19 / 04 / 2024

Kadıköy D-100 Güneyi Revizyon İmar Planı askıda!

Kadıköy D-100 Güneyi Revizyon İmar Planı askıda!

Kadıköy Belediyesi, D-100 Güneyi Revizyon İmar Planı'nı askıya çıkardı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından 15 Mayıs 2014'te onaylanan imar plan tadilatı ile Kadıköy'ün büyük bölümünü ilgilendiren alanda bazı hükümler kaldırıldı..



Kadıköy D-100 Güneyi Revizyon İmar Planı askıda!


Kadıköy Belediyesi, 14.04.1999-03.04.2006 t.t.li 1/1000 ölçekli D-100 Güneyi Revizyon İmar Planı’na ilişkin plan notu tadilat teklifinin 15 Mayıs 2014 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından onaylandığını duyurdu. 


Kadıköy Belediye Başkanlığı, D-100 Güneyi Revizyon İmar Planı'nı 25 Haziran 2014 Çarşamba günü ilanen askıya çıkardığını açıkladı. D-100 Güneyi Revizyon İmar Planı, 25 Temmuz 2014 tarihine kadar askıda kalacak. 


Kadıköy Caferağa'daki Bayata Köşkü'nün imar planı askıda! Detaylar için tıklayın!


Marmaray İbrahimağa İstasyonu imar planı askıda! Detaylar için tıklayın!


Kadıköy Caddebostan 106/4 pafta, 368 ada , 47 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Tadilatı da askıya çıkarıldı! Detaylar için tıklayın! 


Kaldırılan hükümler!


D-100 Güneyi Revizyon İmar Planı'nda "Bu alanlar konut - ticaret alanları olup, toplam inşaat alanının max Yüzde 20'sinde ticari fonksiyonlar yer alabilir" hükmü ile "Kat yüksekliği 3 m.nin altına düşemez" hükümlerinin kaldırıldığı göze çarpıyor...


Kadıköy D-100 Güneyi Revizyon İmar Planı'nın hükümleri!



Kadıköy D-100 Güneyi Revizyon İmar Planı askıda!



Özel Hükümler


- LEJANDI İLE BELİRLENEN ALANLARDA


Bu alanlarda ticaret ve konut yer alabilir. 


- Bu ticaret alanlarında, alışveriş merkezleri, yönetim binaları, kuruluşlar, toptan, perakende ticaret, otel, motel, kültürel kuruluşlar (lokanta, kafeterya, sinema, tiyatro vb.) yer alabilir.


- Bu alanlarda, zeminde mevcut binaların ruhsatları korunmuştur. Yeni yapılacak yapılarda ya da mevcut yapıların yıkılıp yeniden yapılması halinde plandaki yapılanma şartlarına uyulacaktır. 


- Bu alanlarda tüm plan hükümleri geçerlidir. 


KENTSEL VE DOĞAL SİT ALANLARI İLE TESCİLLİ ESKİ ESERLER


- 99 - 126 pafta, 450 adanın bitişinde bulunan doğal sit alanı, planda yeşil alan olarak düzenlenmiş olup, gezinti alanları düzenlenecektir. 


- Tescilli ve öneri korunması gereken yapılar için K.T.V.K.K. kararlarına göre uygulama yapılacaktır. 


- Tescilli korunması gerekli yapılar veya öneri korunması gerekli yapılara bulundukları ada için belirlenen arka çizgi ve kat yüksekliğine göre uygulama yapılacaktır. 


450 ADA KENTSEL SİT / ALANI


- 450 No.lu ada fonksiyon ayırım çizgisi, Doğal Sit Alanı ile Kentsel Sit Alanını birbirinden ayıran çizgidir. 


- Bu alanda; konut, lokanta, kafeterya, bar, sanat galerisi, büro gibi fonksiyonlar dışında fonksiyonlar yer alamaz. 


- Yeni yapılacak binalarda; ada içindeki korunması gerekli yapıların saçak kotunu ve planda belirlenen blok ebatlarını aşmamak üzere K.T.V.K.K. kararına göre uygulama yapılacaktır. 


- 250 adanın bitişiğinde bulunan doğal sit alanında yapılacak düzenlemelere ait çevre düzenleme planı ile alt ölçekli planı K.T.V..K.K. tarafından onaylanacaktır. 


- 444 ada Kentsel Hizmet Alanı'nda avan projeler K.T.V.K.K. tarafından onaylanacaktır.


- İmar hükümlerine çekilerek korunacak tescilli eski eser binalarda sadece bina parseli içinde imar istikameti, öneri istikamet olup, bu parsellerdeki yapıların yerinde korunmasına veya planda çizili istikametine çekilerek uygulama yapılmasına K.T.V.K.K. tarafından karar verilecektir.


