20 / 04 / 2024

Kardemir 3 milyon seviyesine çıkıyor!

Kardemir 3 milyon seviyesine çıkıyor!

Karabük Demir Çelik Fabrikaları Genel Müdürü Fadıl Demirel, KARDEMİR'in kimsenin himmet buyuracağı bir fabrika olmadığını söyleyerek, "KARDEMİR artık 3-5 milyon dolarlarla yön verilecek bir fabrika değildir dedi.




Karabük Demir Çelik Fabrikaları Genel Müdürü Fadıl Demirel, KARDEMİR'in kimsenin himmet buyuracağı bir fabrika olmadığını söyleyerek, "KARDEMİR artık 3-5 milyon dolarlarla yön verilecek bir fabrika değildir. Aylık ticaret hacmi artık aldığıyla sattığının toplamı I milyar lira olan bir fabrika konumuna gelmiştir" dedi. 


KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan ve KARDEMİR Genel Müdür Fadıl Demirel, Karabük ve Zonguldak basını ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Safran Konak'ta verilen iftar yemeği sonrası açıklamalarda bulunan KARDEMİR A.Ş Genel Müdürü Fadıl Demirel, gazetecilerin karşısında konuşmanın çelik yapmaktan daha zor olduğunu kaydederek, KARDEMİR'i her geçen gün Karabük'e, Türkiye'ye daha layık bir hale getirmeye çalıştıklarını söyledi. 3 milyon ton seviyesinde yatırım programlarının sonuna geldiklerini ve bir iki ay içerisinde son vuruşu yapmaya çalıştıklarını anlatan Demirel, "Bir iki ay içinde 5 nolu yüksek fırını devreye alacağız. 


Bazı kısımlarda test çalışmaları başladı ve bayram sonrası fırınlar ısınmaya başlayacak. Buna paralel olarak 3 nolu Sinter Fabrikası devreye girecek ve paralelinde çelikhanede 3'üncü fırın devreye girecek. Bu üç ana üniteyi devreye soktuğumuzda üretimimizin makine parkı 3 milyon ton olmuş olacak. Bu günlerde fiili üretimimiz 2 milyon ton civarında. İki ay sonra 3 milyon ton seviyesinde gidiyor olacağız. Bununla ilintili olarak ürün çeşitliliğinde 700 tonluk çelik ve kangal haddehanesini 2015 yılının ilk yarısında devreye alacağız. 46 dönüm alan üzerine kurulmaya başlandı. Türkiye'de bir benzeri yok, dünyada dördüncü olacak. Burada kaliteli yuvarlakları yapacağız. Kalın kaliteli yuvarlaklarla ilgili olarak ilk olarak 160 ila 200 mm yuvarlakları yaparak piyasaya sürdü. Bu yılın sonunda vagon tekeri üretimi için lazım olan 380 ve 450 çapında yuvarlakları üretiyor olacağız. Kaliteli yuvarlaklarda 450 ve 380 çapı Türkiye'de yapan yok. normal rayın yanında metrolarda ve tramvaylarda kullanılan normal kanallı raylar var, bunu Türkiye'de yine ilk olarak yaptık. Kayseri Belediyesi ne geçen ay 300 ton civarında verdik ve kullanıyorlar. Hem profil, hem ray hem de kalın yuvarlakta ve şimdi de 5.5 mm'den 100 mm'ye kadar ince yuvarlakta kaliteli çelikten üreteceğiz. Çevreyle ile ilgili en önemli projelerimizden biri suların ıslahı ile ilgiliydi. Yaklaşık olarak 10.5 milyon liraya mal olan merkezi arıtma tesisinin devreye girdiği, çıkan suların en son kum filtrelerinden geçerek içme suyu kıvamında oldu. Sıvı atıklarda sıfır noktasındayız, katı atıkları da geri dönüşüm yapıyoruz, gaz atıklarında filtrasyon sistemleri kurduk. Çevre ile ilgili 280 bin metrekare alanı yeşillendirerek 8 bin adet ağaç diktik. İyiye gidiyoruz" diye konuştu. Enerjiyi ise toplam kullanımın yüzde 86'sını kendilerinin ürettiğini belirten Demirel, "Bu ayın sonlarına doğru liES projemiz bitiyor. 65 metrelik betonlacak bir yer kaldı. İki ay içerisinde net olarak dışarıya elektrik satar hale gelmiş olacağız. Böylelikle enerjisini kendisi üreten, çevreye çok duyarlı kaliteli çelik yapan ve ithalatın önünü kesen, kapasitesi 3 milyon tona çıkmış ve kendisini yenilemiş bir fabrika haline gelmiş olacağız"' ifadelerini kullandı. 



Adana Ekspres 


Geri Dön