20 / 04 / 2024

Kasımpaşa Sütlüce Tüneli’nde kazılar Temmuz’da bitiyor!

Kasımpaşa Sütlüce Tüneli’nde kazılar Temmuz’da bitiyor!

Kasımpaşa Sütlüce Tüneli ne zaman bitiyor? Kasımpaşa Sütlüce Tüneli’nde kazı çalışmaları ne zaman sona erecek? Sütlüce Kasımpaşa tüneli ulaşımı nasıl kolaylaştıracak? Kasımpaşa – Sütlüce Tüneli’nin özellikleri nelerdir? İşte cevaplar…



Kasımpaşa Sütlüce Tüneli’nde kazılar Temmuz’da bitiyor!


İstanbul’da Kasımpaşa tarafında Turabi Baba Caddesi’ni, Sütlüce tarafında ise Okmeydanı Caddesi’ni birbirine bağlayacak olan Kasımpaşa – Sütlüce Tüneli’nde sona yaklaşılıyor. 


Kasımpaşa – Sütlüce Tüneli projesinde ay başında ‘Işık göründü’ töreni düzenlenmiş ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, projenin Mart 2015’te bitirileceğini açıklamıştı.


Tünel projesinde son durumu sorduğumuz Karayolları Genel Müdürlüğü’nden gelen cevaba göre; Sütlüce Kasımpaşa Tüneli’nde tüm kazı işleri Temmuz ayı sonunda tamamlanacak. 



Kasımpaşa Sütlüce Tüneli’nde kazılar Temmuz’da bitiyor!

3,1 km uzunluğundaki Sütlüce-Kasımpaşa Yolu Genel Projesi





Kasımpaşa – Sütlüce Tüneli niçin yapılıyor?


Kasımpaşa – Sütlüce Tüneli olarak adlandırılan “Beyoğlu, Kasımpaşa Hasköy Caddesi Yol Rehabilitasyonu Yapım İşi” ile Sütlüce-Kasımpaşa arasında 2x1 şeritli olarak hizmet veren ve dar sokaklardan geçerek yoğun trafik içeren hattın, bir kısmının tünel yapılmak suretiyle 2x2 hale getirilmesi amaçlanıyor.  


Tünel projesiyle 1.Çevreyolu (Sütlüce ve devamında 2.çevreyolu) – Hasköy – Kasımpaşa – Şişhane – Unkapanı yolu ile Eminönü – Aksaray bağlantısına düzgün bir geometri ile bağlanması hedefleniyor.


Kasımpaşa - Sütlüce Tüneli hangi yolları by-pass edecek? Detaylar için tıklayın!



Sütlüce - Kasımpaşa Tüneli projesi ne zaman başladı? 


7 Aralık 2010 tarihinde ihalesi yapılan iş, 354 milyon TL proje bedeli ile Makyol İnşaat Turz. Ve San. Tic. A.Ş. yükümlülüğüne verildi. 


27 Şubat 2012 tarihinde Hasköy portalından girilerek tünel inşaatı başladı. Şu anda 1.234 metrelik Güney tüpte 884 metrelik kesimin tüm kazısı ve 350 metrelik kesimin de üst yarı kazısı tamamlanarak ışık göründü. 



Kasımpaşa Sütlüce Tüneli’nde kazılar Temmuz’da bitiyor!

Ortalama uzunluğu 1275 m olan Kasımpaşa Tüneli Genel Yerleşim Planı



Kasımpaşa – Sütlüce Tüneli’nde son durum!


10 Haziran 2014 itibariyle; tünelin 350 metrelik kesiminde alt yarı kazı çalışmalarına devam ediliyor. Kuzey tüpte ise 1.316 metrelik tünelin 1.245 metresi tamamlandı ve 71 metrelik kesimi kaldı. Bu tüpte de 2 aynada kazı çalışmalarına devam ediliyor ve tüm kazı işleri Temmuz ayı sonunda tamamlanacak.


Kasımpaşa – Sütlüce Tüneli’nde kazı çalışmaları ile birlikte invert ve kemer betonu çalışmaları da devam ediyor. 

Tüneldeki invert ve beton kaplama çalışmaları 2014 yılı sonunda bitirilecek.



Açılış tarihi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı!


Tünel giriş ve çıkışındaki bağlantı yolları, deplase işleri ve kamulaştırma çalışmalarına bağlı olarak teşkil edileceğinden, kamulaştırma çalışmalarını yürüten İstanbul Büyükşehir Belediyesi kamulaştırma çalışmalarını Ağustos ayına kadar sonuçlandırıp, yer teslimi yaptığı takdirde, bağlantı yolları ile birlikte Kasımpaşa – Sütlüce Tüneli, Mart 2015 tarihinde hizmete açılacak.



Kasımpaşa Sütlüce Tüneli’nin özellikleri!


Tünel uzunluğu; kuzey tüp 1.316 metre, güney tüp 1.234 metre olmak üzere toplam 2.550 metre…


2x2 bölünmüş yol olarak yapılmakta olan tünelin tavan yüksekliği 7,3 metre... 


Tünel kazı kesit alanı 128,47 metrekare ve kullanım kesit alanı ise 77,2 metrekare…


Geri Dön