İbrahimağa Kentsel Sit Alanında ..., 283, 253 adaların planda çizili kentsel sit alanı sınırı içinde kalan kısımları, tescilli korunması gerekli yapılar ile bunlara her yönde (yan ve arka) komşu parsellerde K.T.V.K.K. kararlarına göre uygulama yapılacaktır. 


Kadıköy ilçesinde mevcut yeşil dokunun korunması amacıyla bitişik nizam ve ... yapılanma koşullarında, 


- Yan ve arka bahçe mesafeleri minimum 4 m. ve 5 m.ye kadar olan parsellerde Yönetmelikler doğrultusunda tabii zemin altında yapılan bodrum kat ve otopark katlarında yan ve arka bahçelerde komşu parsel sınırından 1 m., yan ve arka bahçe mesafeleri minimum 5m. ve daha üzerinde olan parsellerde tabii zemin altında yapılan bodrum kat ve otopark katlarında yan ve arka bahçelerde komşu parsel sınırından 5 m. çekilecektir.


Derinliği 50 m. den fazla olan parsellerde bodrum kat ve otopark katlarında arka bahçelerde komşu parselden 2 m., 


Derinliği 75 m. den fazla olan parsellerde bodrum kat ve otopark katlarında arka bahçelerde komşu parselden 8 m. çekilerek uygulanacaktır. 


- D-100 Güneyi Revizyon İmar Planı bütünü içinde tescilli parseller ile onlara her yönde dönmüş parsellerde K.T.V.K.K. kararlarına göre uygulama yapılacaktır.


- 461 Ada 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12 no.'lu parsellerde K.T.V.K.K. kararlarına göre uygulama yapılacaktır. 


GENEL HÜKÜMLER


Fonksiyon ayırımları ve ada içindeki farklı yükseklikleri belirleyen çizgiler, kadastral parsel sınırlarından geçmektedir. 


- Parsel cephesi min. 3 m. olup, geriye doğru genişleyen parseller bulunduğu adanın yapılanma şartlarına tabidir. 


- Blok şekli veya arka çizgi belirlenmiş yapı adalarında, planda ölçü verilmemişse ölçü plan üzerinden alınacaktır. 


- Üçgen işareti kot alınacak yolu göstermektedir. Bitişik nizam adalarda köşebaşı parsellerde kot işaretinin bulunduğu yola göre belirlenecektir. Kot işareti konmamış, bitişik nizam adalarda kot parselin yüksek noktasındaki köşesinden alınacaktır. 


- 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 13. Maddesi uygulaması sınırı olan alanlarda imar uygulaması yapılmadan inşaat uygulamasına geçilemez. 


- Bitişik nizam arka çizgisi belirtilmeyen adalarda, parsel tamamında yapı yapılacaktır. Aydınlık, mimari proje ile çözümlenecektir. 


- KAKS verilen alanlarda, yükseldikçe daralan binalarda kademeli eğimli beton veya çatı malzemesiyle örtülmesi halinde emsale katılmaz.


- Özel sağlık ve eğitim tesisleri alanlarında veya mevcut yapıların yıkılıp yeniden yapılması halinde, plandaki yapılanma şartlarına uyulacaktır. 


- Çekme ve çatı katı yapılamaz. 


- Avan proje yazılı alanlarda planda belirlenen koşullara uygun olarak imar yönetmeliğine bağlı kalınmaksızın ihtiyaca göre düzenlenecek mimari projeler belediyesince onaylanacaktır. 


- Sosyal donatı alanları ilgili kamu kuruluşu eline geçip imar parseli oluşmadan uygulama yapılamaz. 


- Planda sadece KAKS veya TAKS - KAKS verilen alanlarda, planda verilen çekme mesafelerine uyarak çekme mesafeleri verilmemiş ise yollardan min. 5 m. komşu parsellerden min 4. m çekilerek ayrık nizam yapı yapılacaktır. 


- Beş kattan sonra yapılacak her kat için komşu parsel mesafesine 0.30 m. daha ilave edilecektir. 


- Konut + ticaret alanlarında tescilli korunması gerekli yapıların tamamı ticaret veya tamamı konut olarak kullanılacaktır. 


- Lejandı bulunan Özel Sosyal Kültürel Tesis Alanı ile Sosyal Kültürel Tesis ve Sağlık Alanı'nda mevcut ruhsatlı yapılar korunmuştur. İlave yapılaşmada veya bu yapıların yıkılıp yeniden yapılması halinde plan üzerindeki yapılanma şartlarına uyulacaktır. Bu alanlarda minimum 100 kişi kapasiteli bir cep sineması veya tiyatro yapılacaktır. Ticaret taraması olan Sosyal Kültürel Tesis Alanı'nda zemin katlarda alışveriş alanları yer alabilir.


Kadıköy D-100 Güneyi Revizyon İmar Planı için tıklayın!


Geri Dön