

İTK Bornova Kampüsü 4 Eylül'de açılıyor!

İTK Bornova Kampüsü 4 Eylül'de açılıyor!

İTK Bornova Kampüsü 2014-2015 eğitim öğretim döneminde ilk ders zilinin çalması ile birlikte eğitimle başlanacak ve anaokulu, hazırlık, ilkokul ve ortaokul kademelerinde 900 öğrenciye eğitim verilecek...





Kurulduğu günden bugüne kadar duayen eğitimi kurumu kimliği ve Türk Milli Eğitime kazandırdığı sayısız eğitim kurumuyla birçok ilke imza atan ITK: ITK Bornova Kampüsü ile İzmir'de üçüncü Ege Bölgesinde ise dördüncü kampüsünün açılışını 4 Eylül tarihinde gerçekleştiriyor. 


2014-2015 eğitim öğretim döneminde ilk ders zilinin çalması ile birlikte eğitinle başlanacak ve anaokulu, hazırlık, ilkokul ve ortaokul kademelerinde 900 öğrenciye eğitim verilecek ITK Bornova Kampüsu nün açılış töreni 4 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilecek. Haziran 2013'de temel atma töreni gerçekleştirilen ve temel atma töreninin ardından inşaat çalışmalarına hızlı bir şekilde başlanan ITK Bornova Kampüsu nün açılış törenine siyaset, sanat, iş ve spor dünyasının önde gelenleri ile ITK'lı yöneticiler, idareciler, öğretmenler ve veliler de katılacak. 


2700 m2,lik alana kuruldu 64 yıllık köklü deneyimi ve her yıl akademik, sanat ve spor alanlarında elde ettiği başarılar ile ulusal ve uluslar arası düzeyde örnek bir okul olan İTK'nın dördüncü kampüsü ITK Bornova Kampüsü açılışına gelen misafirler müzik performansları ile karşılanacak. 


Törende ayrıca birçok resmi açılış ve törende ITK'yı temsil eden ITK Zeybek Ekibi de bir gösteri sergileyecek. Konuşmaların ve performanslann ardından kurdele kesiminin gerçekleşeceği tören, eğitim binasının gezilmesi ile devam edecek. 


ITK Bornova Kampüsü Yatırımı Tatiş Eğitim AŞ'nin kendi mülkü üzerine 20.000.000 TL yatırım bedeli ile gerçekleştirilen ITK Bornova Kampüsü Akat Prefabrik, Batiçim, Yapıtsan İnşaat gibi güçlü iş ortaklıkları ile inşa edildi. Temeli Haziran 2013'de atılan kampüs egitim-öğretim binası ile kapalı spor kompleksi ve özel düzenlenmiş bahçe alanlarından oluşuyor. 2700 m2'lik taban alanı üzerine kurulu ana eğitini bloğu, teknik donanımın kurulu olduğu bodrum katı ile derslik ve sosyal alanların yer aldığı 3 katta toplam 9.500 m2' kullanım alanına sahiptir. Prefabrik sistemle hazırlanan eğitim binası, konvansiyonel imalatlar ile desteklenmektedir. Farklı kullanım alanları için toplam 6000 m2'lik pvc, seramik ve laminattan oluşan zemin kaplamasının kullanıldı. Kapalı spor kompleksinde yan olimpik yüzme havuzu, basketbol, voleybol, atletizm gibi çok amaçlı spor salonlan ile fitness merkezi yer almaktadır. Anaokulu, hazırlık, ilkokul ve ortaokul düzeyinde eğitime başlayacak olan ITK Bornova Kampüsu nde bu sınıf seviyelerinin egitim-öğretim ihtiyacını karşılayacak dersliklerinin yanı sıra zengin sosyal alanlar ve çok yönlü eğitim ortamları yer almaktadır. Geniş bir kulise sahip 400 kişilik amfitiyatro ve konferans salonu, seramik, resim, yemek atölyeleri gibi kulüp faaliyetlerinin yürütüleceği hobby odalan, kütüphane, yeni eğitim teknolojileri ile donatılmış fen bilimleri ve bilgisayar laboratuarlan dışında, anaokulu ve hazırlıklık sınıflan ile ilk ve ortaokul düzeyi için avn tasarlanmış iki yemekhane, mutfak ve kantin yer almaktadır. 


Haber Ekspres


Geri Dön