20 / 04 / 2024

Kadıköy metro hattı!

Kadıköy metro hattı!

2012 yılında hizmete giren Kartal Kadıköy metro hattı, 22,7 kilometrelik uzunluğa sahip. Kaynarca bölgesine yapılan tüneller sayesinde Kartal Kadıköy metro hattının uzunluğunun 26,5 kilometreye kadar çıkması planlanıyor...




Kadıköy metro hattı!


2008 yılında temeli atılan ve 2012 yılında hizmete giren Kartal Kadıköy metro hattı, 22,7 kilometrelik uzunluğa sahip. 16 adet istasyondan meydana gelen Kartal Kadıköy metro Hattı üzerinde Maltepe ve Huzurevi İstasyonları arasında ve ana hattın sahil tarafında yer alan Maltepe Depo Sahası ve Bakım Atölyesi bulunuyor. Hattın tamamı Maltepe Depo Sahası ve Bakım Atölyesi de dahil yer altında yer alıyor.


Kartal Kadıköy metro hattı durakları...


Kadıköy, Ayrılıkçeşme, Acıbadem, Ünalan, Göztepe, Yenisahra, Kozyatağı, Bostancı, Küçükyalı, Maltepe, Huzurevi, Gülsuyu, Esenkent, Hastane/Adliye, Soğanlık ve Kartal olarak hizmet veriyor. Ayrılıkçeşme istasyonu 29 Ekim'de açılması beklenen Marmaray'la birlikte açılacak.


Kartal Kadıköy metro hattının aktarma istasyonları...


Kadıköy İstasyonu – Şehir Hatları ve İDO Hattı

Kadıköy İstasyonu – Moda Nostaljik Tramvay Hattı

Ayrılık Çeşme –  Marmaray  Hattı

Ünalan İstasyonu – Metrobüs Hattı


Kaynarca bölgesine yapılan tüneller sayesinde Kartal Kadıköy metro hattının uzunluğunun 26,5 kilometreye kadar çıkması planlanıyor ve bu kapsamda istasyon sayısının da 19'u bulması bekleniyor.


Kartal Kadıköy metro hattında sefer süresi ortalama 29 dakika. Sabah 06.00'dan gece 00.00'a kadar hizmet veren Kadıköy Kartal metrosu açıldığı günden bu yana 41 milyon kişiye hizmet verdi.


Kartal Kadıköy metro hattı haritası!



Kadıköy metro hattı!




Aksaray - Atatürk Havalimanı Metro Hattı!
Bağcılar metrosu!
Halkalı havaray!
Hacıosman metrosu!
Kirazlı metro hattı!




Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön