17 / 04 / 2024

Kâbe’deki ilk pilot projede Türk imzası!

Kâbe’deki ilk pilot projede Türk imzası!

Kâbe’de ki bu yeni oluşumda Öztürk Holding bölgenin ilk pilot projesini hayata geçirmek üzere Suudi Arabistan Krallığından bütün izinleri aldı. Bölgeye Endonezya hacıları için konutlar inşa edilecek.



Her yıl yaklaşık 10 milyon Müslümanın hac ve umre görevlerini yerine getirebilmek için akın ettiği Mekke’de Kâbe’nin genişletilmesi çalışmalarına hız verildi.


Kâbe’de ki bu yeni oluşumda Öztürk Holding bölgenin ilk pilot projesini hayata geçirmek üzere Suudi Arabistan Krallığından bütün izinleri aldı, Kâbe’ye 2 bin 800 metre uzaklıktaki 100 bin hacının konaklayabileceği ve bütün ihtiyaçlarını karşılayabileceği (yemek, sağlık, alışveriş vb.) proje, Endonezya hacıları için inşa edilecek. Bu proje ile Suudi Arabistan Krallığı ilk defa hac organizasyonunu özel sektör ile iş birliği doğrultusunda gerçekleştirecek. 33 katlı 10 ayrı kuleden oluşan 7 bin adet 1+0 residence konut projesinde açık bir çarşı alanı, 5 yıldızlı misafir oteli ve alışveriş merkezi bulunacak. En fazla hacı adayını Mekke’ye gönderen ülke olan Endonezya için hazırlanan bu proje, Kâbe’nin genişletilmesi çalışmalarında ilk pilot uygulama olacak. 


Yeni Asya


Geri Dön