20 / 04 / 2024

Karesi Tekstil Fabrikası’nda yangın çıktı!

Karesi Tekstil Fabrikası’nda yangın çıktı!

Bursa’nın merkez Osmangazi İlçesi Samanlı Mahallesi’nde bulunan RB Karesi İthalat İhracat Tekstil Sanayi Ticaret A.Ş.’ye ait, bayram nedeniyle üretime ara verilen fabrikada çıkan yangının söndürülmesi için, havadan ve karadan müdahale devam ediyor...



Saat 13.30 sıralarında, Karesi Tekstil Fabrikası’nda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangına Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri müdahale etti. Yangına ayrıca Orman Bölge Müdürlüğü’nün iki helikopteri de havadan müdahalede bulundu. Yangından yayılan siyah duman, kentin birçok bölgesinden görüldü.

Yangının oldukça büyük olduğunu belirten Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye yetkilileri, yangına 25 ekibin müdahale ettiğini bildirdi.


YANGINA KARADAN VE HAVADAN MÜDAHALE EDİLİYOR


Bursa’nın merkez Osmangazi İlçesi Samanlı Mahallesi’nde bulunan RB Karesi İthalat İhracat Tekstil Sanayi Ticaret A.Ş.’ye ait, bayram nedeniyle üretime ara verilen fabrikada çıkan yangının söndürülmesi için, havadan ve karadan müdahale devam ediyor. 


Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesine ait 30 aracın karadan, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait 2 helikopterin havadan müdahale ettiği yangında dumandan etkilenen 2 itfaiyeci hastaneye kaldırıldı. 


Yangın söndürme çalışmalarını yürüten Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, yangının patlamalarla başladığını bildirerek, “30 araçla müdahaleye başladık. İçerde tekstil malzemeleri buluyor. Çabuk alev alıp hızla yayılıyor. Kısa sürede kontrol altına alıp, söndürmeye çalışıyoruz” dedi. 

İtfaiye ekipleri yangına yerden müdahale ederken, çatılarda çökme tehlikesine karşı helikopterlerin söndürme çalışmalarına ara veriliyor.


SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA ALEV KARTALI DA KATILIYOR


Bursa'da tekstil fabrikasında çıkan yangını söndürme çalışmalarına İstanbul İtfaiyesi yangın söndürme uçağı "Alev Kartalı" da katılıyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Merkez Osmangazi ilçesi Samanlı Mahallesi'nde kumaş ağırlıklı üretim yapılan tekstil fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangınla ilgili Bursa itfaiyesinin yardım talebi üzerine harekete geçildi.


Bunun üzerine Alev Kartalı, kısa sürede olay yerine ulaşarak söndürme çalışmalarına başladı. 

Kontrol altına alınmaya çalışılan yangını söndürme çalışmalarında Alev Kartalı, saat 15.00 itibarıyla 7 sorti yaptı.


TRAFO PATLAMASINDAN BAŞLADI


Bu arada, bayram dolayısıyla üretim yapılmadığı öğrenilen fabrikadaki yangının trafo patlaması sonucu meydana geldiği ve dokuma bölümünden depoya sıçrayarak yayıldığı bildirildi.


20 EKİPLE BİNA İÇİNDE ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR


Bursa'da tekstil fabrikasında çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.


Merkez Osmangazi ilçesinde bir tekstil fabrikasında çıkan yangın, havadan ve karadan sürdürülen çalışmalarla söndürülmeye çalışılıyor. Samanlı Mahallesi'nde bulunan ve kumaş ağırlıklı üretim yapılan fabrikada henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen yangını söndürme çalışmaları için çevre illerden de destek istendi. 


Çalışmalara katılan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Patlamalar sırasında çeşitli parlamalar oluşabiliyor. 5 bin metrekare kapalı alandan bahsediyoruz. Yangının büyüme ihtimaline karşı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden ve Bursa Orman Bölge Müdürlüğünden helikopter istedik. İki helikopter havadan, biz de 20 ekiple bina içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz'' dedi.

Doğan, bu tür yangınların çıkış nedeninin belirlenmesi için zamana gerek duyulduğunu vurgulayarak, ''Bina içinde 15 ayrı noktaya müdahale ediyoruz. Sevindirici yanı can kaybının olmaması. Yangının çıkış nedeni ise 24 saat sonra ancak ortaya çıkar. Yarın bir kanaatimiz oluşur diye düşünüyorum'' ifadesini kullandı.


KARESİ TEKSTİL


Yangın çıkan RB Karesi İthalat İhracat Tekstil Sanayi Ticaret A.Ş. 1983 yılında çözgü üretimiyle sanayi faaliyetlerine başladı. 90 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 120 bin metrekare alana sahip olan firma yılda 50 milyon metre dokuma ve 20 bin ton boyahane üretim kapasitesiyle faaliyet gösteriyor. 

Gömleklik kumaş, dış giyim kumaşları, spor giyim kumaşları, fantazi dış giyim kumaşları, ev tekstili kumaşları, üretilip, yurt içi ve yurt dışındaki firmalara hizmet veren firma, İtalya, Almanya, Yunanistan, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Rusya, Ukrayna, Polonya, Macaristan, Romanya, Kırgızistan, Suriye, İsrail, İran, Kuzey Afrika ,Doğu Avrupa ve Körfez ülkelerine ihracat gerçekleştiriyor.


10 SAAT SONRA SÖNDÜRÜLDÜ


Bursa ve çevre illerden gelen itfaiye ekiplerinini havadan ve karadan yapılan müdahalesiyle 10 saatlik çalışmanın ardından söndürüldü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait iki helikopter havadan, 40'a yakın itfaiye ekibinin de karadan alevlere müdahale etmesiyle yangın söndürüldü.



Akşam 





Geri Dön