29 / 03 / 2024

İzka İnşaat Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ne dev bir kampüs kazandırıyor!

İzka İnşaat Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ne dev bir kampüs kazandırıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 1402 yılında Osmanlı Padişahı Yıldırım Beyazıt ile Timur arasında yapılan Ankara Savaşı'nın meydana geldiği alanda Yıldırım Beyazıt’ın adını yaşatacak dev bir üniversite kampüsü kuruyor.



Yapımını İzka İnşaat’ın üstlendiği üniversite kampüsü tamamlandığında önemli bir bölümü yabancı olmak üzere, 40 bin öğrenci eğitim görecek.Üniversitenin ana kampüsünde 2 adet Doğa Bilimleri Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Laboratuvar Binası ve Kafeteryayı inşa edecek olan İzka İnşaat, ayrıca, kampüsün çevre düzenlemesi, açık basketbol ve tenis sahaları ile soyunma odalarının yapımını da üstlendi.


KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETEN BİNALAR YAPILACAK


Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kampüsü kendi enerjisini üretecek şekilde tasarlandı. Elektrik ve su ihtiyacının karşılanması ve geri dönüşüme katkıda bulunulması amacı ile kampüsün yüksek noktalarında rüzgar tribünleri bulunacak.


Ayrıca, güneş ışığından maksimum yararlanmak için, açık otoparklarda güneş panelleri, yağmur suyundan yararlanmak için su deposu ve atık suları geri kazandırmak amacı ile su arıtma tesisi bulundurulması planlandı.


İzka İnşaat Kurumsal İletişim Koord. Sedef Dugalı; “Gençlerimizin eğitimi için artık yeni ve akıllı binalar şart, iyi bir eğitim sistemi ve bu sisteme ayak uyduran öğrenciler olduğu müddetçe refah ve bilgi toplumuna ulaşmak kolay olacak. Bizler yaptığımız özel binalar ile eğitime verdiğimiz katkılardan dolayı gurur duyuyoruz. Eğitime katkı dışında sağlık hizmetlerine de katkı sağlıyoruz. İzmir’de 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi Ar-ge Eğitim Merkezi inşaatını tamamladık, Gaziantep’te yapmış olduğumuz Devlet hastanesi inşaatı, Erzincan’da yine 200 yataklı devlet hastanesi inşaatı sağlık sektörüne kazandırdığımız en güzel yatırımlar arasında. Önümüzdeki dönemde İzmir’in sağlık turizmi konusunda ön plana çıkmasını bekliyoruz. Bu konuda gerekli düzenleme ve planlamaların yapılması gerekiyor” dedi.


Selçuklu mimarisi örnek alınarak tasarlanan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Kampüsü Ankara’nın ilçesi Çubuk’ta Esenboğa Havalimanı’na yaklaşık 4,5 kilometre mesafede kurulacak.



Geri Dön